fbpx
25   137
32   72
12   186
65   385
33   193

Tips voor een productieve werkdag

Tips voor een productieve werkdag

Laten we voorop stellen, de ene werkdag is productiever dan de andere werkdag. Op sommige dagen, hoe je ook je best doet, zit het er gewoon niet in. Daar is op dat moment helaas weinig aan te veranderen. Gelukkig komt er aan iedere dag uiteindelijk een einde. Toch ga ik je in dit artikel tips voor een productieve werkdag geven. Ben jij benieuwd en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan zeker mee!

Tips voor een productieve werkdag

Een goed begin is het halve werk

Cliché, maar echt waar! Begin de dag met een goed ontbijt en zorg zo voor een goede bodem. Neem hierbij ook de rust en de tijd om het ontbijt op te eten. Op deze manier begin je de dag goed en rustig en hier zul je de rest van de dag profijt van hebben. Zelf vind ik het prettig om, voor het ontbijt, te genieten van een korte en frisse douche. Dan voel ik me echt helemaal ready om de dag te starten.

Maak een to-do lijst

Zelf werk ik iedere dag met een to-do lijst om ervoor te zorgen dat ik geordend en gestructureerd aan de slag kan. Hierbij zorg ik er wel voor dat het lijstje realistisch is met een klein beetje uitdaging. Hierbij begin ik altijd met de taken waar ik het meest tegenop zie of waarvan ik verwacht dat ze het langst gaan duren. Zo blijven de makkelijkere en kortere to-do’s over voor het einde van de dag en daarmee kun je dan prettig je productieve werkdag afsluiten.

Neem op tijd pauze

Tijdens je taken is het belangrijk om op tijd pauze te nemen. Vaak probeer ik van mijn to-do’s een inschatting qua tijd te maken zodat ik mijn tijd, inclusief pauzes, kan indelen. De hele dag aan één stuk werken kun je niet van jezelf verwachten en is daarnaast ook nog eens niet heel erg goed voor je. Ik probeer iedere 2 à 3 uur pauze te nemen en zorg hierbij ook gelijk voor voldoende eten en drinken. Zelf vind ik het dan fijn om echt even van mijn werkplek af te gaan om mijn gedachten even te verzetten.

Zet je notificaties uit

Mijn nummer 1 afleiding is absoluut mijn telefoon. Als ik continu pop-ups van o.a. Instagram en WordPress krijg dan ben ik echt alles behalve productief. Ik zorg er dan ook altijd voor dat mijn notificaties van mijn telefoon uit staan. Soms leg ik zelfs mijn telefoon met het scherm naar beneden of echt even helemaal uit de buurt. Pas dan kan ik mijzelf goed concentreren en aan de slag met mijn to-do list.

Werk jij thuis? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: