fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing

Inmiddels blog ik meer dan 6 jaar en ben ik ook zeer actief op instagram. Van deze uit de hand gelopen hobby heb ik inmiddels mijn bedrijf kunnen maken. Alweer meer dan een jaar geleden schreef ik mij namelijk in bij de Kamer van Koophandel. Een van mijn inkomstenbronnen is affiliate marketing. In dit artikel ga ik je alles vertellen over geld verdienen met affiliate marketing. Lees je mee?

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Begin jij nu met lezen en denk je: ‘Wat is affiliate marketing?’ Lees dan eerst het artikel: ‘Zo werkt affiliate marketing’

Geld verdienen met affiliate marketing is eigenlijk vrij simpel. Je hoeft er weinig voor te doen en het is dan ook een vrij passieve vorm van inkomsten genereren. Je plaatst eigenlijk gewoon een affiliate link en via deze link wordt automatisch bijgehouden hoeveel clicks en sales er worden gegenereerd. Hierover vang jij een x percentage en dit wordt uitbetaald. Vaak gaat dit om zo’n 5-10%, afhankelijk van de adverteerder. Toch zijn er een aantal punten waar je op kunt letten om jouw inkomsten via affiliate marketing te laten stijgen.

Allereerst wil ik een misvatting uit de wereld helpen. Stel: jij koopt als consument een product bij bol.com via mijn affiliate link. Dan is het bedrag niet hoger dan wanneer je hem niet zou kopen via mijn affiliate link. Ik ontvang een klein percentage van het aankoopbedrag van bol.com en dit kun je zien als bedankje van bol.com omdat jij het product hebt gekocht via mij. 

Extra tip: wil jij een influencer, die je al super lang volgt, wat helpen? En ben je toch van plan om iets te gaan bestellen? Zoek dan eens op de blog naar de webshop waar jij iets wilt gaan bestellen. De kans is groot dat hier een affiliate linkje van verkrijgbaar is. Jouw kost het niets extra’s en de influencer doet thuis een extra sprongetje in de lucht. Win-win situatie! 

Een affiliate netwerk

Om te starten met affiliate marketing moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. Er zijn er meerdere in Nederland maar mijn aanrader is Linkpizza. Dit is een verzamelwebsite waar ontzettend veel adverteerders zijn aangesloten. Op mijn blog heb ik de handige Linkpizza WordPress plug-in geïnstalleerd die automatisch mijn links aanpast naar affiliate links.

Linkpizza heeft een erg overzichtelijk dashboard waarin je leads (aantal verkopen uit affiliate marketing) staan vermeld. Daarnaast hebben ze een tool waarin je links kunt omzetten naar een affiliate link en die kun je dan bijvoorbeeld weer gebruiken voor op social media.

Affiliate links op social media

Affiliate marketing gaat namelijk verder dan alleen je blog. Je kunt deze linkjes ook verwerken op social media. Zo gebruik ik ze geregeld op instagram, als swipe-up in mijn stories.

Stel ik maak op mijn instagram een story over nieuwe sneakers van Omoda. Hierin zeg ik dan: ‘Benieuwd naar de sneakers? Swipe up!’ Zodra jij dan op ‘meer weergeven’ klikt kom je, via mijn affiliate link, in de webshop van Omoda terecht. Zodra jij dan ook iets bij Omoda besteld ontvang ik hier een klein percentage van. En nogmaals, ik beloof het, dit kost jou echt geen enkele eurocent extra!

Disclaimer: op het moment dat ik gebruik maak van affiliate links in mijn instagram stories dan zal dit altijd vermeld staan. 

Naast instagram ben ik ook sinds een tijdje weer wat actiever op Pinterest. Ik doe het niet heel vaak maar zo nu en dan pin ik ook een affiliate link op mijn pinborden.

Daarnaast is het via social media, zoals facebook, instagram en pinterest, ook aan te raden om je blogposts extra te promoten. Hoe meer mensen jouw blogpost lezen, hoe groter de kans dat er op jouw affiliate link wordt geklikt en er dus sales wordt gegenereerd. Zelf heb ik door de inzet van voornamelijk Instagram en Pinterest mijn bezoekersaantal een tijdje terug al weten te verdubbelen.

Geld verdienen met affiliate marketing doe je zo!

Heb jij nog aanvullende tips? Dan lees ik deze graag terug in de comments.

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Delen:

1 Reactie

  1. 6 april 2021 / 10:07

    Wat leuk om te lezen dat je zo actief bezig bent met je blog en de links 🙂