fbpx
92   167
49   181
31   69
68   138
25   273

Mijn 3 favoriete winter parfums

Parfum, een heerlijk product dat ik iedere dag gebruik. Ik heb een flinke stash en ik besefte mij onlangs dat ik veel te weinig schrijf over parfum. Iedere dag ga ik voor mijn stash staan en kies ik een geurtje uit voor die dag. Bloemig, zoet, fris of juist kruidig en warm, het verschilt per dag, per gelegenheid en per humeur. Uiteraard ook per seizoen en op dit moment zitten we uiteraard midden in de winter. Tijd om mijn 3 favoriete winter parfums te bespreken. Lees je mee?

Mijn 3 favoriete winter parfums

Marc Jacobs Decadence 

Sowieso is Marc Jacobs één van mijn favoriete merken als het gaat om parfum. Marc Jacobs Decadence is namelijk niet de enige geur die ik van dit merk in mijn stash heb. Zo heb ik ook de Daisy Eau So Fresh en Perfect. Twee heerlijke geuren die ik voornamelijk veel gebruik in de lente en zomer.

Decadence komt in een prachtige, fluwelen doos. De parfum zelf zit in een flacon die een tasje moet voorstellen, met een bovenkant versierd met krokodillenprint en gouden details. Het gouden koord met de zwarte tassel en de smaragdgroene onderkant maken het geheel helemaal compleet. Een eyecatcher op jouw toilettafel, dat is een ding wat zeker is. De geur opent vrij sterk en na ongeveer een kwartier wordt hij iets minder sterk en veranderd hij in een heerlijke, warme geur.

De geurnoten van Marc Jacobs Decadence:

 • Topnoten: Italiaanse pruim, Iris, Safraan
 • Hartnoten: Bulgaarse roos, Jasmijn sambac, Iriswortel
 • Basisnoten: Vloeibaar amber, Vetiver, Papyrushout

Michael Kors Midnight Shimmer

Deze geur kreeg ik een tijdje terug opgestuurd in een perspakket en heeft mij compleet verbaast. Het was mijn eerste ervaring met een geur van Michael Kors en daardoor wist ik niet precies wat te verwachten. De verpakking is rechthoekig, prachtig donkerblauw gecombineerd met goud. Hierdoor doet hij zijn naam natuurlijk perfect eer aan.

Door de citroen en kweepeer opent hij vrij fris maar na een kwartiertje veranderd hij in een hele warme, kruidige en tikkeltje zoete geur. Je ruikt dan de vanille en de muskus heel erg goed en dat is, samen met de andere hart- en basisnoten, echt een ontzettend lekkere geur.

De geurnoten van Michael Kors Midnight Shimmer:

 • Topnoten: citroen, kweepeer, fresia en jasmijn
 • Hartnoten: vanille, amberhout en witte houtsoorten
 • Basisnoten: muskus, peru balsem en mos

Van Gils I for her 

Last but not least, Van Gils I for her. Deze geur ontdekte in de herfst van 2020 en ik werd er eigenlijk meteen verliefd op. De flacon is cilindervormig met ‘I For Her’ en ‘Van Gils’ sierlijk in het goud op het glas gedrukt. De dop is donkerrood en heeft een lederen effect met ook gouden details.

Deze geur is het zwaarst van de drie. Van Gils staat natuurlijk bekend om een merk voor herengeuren en deze geur kun je zeker mannelijk noemen. Nu vind ik dit zelf in de winter juist wel lekker. Voornamelijk de opening is vrij zwaar en na ongeveer een kwartiertje wordt de geur wat zachter, warmer en bloemiger.

De geurnoten van Van Gils I for her:

 • Topnoten: combinatie van framboos en roze peper
 • Hartnoten: een prachtig bloemenbouquet en een vleugje warme patchoeli
 • Basisnoten: rijk sandelhout, poederachtige tonen en verleidelijke musk

Zoals je ziet kies ik in de winter snel voor een wat zwaardere, warme en kruidige geur. Marc Jacobs Decadence en Micheal Kors Midnight Shimmer heb ik beide inmiddels al wat jaren in mijn stash en zelfs al opnieuw gekocht. Van Gils I for her heb ik in 2020 ontdekt en sluit dit rijtje, met mijn drie favorieten, perfect af.

Deze geuren zijn te koop bij Douglas

Wat is jouw favoriete parfum op dit moment? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Delen:

2 Reacties

 1. 24 januari 2021 / 21:48

  Lekker!

  • 24 januari 2021 / 21:49

   Ja zijn echt heerlijke geuren ?