fbpx
57   89
100   507
136   437
95   157
60   114

Mijn instagram aanpak + volg-actie

Als je mij volgt op Instagram, dan heb je het vast al wel gemerkt; ik ben er de laatste tijd enorm mee bezig. Vandaar dat ik met het idee kwam om op mijn blog mijn instagram aanpak te delen. Ben jij benieuwd naar mijn doel en mijn tactiek? Lees dan nu verder. Onder aan het artikel vertel ik je meer over de volg-actie, die alleen vandaag geldt. Doe je mee?

Mijn instagram aanpak + volg actie

Een flinke tijd heb ik mijn instagram feed enorm verwaarloosd. Ik kon mijn draai op het Social Media kanaal niet echt vinden en was erg ontevreden over mijn content. Dit demotiveerde me enorm waardoor ik Instagram eigenlijk niet echt heel ‘leuk’ meer vond. Het was tijd om het roer om te gooien en er eens extra aandacht aan te besteden.

Lightroom

Na wat research ontdekte ik dat ik het best de app Lightroom kon downloaden. Daar ben ik heel wat avonden in aan het spelen geweest om de perfecte preset te creëren. Een preset is een filter die je compleet zelf kunt instellen en kunt ‘opslaan’ als jouw persoonlijke filter die je vervolgens over iedere gewenste foto kunt plaatsen. Inmiddels voeg ik mijn preset toe aan iedere foto om ervoor te zorgen dat mijn feed één geheel wordt.

Favoriete accounts

Natuurlijk zijn er al zoveel accounts op instagram met een perfecte feed. Deze dienen voor mij absoluut als inspiratiebron. Ik besloot dan ook een aantal van mijn favoriete accounts te noteren. Wat voor foto’s maken zij en waarom spreken juist die mij aan? Wat voor houding wordt er aangenomen? In wat voor soort omgeving is de foto geplaatst? Niet om het helemaal te kopiëren natuurlijk, maar puur om er inspiratie uit op te doen en hier mijn eigen draai aan te geven.

iPhone

Bijna al mijn foto’s worden gemaakt met mijn iPhone Xr. Gelukkig is de kwaliteit van deze foto’s echt meer dan prima voor instagram. 9 van de 10 keer maakt mijn moeder de foto’s. Zo nu en dan worden ze ook gemaakt door mijn vriend en soms door een vriendin. In iedere foto probeer ik een locatie te zoeken dit niet te druk is maar toch diepte geeft.

Frequentie

Het algoritme van instagram verslaan is zo makkelijk nog niet. Je moet wel echt erg actief zijn op het kanaal om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe post bij zoveel mogelijk volgers in de tijdlijn voorbij komt. Ik probeer mijn frequentie wat betreft mijn nieuwe post zo goed mogelijk te houden. Dat wilt zeggen dat ik iedere week minimaal 4 nieuwe foto’s post en dan het liefst op een doordeweekse dag. Iedere dag maak ik gebruik van instagram stories, de ene dag wat meer dan de andere dag.

Mijn doel 

Eerlijk is eerlijk, mijn eerste doel is om de 10.000 volgers te halen. Dat is in eerste instantie omdat het gewoon een mooi aantal is en ten tweede vanwege de swipe-functie. Toch wel een hele fijne functie om de artikelen van mijn blog mee te ondersteunen.

Op dit moment heb ik 3743 volgers, dus de 10.000 is nog niet echt ‘in de buurt’. Echter ben ik nu erg groeiende en dat is als blogger natuurlijk toch wel leuk om te zien. Ik zie het ergens toch als een mooi stukje erkenning of waardering.

Follow 4 Follow

Let’s help eachother out! Tijd voor een follow 4 follow actie! Volg jij mijn account nog niet? Doe dit dan vandaag! Laat in de comments achter dat je mijn account hebt gevolgd en zet hier ook je eigen instagram-account bij. Ik zal er voor zorgen dat ik alle kanalen netjes terug volg.

Nou, op naar die 10.000! Je kunt me volgen via @lindseybeljaars

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

5 Reacties

 1. 3 augustus 2019 / 18:24

  Ik volg jou. Misschien ook leuk als je me ook gaat volgen @beautyandbooksmagazinebysherry

 2. 1 augustus 2019 / 11:19

  mooi doel die 10.000 en dat gaat je lukken ook 😀 ik volg je er ik ben te vinden onder @racheltjuh

 3. Esmée
  31 juli 2019 / 16:26

  Wat fijn dat je jouw draai weer hebt gevonden! Ik vind je zelfgemaakte filter erg mooi. <3 Ik ben zelf nog steeds aan het spelen met Lightroom voor een filter of meerdere filters die ik op al mijn foto's kan gebruiken. Het blijft toch lastig door het licht en de kleuren die op iedere foto anders zijn.

 4. Chantal
  31 juli 2019 / 09:29

  Bedankt voor je tip wat betreft de Lightroomapp.
  Die ga ik ook eens installeren.
  Ik volg je sindskort op Instagram, je feed ziet er echt heel mooi uit.
  En dat algoritme; it suckssss.
  Mijn account is @chantalvanderpol

  Groetjes, Chantal

 5. 31 juli 2019 / 09:13

  Mooi doel, die 10.000 volgers! En ik denk toch dat ik ook maar die Lightroomapp ga installeren. Ik heb nog wel moeite met echt mijn draai vinden in de juiste filters. Dat algoritme is inderdaad echt lastig te verslaan. Zeker als ze het eens in de zoveel tijd weer aanpassen.
  Ik volg je zeker op Insta met mijn account @mevrouwmarloes 😉

  Liefs,
  Marloes