fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Wonen in een droomhuis

Wonen in een droomhuis

De overspannen huizenmarkt is op dit moment aan de orde van de dag. Ik hoor heel veel mensen in mijn omgeving hierover en het is gewoon echt een ramp om een huis te vinden. Ik woon in Brabant en woon sinds 4 jaar samen met mijn vriend. In de tijd dat wij op zoek gingen naar een geschikt huis was er in principe aanbod genoeg en was het overbieden hier nog echt niet ter sprake. Sterker nog, iedereen deed er alles aan om het huis zo ver mogelijk onder de vraagprijs te krijgen. Is het wonen in een droomhuis nu dan nog wel realistisch?

De overspannen huizenmarkt

Op dit moment is het probleem dat er te weinig huizen zijn. De markt is overspannen en huizen gaan echt voor schrikbarende prijzen weg. Er worden andere platformen ontwikkeld dan Funda en sommige huizen komen officieel niet eens in de verkoop en zijn dus binnen no-time verkocht. Bizar!

Mijn vriend en ik wonen op dit moment in een heerlijk huis. Echt, geloof mij, we hebben niets te klagen. We hebben een mooie hoekwoning met een mooie voor- en achtertuin, een garage en een oprit. Toch hoop ik dat wij ooit kunnen gaan verhuizen en kunnen gaan wonen in een droomhuis. Dat is dan toch wel een prachtige vrijstaande woning met net even wat meer tuin. Wij wonen in een dorpje met heel wat boerderijen met echt prachtige tuinen. Als wij dan ’s avonds een rondje lopen met onze Mechelse herder Spyke dan fantaseren wij er weleens over om in zo’n huis te wonen. Ja, stiekem voor beide wel onze droom.

In je droomhuis wonen

Het lijkt mij heerlijk om op een gegeven moment in een huis te wonen waarvan je denkt: ‘Ja, hier blijf ik wonen totdat ik stokoud ben!’ Dat je dus gewoon voelt dat je ergens helemaal op je plek zit en dus totaal niet meer hoeft te zoeken naar huizen of überhaupt denkt aan verhuizen. Mocht het nog niet helemaal ‘opa en oma’ proof zijn dan kun je dat te zijner tijd natuurlijk laten aanpassen. Zo kan er bijvoorbeeld van de garage een slaapkamer met badkamer beneden worden gemaakt. Valt er beneden geen slaapkamer te realiseren? Dan kun je natuurlijk een traplift kopen. Sowieso heerlijk toch om alleen maar te denken: ‘Wat kost een traplift?’ en dat je bijvoorbeeld met zo’n simpele aanpassing het hele probleem verholpen is en verhuizen wederom niet ter sprake is.

Begrijp mij nog steeds niet verkeerd, mijn vriend en ik hebben op dit moment een heerlijk huisje. Maar dromen mag en stiekem dromen wij wel echt van een ander huis. Ik hoop dat, als het eenmaal zover is, het huis zo heerlijk aanvoelt dat we daar samen heel oud kunnen worden en het echt voor heel lang ‘ons plekje’ is. In de meest ideale wereld verhuizen we nu dus nog één keer. Eerlijk is eerlijk, dat klinkt toch fantastisch?

Woon jij op dit moment al in jouw droomhuis?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: