fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Vakantievieren in Frankrijk in coronatijd

Vakantievieren in Frankrijk in coronatijd

Vakantievieren in Frankrijk, een lange tijd leek het erop dat het er dit jaar niet meer in zou zitten. Eigenlijk hadden wij plannen om met hemelvaart naar Frankrijk te gaan maar dat bleek helaas te vroeg. De grenzen bleven dicht en dus hadden wij geen andere keus dan in Nederland te blijven. Op maandag 15 juni kwam hier verandering in en gingen de grenzen open. In diezelfde week, op donderdag, stapten wij in de auto en reden naar Zuid-Frankrijk. Hoe is vakantievieren in Frankrijk in coronatijd? Ik vertel je er alles over.

Vakantievieren in Frankrijk in coronatijd

Vakantiehuis in Castellane

Vliegen of reizen met het openbaar vervoer, daar voel ik me op dit moment niet zo comfortabel bij. Het voordeel van vakantievieren in Frankrijk is dat wij lekker met onze eigen auto konden gaan. Bij het boeken van een vakantie is het natuurlijk noodzakelijk om een keuze te maken wat betreft het verblijf. Kies je voor een hotel? Een stacaravan? Een vakantiehuis? Er zijn natuurlijk mogelijkheden genoeg. In ons geval konden wij dus in onze eigen auto de grens over en verblijven in een privé vakantiehuis in Castellane. In deze gekke coronatijd is dat natuurlijk wel erg fijn.

Coronamaatregelen in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk in volledige lockdown geweest maar op dit moment merk je daar vrij weinig meer van. Qua maatregelen zijn ze eigenlijk best wel te vergelijken met Nederland. Alle faciliteiten (supermarkten, drogisterijen, tankstations, restaurants etc.) zijn geopend en bij binnenkomst staat er een flesje desinfecterende handgel klaar. In het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht en bij klachten blijf je thuis. In Frankrijk hanteren ze een afstand van 1 meter en je mag met 10 personen een tafeltje reserveren in een restaurant. Een mondkapje aan tafel is niet verplicht maar op het moment dat je je door het restaurant verplaatst wordt dit wel verwacht. Wij hebben er gewoon voor gezorgd dat we er altijd eentje bij hadden, puur ‘voor het geval dat’.

Plateau de Valensole

Wij hebben vakantievieren in Frankrijk in coronatijd in ieder geval heel positief ervaren. Sowieso hebben wij er altijd een fantastische vakantie en dat is in coronatijd gelukkig niet anders. Eigenlijk merk je er heel erg weinig van. Het was heerlijk weer, de terrasjes zijn open en er was een ontspannen sfeer. We hadden onze motoren meegenomen en hebben prachtige ritten gemaakt. De aanrader van de periode juni/juli is zeker Plateau de Valensole in Alpes-de-Haute-Provence. Dit ligt op een uurtje rijden van Castellane af in de nabijheid van de Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix. Het is een bekend natuurgebied dat met name bekend staat om haar lavendel. Zover je kunt kijken zie je prachtige paarse lavendelvelden. Het uitzicht en de geur is echt fantastisch!

Voordat je de grens over gaat is het wel even handig om de coronamaatregelen te checken van het land waar je naartoe gaat. De coronamaatregelen Frankrijk kun je teruglezen via ANWB.

Je hoort het al, wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Vakantievieren in Frankrijk in coronatijd is absoluut aan te raden!

Heb jij voor dit jaar nog een vakantie gepland? Zo ja, wat ga je doen? Ik ben heel benieuwd! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Delen:

1 Reactie

  1. 3 juli 2020 / 22:04

    Fijn dat jullie alsnog op vakantie gaan! Zelf was ik van plan om einde van het jaar naar Singapore en Taipei te gaan, maar deze heb ik even verschoven, dus nu tijd om mijn A rijbewijs te halen 🙂