fbpx
17   48
9   37
272   802
27   67
32   78

Een instagram feed maken met Lightroom

Een instagram feed maken met Lightroom

Lightroom is het welbekende fotobewerkprogramma van Adobe. Naast een zeer uitgebreid programma op computers en laptops bieden zij ook een mobiele app aan welke te verkrijgen is in een gratis en een betaalde versie. Uiteraard is de betaalde versie een stuk uitgebreider maar gelukkig kun je met de gratis versie ook echt prima aan de slag. Voor mijn instagram gebruik ik al een flinke tijd deze app en in dit artikel vertel ik je meer over een instagram feed maken met Lightroom.

Een instagram feed maken met Lightroom

Als content creator ben ik dagelijks bezig met het bewerken van mijn foto’s. Dit doe ik zowel voor mijn instagram als voor mijn blog. Dit is iets wat heel veel tijd kan kosten maar door een Adobe Lightroom Preset te maken bespaar je een hoop met tijd. Een preset is een voorinstelling waarmee je foto’s met één simpele klik kan bewerken. Hoe ideaal?

De perfecte instagramfeed

De meest succesvolle instagramaccounts hebben een perfecte feed. Heb jij je weleens afgevraagd hoe ze dit doen? Het antwoord is simpel: zij hebben één preset gemaakt in Adobe Lightroom welke ze toepassen op iedere foto. Hierdoor ontstaat er één geheel en passen de foto’s allemaal bij elkaar. In een instagram feed ziet dit er natuurlijk het allermooiste uit.

Instagram Preset in Lightroom

Op internet, bijvoorbeeld via Etsy, zijn er duizenden presets te koop en is hier een ware handel in ontstaan. Sommige kosten een paar euro maar dit kan oplopen tot zeker honderden euro’s. (Ja, serieus!) Mocht je jouw preset al helemaal in gedachte hebben en kun je redelijk overweg met een fotobewerkingsprogramma dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om zelf een preset te maken. Je bewerkt dan je foto’s precies zoals je ze hebben wilt en vervolgens doorloop je de volgende stappen:

 • Tik op de drie bolletjes rechtsbovenin en kies voor ‘voorinstelling maken’
 • Geef je voorinstelling een naam en sla deze op
 • Als je een nieuwe foto opent kies je in de taakbalk onderin voor ‘voorinstellingen’ > ‘gebruikersvoorstellingen’ > jouw gemaakte preset
 • De gewenste bewerking wordt nu toegepast op de foto die je zojuist hebt toegevoegd

Ik heb een avondje zitten puzzelen en heb zo uiteindelijk mijn eigen preset samengesteld. Op dit moment ben ik heel erg blij met hoe mijn instagramfeed eruit ziet. (@lindseybeljaars)

Tip: met een Iphone is het via de gewone camera niet mogelijk om in RAW te fotograferen. Via de camera van Lightroom kan dit wel!

Een instagram feed maken met Lightroom, ben jij al aan de slag gegaan?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Deel dit bericht op Pinterest ↓

Delen:

7 Reacties

 1. Caroline
  26 oktober 2020 / 18:37

  Het ziet er prachtig uit en het resultaat mag er wezen.

 2. 26 oktober 2020 / 13:26

  Ik had er al wel eens naar gekeken, maar ben nog niet echt aan de slag gegaan. Toch weer extra werk. Maar ik vind het er wel heel mooi uitzien!!

 3. 23 oktober 2020 / 14:01

  Ik gebruik geen lightroom maar ik er toch maar eens naar kijken.

 4. 23 oktober 2020 / 13:41

  Neen, ik ben niet van de handigste!

 5. 23 oktober 2020 / 10:56

  Eh nee, maar ik bak dan ook echt niks van Instagram. Mijn account is nogal sneu…

 6. 23 oktober 2020 / 08:58

  ik werk voor mijn werk elke dag met lightroom maar heb er nog niet mijn insta foto’s mee bewerkt. het is en blijft een fijn programma en voor een fotograaf onmisbaar!