fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

De voortuin in een nieuw jasje

Een tijdje terug hadden mijn vriend en ik het er al over dat het hoog tijd was om de voortuin aan te pakken. Dit idee spookte een tijdje door ons hoofd voordat we echt actie ondernamen. Inmiddels zijn we de afgelopen week druk bezig geweest om de voortuin in een nieuw jasje te steken. Zowel het idee, als het ontwerp en de uitvoering hebben wij samen in één week uitgevoerd. Ben jij benieuwd naar het begin- en eindresultaat en het proces daartussen? Lees lekker mee!

De voortuin in een nieuw jasje

Ons huis is gebouwd uit standaard ‘rode’ bakstenen. In onze voortuin lag dezelfde kleur grind en hier stoorde ik mij al een tijdje aan. Het was qua kleur zo één geheel, een beetje stoffig en alles behalve fris en fleurig. De rand van de tuin bestaat uit buxus, in het midden staat een boompje, op twee hoeken een hortensia en in de andere hoek een skimmia. Op zich prima planten maar de rest eromheen kon wel een flinke opfrisbeurt gebruiken.

Op maandagavond zijn mijn vriend en ik vooral heel veel gaan googelen en gaan zoeken op Pinterest naar inspiratie en een goed tuinontwerp. Vooral Pinterest vind ik altijd de beste inspiratiebron. Zo ben ik op mijn DIY project voor de tuin ook gekomen door Pinterest. Wij hebben een hoekwoning en naast ons huis ligt onze garage en een dubbele oprit. We wilden graag wel dat alles één geheel werd en dus was het echt even goed kijken naar wat nu precies mooi zou zijn. Om te beginnen bewerkte ik een foto van rood grind naar grijs grind en wij vonden dit al een flink verschil maken.

Ikzelf wilde vooral graag heel veel kleurrijke bloemen en dus kwam al snel het idee om een soort bak te creëren om het boompje in het midden van de tuin. Linksachter, bij de hortensia, was nog genoeg ruimte om ook hier wat extra planten bij te zetten. Het basisplan was gemaakt, tijd om aan te slag te gaan.

Woensdagmorgen waren mijn moeder en ik al vroeg op pad. Op zoek naar grind en naar stenen om de ‘bak’ te creëren. Daarnaast hebben we ook al flink wat oud grind uit de tuin geschept en heel wat speciekuipen vol naar de stort gebracht. Natuurlijk niet het leukste klusje en eigenlijk best beulenwerk maar goed. Het moest nu eenmaal gebeuren! Donderdag en vrijdag zijn we hier vrolijk mee doorgegaan en zaterdag was de tuin eindelijk vrij van ons oude, lelijke grind.

Mijn schoonbroer bracht wat wit zand en dus kon mijn vriend beginnen van het bouwen van de bak. Ondertussen ben ik naar de Intratuin gegaan met mijn vader en moeder om nieuwe planten en een berg vers potgrond te scoren. Eenmaal terug was de bak klaar en konden we op pad om nieuw grind te halen en toen was het een kwestie van het nieuwe grind in de tuin gooien, de bak volgooien met potgrond en nieuwe plantjes planten (mijn favoriete deel).

Dit ging eigenlijk zo snel, ineens was de voortuin gewoon af! We hadden beide niet verwacht dat dit echt een flinke verandering zou zijn en ik ben vooral heel blij met de keuze van de planten. De prachtige felle kleuren roze en paars maken de tuin zoveel vrolijker en frisser. Wij zijn mega content!

Dit is de voortuin in een nieuw jasje. Wat vind jij van onze nieuwe voortuin? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat gesponsorde links.

Delen:

3 Reacties

 1. 22 mei 2019 / 09:06

  Wat een prachtige voortuin! Heerlijk de frisse wind er doorheen. <3
  Liefs,
  Evelien

 2. VWillemse
  21 mei 2019 / 10:37

  Super leuk gedaan, het is echt zo veel vrolijker zo.
  Toch steelt Sjakie de show hoor hahaha

 3. 21 mei 2019 / 10:21

  Ziet er heel erg mooi uit! 🙂