fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Mijn nieuwe instagram feed

Mijn nieuwe instagram feed

Sinds augustus 2019 heeft mijn instagram een enorme groei doorgemaakt qua volgers. In een paar maanden tijd ging ik van 4K naar 10K en inmiddels zit ik op 12,5K volgers op instagram. Sinds twee weken ben ik aan de slag gegaan met mijn nieuwe instagram feed en daar vertel ik je in dit artikel graag wat meer over. Let’s go! 

Mijn nieuwe instagram feed

Tijdens mijn groei op instagram heb ik continu dezelfde filter gebruikt op iedere foto in mijn feed. Het is dus best wel een beetje spannend om te switchen qua filter aangezien het dan toch even afwachten is of dit aanslaat bij mijn publiek. Levert het mij meer volgers op of gaan mensen mij juist ontvolgen?

Ik heb er even over nagedacht maar uiteindelijk heb ik toch besloten om de stap te wagen. Waarom? Omdat ik mijn huidige filter al een tijdje beu was. Hij was namelijk vrij neutraal en bruin qua kleur en zwakte kleurrijke foto’s juist wat af. Tijdens het scrollen door mijn tijdlijn kwam ik erachter dat ik persoonlijk toch foto’s sneller like die licht en kleurrijk zijn en dus was het tijd om dit te veranderen.

Eerlijk is eerlijk, ik ben hier zeker een tijdje mee aan het puzzelen geweest. Ik maak mijn eigen presets voor instagram via Lightroom. Lightroom is een fotoprogramma van Adobe en hiermee kun je dus je foto’s bewerken. Op mijn iPhone heb ik de gratis Lightroom Mobile app gedownload en hierin kan ik mijn gemaakte foto’s inladen. De gewenste preset kan ik met twee klikken over deze foto’s heen plaatsen om zo mijn foto’s een beetje te pimpen en een eenheid te creëren in mijn instagram feed.

Het is een gratis app en daarom zou je wellicht denken dat de opties summier zijn. Dit is echter niet het geval. Het is een hele uitgebreide app waarbij je tientallen opties hebt om je foto’s te bewerken. Hierbij kun je denken aan licht, kleur, effecten, details en ga zo maar verder. Het is dus niet gek dat ik een tijdje bezig ben geweest met het ontwikkelen van een gloednieuwe preset.

Inmiddels staat de eerste foto, bewerkt met mijn nieuwe preset, alweer drie weken online. Gelukkig werd er echt ongelofelijk goed op gereageerd. Na deze eerste foto zijn er al diverse foto’s gevolgd en zie je mijn feed langzamerhand veranderen naar een lichtere en meer kleurrijke feed. Ik ben er zelf heel erg tevreden over en wil mijn nieuwe instagram feed voorlopig wel even blijven gebruiken.

Wil je meer volgers op instagram? Lees dan zeker dit artikel.

Volg jij mij al op Instagram? @lindseybeljaars

Wat vind jij van mijn nieuwe instagram feed? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. 11 september 2020 / 18:43

    Ziet er mooi uit! Ik vind ze allebei leuk, de linker meer voor de herfst en winter en de rechter is weer perfect voor de lente en zomer. Ik struggle zelf ook altijd met mijn feed, hij is nu roze maar dat word ik ook een beetje beu. Zeker nu het weer herfst is. 🙂