fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Zo verhoog jij jouw weerstand

Zo verhoog jij jouw weerstand

De coronacrisis duurt inmiddels al bijna 1 jaar. Wie had dit gedacht vorig jaar? Ongelofelijk! Meer dan anders is het ongelofelijk belangrijk dat je weerstand op peil. Een vitamine die, door deze crisis, extra onder de aandacht is gebracht is vitamine D. Wil jij meer weten over het boosten van jouw weerstand? Lees dan nu mee, want zo verhoog jij jouw weerstand!

Zo verhoog jij jouw weerstand

Vitamine D, je krijgt het binnen via voedsel, de zon of via een supplement. Door middel van UV-straling kan het lichaam dit vitamine zelf aanmaken. Maar uiteraard gebeurt dit in de winter een stuk minder dan in de zomer. Daarnaast kun je het ook vinden in voedsel zoals in vette vis, vlees en eieren. Daarnaast wordt, in Nederland, vitamine D ook veel toegevoegd aan producten zoals halvarine en margarine.

De zomer, in combinatie met goede voeding, zorgt voor een prima gehalte aan vitamine D. Valt echter één van deze twee pijlers weg, dan kan je een tekort aanvullen door het nemen van een voedingssupplement. Vitamine komt in twee vormen, namelijk D2 (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol). Vitamine D vormt zich in bepaalde paddenstoelen en schimmels en vitamine D3 vormt zich in de huid van mens en dier.

Zo verhoog jij jouw weerstand

Vitamine D en het coronavirus

Na de zomer van 2020 kwam vitamine D enorm in de spotlight te staan. Onderzoekers gaven namelijk aan dat vitamine D een effect kan hebben op het coronavirus. Het heeft een positieve werking op botten en spieren maar ook op je immuunsysteem. Als je zorgt dat je géén tekort hebt aan deze vitamine is je weerstand hoger en is de kans groter dat je ziekteverloop na een coronabesmetting minder heftig is dan wanneer je wel een tekort hebt aan vitamine D. Echt hard is dit nooit gemaakt maar toch werden mensen in een risicogroep opgeroepen om vitamine D te slikken.

Mijn voeding zit goed maar uiteraard wordt je in de winter minder blootgesteld aan uv-straling dan in de zomer. Na het zien van deze berichten ben ik zelf ook vitamine D gaan slikken. Ik zit niet in een risicogroep maar het klonk me reëel in de oren en ik voelde mij er goed bij. Ik ben de laatste tijd steeds alerter op een gezondere levensstijl en daar horen dit soort dingen wat mij betreft zeker bij. Vroeger kreeg ik van mijn ouders ook altijd vitamines als de ‘r’ in de maand zat en dat zet ik nu gewoon voort.

Slik jij op dit moment vitamines? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel is een samenwerking met vitamined.

Delen:

2 Reacties

  1. 27 januari 2021 / 23:26

    Een top tip! Ik neem sinds een half jaar ook iedere dag vitamine D en B12 in!