fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

De laatste tijd ontkom je er niet aan, de charcoal producten voor het gebit. Het bestaat in allerlei varianten zoals poeder maar dus ook gewoon in tandpasta en flosdraad. Is het een aanradertje of totaal niet? In dit artikel vertel ik je er alles over.

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Laat ik beginnen met wat meer informatie over mijn gebit. Deze is helaas nooit echt heel sterk geweest. Vroeger had ik altijd al last van gaatjes terwijl ik altijd netjes poetste en zelfs nooit veel snoepte of bijvoorbeeld cola dronk. Inmiddels is mijn volwassen gebit wel wat versterkt en heb ik gelukkig minder last van gaatjes. Echt een sterk gebit ga ik nooit krijgen maar ik doe er alles aan om het zo goed mogelijk te verzorgen.

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Bamboo Charcoal Tandpasta 

Natuurlijk kom je hierbij al snel terecht bij tandpasta. Er zijn wel duizend verschillende merken en soorten op de markt maar maakt dit nou echt verschil? Ik durf het niet te zeggen. Wel kan ik je vertellen wat ik van deze Bamboo Charcoal Tandpasta vind.

De tandpasta is gemaakt op basis van Activated Charcoal en dat maakt de pasta zelf ook zwart. Deze actieve kool belooft op natuurlijke wijze onzuiverheden en nare geurtjes te verwijderen. Gelukkig smaakt de tandpasta zelf gewoon naar mint. Goed om te weten is dat dit een tandpasta zonder fluoride is.

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Tijdens het poetsen merk ik eigenlijk niets anders aan deze natuurlijke tandpasta. Ja, de kleur is even gek maar in je mond wordt de pasta al snel gewoon wit/lichtgrijs. Hij smaakt gewoon naar tandpasta en poetst verder lekker. Na gebruik voelt mijn mond heel schoon en goed gepoetst aan. Zeker een fijne tandpasta!

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Bamboo Charcoal Tandpasta & Flosdraad

Charcoal Flosdraad

Nadat mijn tandarts het al heel veel had gezegd ben ik uiteindelijk toch begonnen met flossen. Ik gebruik hiervoor flosdraad of van die speciale borsteltjes. Dit is Charcoal Flosdraad met een lengte van 50 meter. Daar kun je dus wel even mee vooruit! Tussen je tanden zit tandplak en die blijft achter na het poetsen. Vandaar dat het dus belangrijk is om te flossen zodat je ook tussen je tanden goed reinigt.

Het draad zit in een makkelijk doosje en is zwart van kleur. De smaak is mint en het voelt gewoon goed aan. Hij bevordert de frisse adem, reinigt je tanden extra goed en houd het tandvlees gezond. Ik heb hier niets op aan te merken.

Conclusie

Leuk om eens tandenpasta en flosdraad te testen in een zwarte, Charcoal variant. Alhoewel ik niet wist wat ik moest verwachten ben ik toch positief verrast. Na het gebruik van beide producten voelt mijn gebit gewoon heerlijk schoon en gereinigd aan. Door de frisse mintsmaak heb ik ook een frisse adem, wel zo fijn. Ik kan het je zeker aanraden om eens producten met charcoal te proberen!

Het is januari, midden in de maand van ‘de goede voornemens’. Waarschijnlijk zijn er weer genoeg mensen ‘gestopt met roken’ en daarbij is gebitsverzorging natuurlijk ook van groot belang. Een extra bijkomend voordeel van charcoal gebitsproducten is dat het extra goed is voor witte tanden. Zeg je gele tanden dus gedag en begroet een prachtige, witte glimlach!

Deze Bamboo Charcoal Tandpasta & flosdraad kosten beide € 9,99 per stuk en zijn te koop via https://www.tandenbleken-thuis.nl/ 

Flos jij je tanden iedere dag?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. 25 januari 2019 / 21:46

  We hebben hetzelfde gebit! Goed om te lezen hoe hij jou bevalt. Ik heb al eens charcoal tandpasta of poeder geprobeerd, maar vond het nooit echt verrassend goed ofzo. En dat m’n hele wasbak zwart is, hielp ook niet!

 2. Yvonne
  24 januari 2019 / 08:55

  Wat ik niet begrijp: waarom zou ik €9,99 voor tandpasta betalen terwijl deze niet beter is dan tandpasta van €1?
  Flossen wil ik wel iedere dag maar ik vergeet het helaas…Goed dat je erover begint, ik ga het weer meer doen! Maar dan wel met mijn eigen goedkope flosdraad en flosstokjes 🙂

 3. 24 januari 2019 / 08:40

  Ik flos bijna iedere dag, maar soms schiet het er even bij in! Guilty.