fbpx
34   150
25   56
67   128
25   261
24   103

Op vakantie met de auto

Op vakantie met de auto

De vliegmaatschappijen vliegen weer. De vluchten vertrekken voornamelijk naar zonnige bestemmingen binnen Europa en naar het Caribisch gebied. Vliegen richting Amerika, Afrika en Azië zit er voorlopig nog even niet in. Helaas want eigenlijk waren wij van plan om deze zomer weer een verre reis te maken. De bestemming hadden wij nog niet bepaald waardoor we gelukkig ook geen vakantie hoefden te cancellen om vervolgens te blijven zitten met een voucher. Bestemmingen zoals Peru, Canada, Zuid-Afrika en Australië staan nog steeds op het lijstje. Omdat dat deze zomervakantie zeker geen optie was hebben wij besloten op vakantie met de auto te gaan. Wij gaan heerlijk vertoeven in Zuid-Frankrijk en ik heb er al helemaal zin in. Benieuwd naar onze vakantieplannen? Je leest er nu alles over.

Op vakantie met de auto

Op maandag 15 juni zijn de grenzen open gegaan en diezelfde donderdag vertrokken mijn vriend en ik in de auto richting Frankrijk. Hier hebben we 10 dagen ontzettend genoten van een prettige vakantie. Omdat het ons zo goed is bevallen hebben wij besloten ook in de zomervakantie met de auto naar Frankrijk te gaan. Genieten! Normaliter maken wij in de zomervakantie altijd een verre reis maar goed, dat zit er gewoon niet in. Gelukkig is dit een prima plan B!

Mijn vriend heeft een ruime stationcar en hierin passen al onze spullen prima. De banken achterin leggen wij helemaal plat en hierdoor ontstaat er voldoende ruimte voor de koffers. In een auto kun je veel spullen ook lekker proppen tussen bijvoorbeeld de achterbank en de stoelen. Dit scheelt een hoop! Als wij op vakantie met de auto gaan gaat onze Mechelse herder Spyke ook altijd mee. Gelukkig heeft die ook ruimte genoeg in onze auto en kan hij lekker gestrekt op zijn mand. Daarnaast gaan onze motoren ook mee naar Frankrijk en die staan op een aanhanger achter de auto. Mocht je ruimte te kort komen dan kun je uiteraard besluiten een dakkoffer mee te nemen. Geloof me, hier kun je ontzettend veel spullen in kwijt. Wij gebruiken deze zelf alleen voor de wintersport. Ik kan de Hapro Traxer 6.6 van harte aanbevelen.

Gelukkig zijn er in Frankrijk genoeg B&B’s, Chambres d’Hôtes en campings. Zelf hebben wij ook een aantal keer vakantie gevierd met een tentje en ik vond dit stiekem ontzettend leuk. Luchtbed en een gasstelletje mee en gaan met de banaan. Kleine tip; neem een luchtbed met ingebouwde pomp mee. Dit waren wij dus vergeten en als je dan, na het opzetten van een tent, nog een luchtbed moet opblazen.. daar wordt je niet heel blij van. Haha!

Tijdens de intelligente lockdown in Nederland is Frankrijk in complete lockdown geweest. Hier mocht 1 iemand van het huishouden het huis verlaten om boodschappen te doen. Met een briefje mocht je dan de straat op om vervolgens binnen het uur weer binnen te zitten. Ik was dan ook best een beetje huiverig voor wat we in Frankrijk zouden aantreffen. De grenzen waren natuurlijk pas net open en je weet het nooit. Gelukkig vond ik het in Frankrijk ontzettend relaxed. Vakantievieren in Frankrijk in coronatijd is echt geen probleem. Je rijdt de grens over alsof er nooit eerder iets gebeurd is. Alleen bij openbare gebouwen zoals een tankstation en een supermarkt wordt verzocht een mondkapje te gebruiken. Op de terrassen hoef je zelf geen mondkapje op maar draagt het personeel deze wel. Het is allemaal prima geregeld en je hebt gelukkig echt een vakantiegevoel.

Laten we hopen dat dit zo blijft..

Wij gaan op vakantie met de auto! Wat is jouw plan deze zomer?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. 30 juli 2020 / 11:46

  Leuk om te lezen. Wij gaan ook vaak met de auto op vakantie. Aankomende September voor het eerst als gezinnetje.

 2. 24 juli 2020 / 07:38

  Wel lekker als de motoren mee kunnen. Wij reden altijd helemaal bepakt richting bestemming. Soms best een gedoe.
  Ik mis dat soms echt wel, lekker toeren op twee wielen, door mooie gebieden…

 3. Lindsy
  24 juli 2020 / 07:27

  Dat blijft niet zo….dat lan ik ke wel verzekeren. Kojk waar alle nieuwsberichten over gaan en waar ze het bijvoorbeeld alleen al gosterenavond bij het 20 uur journaal over hadden.
  Hopelijk kunnen jullie nog op vakantie.
  Scheelt dat jullie daar zelf al een verblijfplek hebben.