fbpx
19   51
12   40
272   802
27   67
32   78

Een weekendje weg in Nederland

 

Een weekendje weg in Nederland

In deze gekke tijden van lockdown is het soms moeilijk om te kijken naar de dingen die wèl kunnen aangezien er zoveel dingen zijn die op dit moment even niet meer kunnen. Gelukkig zijn de eerste versoepelingen doorgevoerd en hopelijk gaan we beetje bij beetje terug naar ‘het oude normaal’. Want eerlijk is eerlijk, het ‘nieuwe normaal’, daar geloof ik niet zo in. In april hebben mijn vriend en ik twee keer genoten van een weekendje weg in Nederland. Ik ga je daar wat meer over vertellen. Lees je gezellig mee?

Een weekendje weg in Nederland

Een weekendje weg in eigen land

Een klein beetje achtergrondinformatie: ik ben op 5 april jarig en mijn vriend op 11 april. Ik ben dit jaar 27 geworden en mijn vriend is 30 geworden. Een bijzondere leeftijd voor hem en ik besloot hem op 10 april te verrassen met een surprise weekendje aan zee, samen met onze hond Spyke. Alles was ik kannen en kruiken en mijn kleine geheimpje was helemaal geregeld in het mooie Noordwijk. Ik ben dus eerder jarig en kreeg dus eerder mijn cadeau. 3x raden wat mijn cadeau van hem was: Een weekendje weg in Nederland! Jawel, naar zee met Spyke. Hilarisch! Natuurlijk moest ik een klein beetje mijn gezicht in de plooi houden aangezien ik mijn geheimpje niet mocht verklappen. Eén geluk, we kozen niet hetzelfde weekend uit en dus konden wij dubbel gaan genieten. Twee weekendjes weg! Heerlijk, mij hoor je niet klagen!

Een weekendje weg in Noordwijk

Op 10 april, in de ochtend, kwam mijn vriend thuis van trainen en verraste ik hem. Ik gaf hem wat tijd om op te frissen en zijn spullen te pakken en na ongeveer een klein uurtje zaten we in de auto. Hij wist uiteraard nog steeds niet waar we naartoe gingen en dat maakte het allemaal extra leuk natuurlijk! Eindbestemming: Noordwijk! Hier had ik een super leuke cottage gehuurd aan het strand. Honden waren hier meer dan welkom en dus konden we lekker uitwaaien op het strand. Het was Spyke zijn allereerste keer op het strand en wat vond hij het fantastisch. Spyke voelde zich zo vrij als een vogel en rende vol energie over het strand heen. Iets waar wij uiteraard ontzettend van hebben genoten.

Na een strandwandeling hebben wij bij een sushitent op de boulevard sushi take-away meegenomen terug naar onze cottage en hier hebben we heerlijk gegeten, wat spelletjes gespeeld en nog heerlijk geborreld.

De volgende dag zijn we uiteraard weer heerlijk naar het strand gegaan voor een mooie strandwandeling. We dronken een heerlijke warme chocolademelk op het strand bij Witsand en aten uiteraard een portie verse kibbeling. Hierna was het tijd om terug naar huis te gaan. Op zondag 11 april was mijn vriend namelijk echt jarig en dus zaten zijn en mijn ouders thuis op ons te wachten om hem nogmaals te verrassen. Een zeer geslaagd weekendje!

Een weekendje weg in Zoutelande

Twee weken later was het wederom tijd om in de auto te stappen. We reden dit keer niet naar Noordwijk maar naar Zoutelande. Mijn vriend had hier een super knus strandhotel geboekt waar wederom Spyke meer dan welkom was. Gelukkig mochten de honden nog net los op het strand en dus hebben wij uiteraard weer heerlijk over het strand gewandeld. Spyke weer door het dolle heen en zo vrij als een vogel! Noordwijk is natuurlijk leuk maar als het gaat om het strand dan is Zoutelande, naar onze mening, echt 100x mooier. Het is zo’n mooi, lang uitgerekt strand en die palen in het water maken het extra mooi. Daarnaast hangt er een hele relaxte sfeer. Na onze strandwandeling hebben we op de hotelkamer genoten van het avondeten en besloten we terug te gaan naar het strand.

Ik heb al heel wat zonsondergangen gezien in mijn leven maar niet in Nederland. Juist op plekken zoals Los Angeles, Thailand en Costa Rica. Ik had eerlijk gezegd dan ook niet verwacht dat het in Nederland zo ongelofelijk mooi kon zijn. Maar jeetje, echt adembenemend. De lucht was kraakhelder en we zijn heerlijk op een bankje gaan zitten om er echt van te genieten. Een Affligem Blond en wat borrelhapjes erbij en de avond kon echt niet meer stuk!

Wederom zijn we de volgende dag, na een uitgebreid ontbijt, weer richting het strand gegaan. Na een strandwandeling en een portie kibbeling zijn we op ons gemakje weer terug naar het mooie Brabant gereden.

Wat is het eigenlijk toch genieten aan de kust hè? We hebben ons echt voorgenomen om dit veel vaker te gaan doen. Want eerlijk gezegd komen wij heel weinig aan de kust. Zeker nu we weten dat Spyke het strand ook helemaal het einde vindt houdt ons niets meer tegen om richting zee te rijden. Het voelt ook altijd ‘ver weg’ maar eigenlijk zijn we er binnen een uurtje. Ons zal je dus zeker vaker op het strand in Nederland zien. Heerlijk!

Ga jij weleens een weekendje weg in Nederland?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Delen: