fbpx
20   52
13   41
272   803
27   67
32   78

Hashtags gebruiken op Instagram

Het algoritme van Instagram verslaan is zo makkelijk nog niet. Eén van de beste tips om je bereik en engagement te verhogen is door het gebruik van hashtags. Deze tags zijn uiteraard te herkennen aan het ‘hekjes’ icoontje: #! En in dit artikel vertel ik je er graag meer over. Lees je met mij mee?

Hashtags gebruiken op Instagram

Bij iedere post op instagram kun je een aantal dingen toevoegen, namelijk:

 • Locatie
 • Personen/Tags
 • Alternatieve tekst
 • Tekst/hashtags

Hashtags kun je gewoon toevoegen in de tekst of als opmerking onder je foto. Ik heb zelf een voorkeur voor het plaatsen van hashtags in een opmerking onder mijn foto. Dit houdt de tekst, oftewel ‘de caption’, onder de foto netjes en clean zonder dat deze ‘overschreeuwt’ wordt door hashtags.

Hashtags

Maak het # teken en typ hier, gelijk aansluitend, een woord achter. Dit is een hashtag en je zult zien dat deze, eenmaal gepost op Instagram, blauw kleurt en dat hij ‘aanklikbaar’ is. In totaal kun je maximaal 30 hashtags aan je post toevoegen en uiteraard is het belangrijk dat deze hashtags zo goed mogelijk bij jou en jouw post aansluiten. Oftewel; ze moeten relevant zijn. Hashtags zijn eigenlijk een soort zoekwoorden en uiteraard is het wel belangrijk dat de bijpassende foto dan hetgeen is wat iemand zoekt.

Recent/Populair

Het gebruik van hashtags heeft een belangrijke functie. Hiermee wordt jouw post namelijk zichtbaar en vindbaar onder de specifieke hashtags. Jouw post komt in eerste instantie onder de tab ‘recent’ terecht, maar na het krijgen van veel likes en reacties wordt hij (met een beetje geluk) verplaatst naar ‘populair’. Hierdoor wordt de foto nog veel beter zichtbaar en zullen de likes en reacties wederom stijgen. Dit is precies de situatie die je wilt creëren.

Instagram Stories

Je kunt overigens niet alleen bij een Instagram Post hashtags toevoegen, dit kan ook in je stories. Je kunt meerdere hashtags intypen met behulp van de tekst-tool of kiezen voor één specifieke hashtag met de daarvoor ontworpen hashtag-tool. Jouw Instagram Story wordt bij de specifieke hashtag in ‘het verhaal’ weergegeven en dit zorgt uiteraard voor meer views en meer paginaweergaven. Oftewel; meer engagement!

De juiste hashtags

Allemaal leuk hoor, die hashtags, maar hoe vind je nu de juiste hashtags? Tsja… daar heb ik het perfecte antwoord ook niet op. Vaak maak ik gewoon een leuke combinatie van 30 verschillende soorten woorden en ik zorg ervoor dat er een goede afwisseling per post ontstaat. Ik houd bij wat wel/niet werkt en speel hier vooral veel mee. Heb ik een item aan van een specifieke webshop? Dan gebruik ik hier altijd één of meerdere hashtags van. Puur in de hoop dat hij dan wordt gerepost en dit zorgt uiteraard weer voor meer likes/reacties/volgers. Gebruik overigens ook niet tè populaire hashtags, zoals #love, #fun en #food. Deze worden zo vaak gebruikt dat je post bij deze zoektermen zo weer verdwenen zijn zonder dat je er iets mee bereikt hebt.

Heb jij nog vragen over hashtags gebruiken op Instagram? Stel ze vooral hieronder in de comments! 

Gebruik jij hashtags op Instagram? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

 1. 23 augustus 2019 / 21:58

  Het blijft gewoon lastig om goed te scoren op Instagram, maar ondanks dat blijf ik het een geweldig leuk platform vinden.

 2. 22 augustus 2019 / 21:09

  Ik ben ook zo slecht in het bedenken van hashtags, maar ik merk wel dat het effect heeft! Ook al is het maar een beetje haha.

 3. 22 augustus 2019 / 16:20

  Het is tegenwoordig wel een gepuzzel op Instagram! Maar de juiste hashtags kunnen wel helpen 🙂