fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Essence What the Fake! Mascara

De herfst is officieel begonnen en dus liggen de herfst/winter collecties van de beautymerken weer in de schappen. Zo ook die van Essence! De Essence Update Herfst & Winter 2019 heb je al kunnen lezen op mijn blog, maar uiteraard ben ik ook begonnen aan het testen van de producten. Het product waar ik het meest nieuwsgierig naar was, is de Essence What the Fake! Mascara. In dit artikel tref je hier een uitgebreide review van.

Essence What the Fake! Mascara

Voor fijne budgetmascara’s is Essence absoluut een goed merk. Dit is namelijk niet de eerste mascara die ik van het merk probeer. Eerder reviewde ik onder andere al de Essence I need a miracle! volumizing & strenghtening mascara. Een mega fijne mascara die ik destijds met veel plezier helemaal heb opgemaakt. Hopelijk ben ik over deze Essence What the Fake! Mascara net zo te spreken!

Welkom in de familie! De ‘I need a miracle! volumizing & strengthening mascara’ heeft al een naam voor zichzelf opgebouwd in de standaardcollectie en nu is er een nieuw lid in de familie. De ‘WHAT THE FAKE! mascara’ bereikt dankzij de ergonomische, amandelvormige borstel alle wimperhaartjes in slechts twee streken en de speciale nylon vezels geven de wimpers adembenemende lengte en expressief volume.

Qua vormgeving lijkt hij erg op de I need a Miracle! Mascara. De huls en de vormgeving is eigenlijk precies hetzelfde. Het enige verschil is de andere productnaam en de blauwe kleur in plaats van de roze/paarse kleur. Overigens niets op aan te merken, ik vind de mascara er prima uitzien. Op de dop zit een ronde sticker met hierop ‘+ Volumizing Fibers’. Daar ben ik erg benieuwd naar!

Het borsteltje is wel helemaal anders. Waar de I need a Miracle! Mascara een soort zandloperfiguur heeft, heeft de Essence What the Fake! Mascara juist in het midden een bolling. Hij loopt in een soort ovale vorm en ik zie al meteen een aantal van de Volumizing Fibers in de mascara zitten.

Swatch

Zoals jullie van mij zijn gewend hierboven weer 6 foto’s. De bovenste rij zijn mijn wimpers zonder enige mascara, de middelste rij met één laagje op de bovenste wimpers en de onderste rij met twee laagjes op de bovenste wimpers en één laagje op de onderste wimpers. Looking good, right?

Conclusie

Leuk om weer eens een mascara van Essence te testen. Dat was stiekem toch al wel weer een hele tijd geleden. Ik heb eerder mascara’s met fibers getest en daar was ik niet zo over te spreken. De fibers zitten meestal niet in de lengterichting van de wimpers mee en eerder schuin/horizontaal waardoor je een rommelig effect krijgt. Stiekem was ik dan ook een klein beetje huiverig. Gelukkig heeft de Essence What the Fake! Mascara absoluut het tegendeel bewezen. Ik vond direct de borstel erg goed werken en het resultaat, na één laagje, al verrassend mooi. Het is een hele natuurlijke mascara maar hij verdeelt mijn wimpers goed en zorgt voor een clean resultaat. De fibers zorgen voor meer volume zonder dat het rommelig oogt. Na twee laagjes ben ik al helemaal van het resultaat te spreken. Dit is toch perfect voor een everyday look? 

Deze Essence What the Fake! Mascara kost € 3,59 en is te koop in de drogisterijen zoals Kruidvat

Heb jij deze nieuwe mascara van Essence al gespot in de drogisterijen? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

1 Reactie

  1. Gaby
    27 september 2019 / 13:41

    Ziet er heel natuurlijk uit maar ik mis wel volume, dat ze mijn favoriet uit assortiment gehaald hebben zo jammer