fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

Een nieuwe telefoon; Sim Only of Abonnement?

Je hebt het op mijn blog al kunnen lezen, ik heb een nieuwe telefoon. Een iPhone Xr om precies te zijn en uiteraard ben ik hier ontzettend blij mee. Bij het kiezen van een nieuwe telefoon komt uiteraard de volgende afweging om de hoek. Koop ik hem los en neem ik Sim Only? Of neem ik een Abonnement? Deze afweging heb ik ook gemaakt. Benieuwd naar mijn keuze? Lees met mij mee.

van een iPhone 6s naar een iPhone Xr

Mijn vorige telefoon was een iPhone 6s. Deze heb ik, een jaar of 4 geleden, goed kunnen overkopen. Deze telefoon heb ik destijds los gekocht en de afgelopen 4 jaar heb ik dus een Sim Only Deal gehad op mijn telefoon. Eerlijk gezegd, dit beviel me ontzettend goed.

Helaas was het echt tijd voor een nieuwe telefoon. Ik ben op mijn iPhone 6s ontzettend zuinig geweest, heb er altijd een hoesje omheen gehad en er verder geen gekke dingen mee gedaan waardoor hij het prima een jaartje of 4 uithield. Toch werd hij nu wel echt traag en werd de batterijduur steeds slechter. Daarnaast trok hij koud weer ook niet en begon hij echt kuren te krijgen. Maar goed, 4 jaar is geen slechte prestatie toch?

Een nieuwe iPhone kost natuurlijk een flinke duit en vandaar dat het nemen van een abonnement best verleidelijk is. Je betaalt een x bedrag in de maand en eigenlijk betaal je zo ook je telefoon af zonder dat je er echt ‘veel van merkt’. Ik heb het dan ook even afgewogen maar ben uiteindelijk toch weer gegaan voor een Sim Only Deal. Onderaan de streep betaal je net zo veel, maar je maandlasten zijn lager en je krijgt geen BKR registratie. Vooral dat laatste puntje vind ik zeker iets om rekening mee te houden en iets waar je goed op moet letten! (Het betreft alleen gevallen wanneer de lening voor het toestel hoger is dan 250 euro.)

De keuze was dus gemaakt. Ik heb mijn nieuwe iPhone Xr los gekocht en heb een Sim Only abonnement van nog geen € 20,- in de maand. Best lekker toch! Dit past goed bij mijn bespaarplan. Ik heb allerlei leuke hoesjes besteld en een glazen screenprotector en ga er net zo zuinig mee zijn als zijn voorganger. Hopelijk ga ik het hier dan ook weer een jaartje of 4 mee volhouden. Dat zou mooi zijn! Daarnaast ben ik ook al fanatiek aan het fotograferen geslagen en ben ik een klein beetje verslingerd aan de portret functie. In dit artikel zie je mijn eerste OOTD gehoot met mijn iPhone Xr.

Een nieuwe telefoon; Sim Only of Abonnement? Mijn antwoord is dus Sim Only.

Hoe lang doe jij met een nieuwe telefoon? Heb jij Sim Only of een Abonnement? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

10 Reacties

 1. Beauty By Bibi
  24 mei 2019 / 20:25

  Ik heb Sim only ben daar heel tevreden mee!

 2. Mandy
  23 mei 2019 / 21:44

  Ik koop altijd losse toestellen. Ik heb nu ook de iphone XR en ik zweer bij deze telefoon, wat een fijne! Wil eerst niet anders meer

 3. 22 mei 2019 / 14:38

  Ik doe altijd Sim Only en ik doe ongeveer 2 jaar met een telefoon. Mijn vorige was ook een iPhone 6S en die heb ik na 1,5 jaar verkocht, omdat hij te weinig geheugen had. Ik heb nu een One Plus 5 en die bevalt ontzettend goed, maar inmiddels gaat ie al bijna 2 jaar mee, dus ik ben al om me heen aan het kijken voor een nieuwe telefoon haha! 🙂

 4. 22 mei 2019 / 14:04

  Ik heb een Sim Only en ben ook zeker voorstander daarvan, je kunt altijd een nieuwe telefoon kopen waar en wanneer je wilt. Je zit nergens aan vast, behalve aan je nummer 😛

 5. 22 mei 2019 / 08:41

  Ik deed ongeveer drie jaar met mijn refurbished iPhone6 geloof ik. Op aanraden van mijn jongste zoon heb ik nu een Huawei.

 6. 21 mei 2019 / 23:01

  Altijd na 2 jaar koop ik een nieuwe telefoon en abbo dit omdat ik de camera van mobiel veel gebruik en dan de kwaliteit steeds verbeteren

 7. 21 mei 2019 / 20:02

  Sim only, want dat vind ik veel prettiger. Ik heb zelf een iPhone7 (nog geen jaar oud) en eigenlijk ben ik heel benieuwd naar de nieuwste modellen in verband met … juist de betere camera. Man zweert bij Android (de Google-telefoon), maar aangezien ik een iPad heb en een MacBook Air denk ik dat ik met mijn smartphone ook bij Apple wil blijven.

 8. 21 mei 2019 / 19:24

  Klinkt goed een nieuwe telefoon. Ik ben er (helaas) ook weer aan toe, heb nu nog steeds de iPhone 5s maar hij laadt steeds minder goed op.

 9. 21 mei 2019 / 16:01

  Handig artikel! Ik wil ook van mijn abonnement af want ik betaal nu zoveel meer!

 10. 21 mei 2019 / 14:41

  Ik gebruik ook een sim only abonnement. En koop vaak mijn telefoons los. Vooral nu ook ivm de BKR registratie.
  Slimme keuze dus!;-))