fbpx
52   83
97   501
134   434
95   157
60   114

Mijn DIY project voor de tuin

Het heeft zo ongeveer een jaar geduurd, van de start tot het eind. Onder het mom van ‘goede ideeën kosten tijd’ is het best een goed excuus toch? Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en vandaar dat ik mijn DIY project voor de tuin graag met je deel. Lees je mee?

Mijn DIY project voor de tuin

Vorige week is mijn schoonmoeder aan het tuinieren geslagen en dat zorgde ervoor dat ik ook werd aangestoken. Het was tijd om mijn DIY project voor de tuin, waar ik al ongeveer een jaar mee bezig was, af te ronden.

Een jaar terug nam mijn vriend namelijk een palet mee. Uiteraard op mijn orders, haha! Ik was van plan om hier een hangende bloembak van te maken maar het hele jaar is het er nooit echt van gekomen. Destijds heb ik hem in de whitewash gezet en that’s it. Daar moest nu echt verandering in komen!

Stap 1

Wanneer je een palet ophangt, is het belangrijk dat je plankjes schroeft aan de ‘onderkant’ van iedere rij. Uiteraard om ervoor te zorgen dat je er plantjes in kunt zetten of hangen. Ik heb hiervoor plankjes gebruikt uit een andere palet maar uiteraard kun je ieder willekeurig hout gebruiken. Opmeten, op maat zagen en schroeven maar!

Stap 2

De plankjes zijn lastig 100% passend te krijgen en daarnaast is hout natuurlijk niet heel geschikt als plantenbak. Vandaar dat ik stevige vuilniszakken (dubbele) heb gebruikt om de ‘bakken’ waterdicht te krijgen. Deze vuilniszakken heb ik gewoon, heel simpel, vastgeniet met een nietmachine.

Stap 3

Je zelf gecreëerde bakken vul je met potgrond, je plant je plantjes en knipt vervolgens de randen van de vuilniszak netjes af zodat je dit niet meer ziet. En zo simpel is het –> klaar is kees!

Dit is het eindresultaat. Zeg eens eerlijk? Het is best leuk toch, zo’n verticale tuin! Ik heb de palet gevuld met hedera’s, camanula’s en fuchsia’s. De rest van de tuin heb ik ook gelijk aangepakt en is nu echt helemaal lenteproof! Wellicht dat ik het eindresultaat van de gehele tuin nog eens deel in een ander artikel.

Is jouw tuin al lenteproof? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

Delen:

4 Reacties

 1. 28 april 2019 / 09:01

  Wat een super leuk idee en resultaat!

 2. 27 april 2019 / 15:43

  Wat een leuk idee, ook helemaal niet moeilijk!

 3. 26 april 2019 / 14:55

  Gaaf zeg! Ziet er super leuk uit, lekker fleurig!

 4. 26 april 2019 / 06:56

  Ziet er lekker zomers uit Lindsey! En wat makkelijker te maken als ik zo naar de beschrijving kijk. Dat wordt lekker genieten van je plantjes. Thanks voor de tip!