fbpx
12   11
65   136
133   245
53   206
33   81

5 tips om meer te bewegen

5 tips om meer te bewegen

Het is een feit, ik beweeg te weinig. Ik heb een kantoorbaan waardoor ik door de weeks (ma-di-wo-do) van 9 tot 5 op een bureaustoel achter mijn computer zit. Mijn blog en instagram zijn hiernaast mijn eigen bedrijf waardoor ik zo’n beetje alle vrije tijd die ik heb daaraan besteed. De werkzaamheden hiervoor zijn ook voornamelijk op mijn laptop en mijn telefoon. Volgens mij ben ik hierin niet de enige en zijn er genoeg Nederlanders die te weinig bewegen. Het is tijd om hier verandering in te brengen. Dat is mijn goede voornemen voor 2021! Hoe? In dit artikel geef ik je 5 tips om meer te bewegen. Lees je mee?

5 tips om meer te bewegen

On fleek

De motivatie moet vanaf het begin natuurlijk goed zijn en een nieuw pakkie werkt hier zeker aan mee. Op het moment dat je shined in een nieuwe sportoutfit heb je direct meer zin om hier lekker in te gaan flaneren. De meeste winkels zijn natuurlijk gesloten waardoor je een nieuwe sportoutfit het beste online kunt kopen. Een tip hiervoor is OTTO. Zij hebben een hele fijne webshop en een heel tof assortiment sportleggings. Denk aan merken zoals Adidas, Nike en Puma in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Op zoek naar een complete sportset? Dan zijn er in het uitgebreide assortiment met sporttops hele leuke matches te maken.

Haal een frisse neus

Helaas is de sportschool bezoeken op dit moment niet mogelijk maar dat betekent niet dat je de deur niet uit kan gaan. Meer bewegen en een frisse neus halen is natuurlijk een gouden combinatie. Wij hebben zelf een hond en in het weekend maken we hier graag een wandeling mee in het bos of in de duinen. Maar goed, ook wanneer je geen hond hebt kun je dit natuurlijk prima doen. Wandelen is namelijk een hele goede beweging en een frisse neus halen is lekker gezond. Wist je namelijk dat dit je immuunsysteem een boost geeft?

Breng je beweging in kaart 

Weet je eigenlijk wel hoeveel je beweegt op een dag? Het is een goed idee om dit bij te houden. Anders doe je het ‘op gevoel’ en kun je eigenlijk nooit zo heel goed tracken of je inderdaad wel echt meer aan het bewegen bent. Zo kun je met een stappenteller je stappen per dag bijhouden en zou je in een activity tracker zelf kunnen bijhouden hoeveel workouts je per week doet en hoe lang je hiermee bezig bent.

Kleine beetjes helpen 

Ben je voor je gevoel al goed bezig maar bereik je nog niet het gewenste resultaat? Zoek het dan in de kleine dingen! Parkeer je auto op het werk eens een stukje verderop en haal wat vaker koffie of thee voor je collega’s. Door deze kleine bewegingen extra per dag kun je toch net weer een verschil maken. Is het heel lekker weer en kun je eventueel ook met de fiets of zelfs lopend naar het werk? Doe dit dan! Uiteraard hoeft dit niet iedere dag maar 1 à 2 keer per week maakt ook verschil.

Maak het leuk 

Heb je gewoon een hekel aan bewegen? Probeer het dan zo leuk mogelijk te maken. Ga bijvoorbeeld eens wandelen tijdens de zonsondergang zodat je hier van kunt genieten. Pak eerst de auto en rijd naar een onbekende plek zodat je nieuwe plekjes in Nederland kunt ontdekken. Zoek een vaste partner om lekker mee te gaan bewegen. Dan ben je, naast goed aan het bewegen, ook nog eens sociaal bezig. Ben je toch op jezelf aangewezen? Ga dan eens wandelen terwijl je ondertussen een inspirerende podcast luistert.

Dit zijn 5 tips om meer te bewegen. Beweeg jij voldoende? Of zou jij ook nog wel wat meer mogen bewegen? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Delen: