fbpx
21   47
59   262
41   86
60   180
40   227

3 Handige Instagram apps

Handige Instagram apps

Die app die op mijn telefoon verreweg het meest wordt gebruikt is Instagram. Noem het gerust een (lichte) verslaving. Zeker gezien de periode waarin we ons op dit moment met z’n alle bevinden merk ik dat ik meer en meer tijd doorbreng op mijn telefoon. Dit bracht mij op het idee om dit artikel te schrijven. Ben jij ook fan van Instagram en nieuwsgierig naar handige instagram apps? Lees dan snel mee!

Handige apps voor Instagram

Handige Instagram apps

Adobe Lightroom – de perfecte instagrampreset

Er wordt geen foto in mijn instagram feed geplaatst zonder dat er eerst een filter overheen is geplaatst. Een instagram feed maken met Lightroom is echt ontzettend simpel. In deze app heb ik namelijk mijn eigen preset gemaakt en door deze over iedere foto heen te ‘gooien’ creëer ik een mooie feed. Lightroom is overigens ook beschikbaar op een desktop of laptop maar zelf gebruik ik hem gewoon altijd via mijn telefoon. Lekker makkelijk en snel!

Is het jou overigens al opgevallen dat mijn feed sinds januari 2021 is veranderd? Ik ben in de kerstvakantie gaan sleutelen aan een nieuwe preset die ik nu toepas op al mijn foto’s. Zelf ben ik heel erg blij met het lichte, kleurrijke en luchtige resultaat. 

Handige Instagram apps

Lightleap – de lucht aanpassen in foto’s 

Helaas is de lucht in Nederland nogal vaak grijs en grauw. Wil jij de lucht aanpassen op je instagramfoto’s? Dit kan met de app Lightleap. Deze app ziet heel snel de lucht op jouw foto en je kunt deze vervangen door iedere gewenste lucht. Denk aan een strak blauwe lucht, een blauwe lucht met wolken, een zonsondergang. Het kan echt allemaal! Ik heb de gratis versie en moet wel eerlijk zeggen dat de keuze qua lucht steeds kleiner wordt. Vandaar dat ik overweeg om deze app in de Pro versie aan te schaffen.

Feed Preview – een mooie instagramfeed

Is mijn foto helemaal bewerkt zoals ik hem wil hebben? Dan zet ik hem in de Feed Preview App. Het plannen van mijn posts neem ik namelijk heel erg serieus. In deze app kun je de foto’s uploaden die je op instagram wilt plaatsen, zodat je van te voren kunt zien hoe je feed eruit gaat zien en eventueel hierin nog schuiven. Ik probeer zoveel mogelijk vooruit te werken zodat ik van te voren al kan kijken in welke volgorde ik de posts ga plaatsen. Voor mijn instagram werk ik veel samen met bedrijven en vaak zit er een deadline aan deze samenwerking vast. De app gebruik ik dan ook om te zorgen dat de post altijd binnen de deadline online staat. Daarnaast is het ook fijn om te kijken hoe de mooiste feed wordt gecreëerd.

Volg jij mij al op Instagram @Lindseybeljaars? Het lijkt me leuk om daar met elkaar te connecten! 

Gebruiken jij één van deze apps voor jouw Instagram?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Delen:

2 Reacties

  1. 28 januari 2021 / 21:12

    Leuk om lezen. En is die laatste app om te plannen gratis?

    • 28 januari 2021 / 23:23

      Yes, ik gebruik ze alle drie in de gratis variant. Uiteraard kun je, indien gewenst, upgraden naar een betaalde pro versie maar voor mij is de gratis variant voor nu nog voldoende ?