fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Een Nederlandse bankrekening openen

Heb je een woonadres in Nederland? Een burgerservicenummer en een geldig identiteitsbewijs? Dan kun je een Nederlandse bankrekening openen. Google hier eens op en je krijgt meer dan honderd hits van allerlei banken waar je een bankrekening kunt openen. Geen idee welke keuze het beste is? Ik help je een handje.

Bankrekeningen vergelijken

Disclaimer: Wat goed is om te vertellen is dat iedereen andere wensen heeft met betrekking tot een bankrekening. Wat voor mij een goede bankrekening is hoeft dit voor jou absoluut niet te zijn. Kijk dus zelf naar jouw eigen eisen en bepaal hier je eigen keuze op. 

  • Ben je onder de 18? Dan kun je zelf geen bankrekening openen. Je ouders of verzorgers moeten hiervoor meetekenen en dezelfde gegevens overhandigen.

Natuurlijk kun je zelf uren besteden aan het vergelijken van deze opties qua bankrekeningen maar gelukkig zijn er websites die dit voor je doen. Dat bespaart je een hoop tijd! Bankrekening vergelijken is sowieso ontzettend slim om te doen. Je kunt een bankrekening natuurlijk op verschillende punten vergelijken. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn bijvoorbeeld:

  • Krijg ik rente over mijn saldo?
  • Investeert de bank in de juiste dingen?
  • Welke bank helpt mij het beste met overstappen?
  • Welke bank is het duurzaamst?

Wellicht is het, voordat je bankrekeningen gaat vergelijken, eerst verstandig om te kijken naar de verschillende soorten bankrekeningen. Zo zijn er bankrekeningen met creditcard, zakelijke rekeningen, digitale banken, studentenrekeningen en noem zo maar op. Uiteraard zit hier ook verschil in! Welke soort bankrekening past op dit moment het beste bij jouw situatie?

Je vergelijkt dus altijd op twee punten:

  • Welke rekening is voor mij het beste om te nemen?
  • Welke bank neem ik deze rekening?

Ik heb zelf meerdere bankrekeningen, zoals een lopende, een spaar, een gezamenlijke en een spaarrekening. Deze heb ik allemaal bij dezelfde bank zodat ik dit heel makkelijk in één app overzichtelijk heb. Ik vind dit persoonlijk het allerfijnste werken. Wellicht krijg ik bij bepaalde rekeningen bij een andere bank een lichtelijk voordeel maar voor mij weegt dit niet af tegen het voordeel dat ik al mijn rekeningen op één plek kan beheren. Dat is voor mij persoonlijk een pré. Zoals gezegd zijn deze eisen voor iedereen persoonlijk en moet jij, na het vergelijken van de banken en verschillende soorten bankrekeningen, hier een eigen keuze in maken.

Een Nederlandse bankrekening openen is niet zo heel moeilijk. Het is dus alleen verstandig om de banken en de soorten bankrekeningen te vergelijken en hierop je keuze te baseren. Heb jij al jouw rekeningen bij één en dezelfde bank?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: