fbpx
70   140
150   269
138   276
140   283
128   251

Een jungle in de woonkamer

Een jungle in de woonkamer

Nu de zomer (bijna) is begonnen heb ik een soort zomerkriebels. Ik wil het huis lekker aan kant hebben en de tuin helemaal in orde. Stiekem heb je dat vorige week al kunnen lezen waarin ik vertelde dat wij inmiddels bijna een strandtent in de achtertuin hebben. In dit artikel geef ik je een inkijkje in een jungle in de woonkamer. Let’s go! 

Alhoewel mijn vriend en ik inmiddels alweer meer dan een jaar samenwonen begin ik nu pas echt het huis lekker aan te kleden. ‘Huiselijk maken’, zoals mijn moeder dat noemt. Na een verbouwing van zo’n 5 maanden was ik blij dat er überhaupt meubels konden staan en konden alle potjes, kaarsjes en plantjes van mij nog wel even wegblijven. Daarnaast hoeft het van mij ook niet op een VT wonen magazine te lijken en pas ik graag het less is more principe toe.

Een jungle in de woonkamer

Een jungle in de woonkamer

Waar ik echter wel enorm van houd zijn planten in huis. Lekker veel groen, I love it! De eerste plant die ik kocht is de Dracaena met 3 stammen. In een lange, grote pot zodat hij naast de kast mooi de lege ruimte kan opvullen. Deze staat inmiddels nu anderhalf jaar en gelukkig verzorg ik hem goed waardoor hij mooi groen blijft!

Natuurlijk kon ik daarnaast ook niet zonder planten naast de televisie en voor het raam. De brede, smalle bakken voor het raam zijn van dezelfde lijn als waar mijn Dracaena in staat zodat het een beetje één geheel wordt.

Links naast de TV heb ik een graslelie staan. Een super makkelijke plant waarbij je absoluut geen moeite hoeft te doen om hem in leven te houden. Het is een frisse en speelse plant! Rechts naast de TV staat mijn stoere Anthurium Jungle King te pronken met zijn dikke, grote en lange bladeren. Ik vind deze plant echt onwijs tof!

Een jungle in de woonkamer

Toen kwam de Pilea fase, oftewel de pannenkoekenplant! Hoe leuk zijn ze? Naar mijn mening onmisbaar in huis. Ik heb er één gekocht en de rest eigenlijk direct zelf gestekt. Een pannenkoekenplant stekken is namelijk ontzettend makkelijk. Op dit moment heb ik er een op de salontafel en twee op de eettafel. Ik moet wel zeggen dat dit het tweede plekje is wat ze hebben gekregen. De eerste plek was namelijk te donker waardoor de Pilea slap ging hangen. Het is dus wel belangrijk om te kijken hoe een plant het op de plek doet. Door mijn pannenkoekenplanten te verzetten groeien ze als kool en staan ze er prachtig bij!

Op de plek waar eerst mijn Draceana stond staat nu een gigantische Bananenplant te pronken. In een stoere mand op een klein, houten krukje om het net wat speelser te maken. Deze heb ik eigenlijk pas sinds vorige maand en ik ben er echt ontzettend blij mee. Ik geef hem dagelijks water en zet hem met een tropische regenbui zelfs buiten. Tot nu toe doet hij het erg goed.. let’s hope it stays like that!

Een jungle in de woonkamer

Tenslotte heb ik nog een magazinerekje naast de bank staan waar een plant op staat met hele gekke, dikke krulbladeren. Ik moet heel eerlijk gezeggen dat ik niet weet wat dit voor een plant is. Op dit moment staat er op tafel een bos pioenrozen en om de ‘jungle’ compleet te maken hangen er achter de eettafel 4 lijsten met een botanische print.

Vaderdag

Misschien denk je er niet zo 1-2-3 aan maar hoe tof is het om je vader met Vaderdag een prachtige maar stoere kamerplant cadeau te doen? Mijn vader is dol op planten en spendeert zijn tijd ook graag in de tuin dus dit zou absoluut iets voor hem zijn. 2 vliegen in 1 klap want ik weet zeker dat jouw moeder er ook nog eens blij mee gaat zijn. Super toch? Speciaal voor Vaderdag heeft Het Beste van de Kweker namelijk de volgende 4 Vaderdag pakketten samengesteld:

 • Bananenplant – € 27,50
 • Dracaena Medium – € 24,50 + terracotta pot & schotel
 • Anthurium Jungle King – € 26,50
 • Dracaena Small (x2) – € 18,00 + terracotta pot & schotel

Kortingscode

Het leuke is dat ik ook nog eens een toffe kortingscode voor je heb! Met de kortingscode Vaderdag krijg je 10% korting op je bestelling. De code is geldig t/m 17 juni.

Tip: Bestel vóór vrijdagmiddag (14.00 uur) 15 juni dan wordt het pakket in het weekend van Vaderdag gratis bezorgd.

Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie was ik vrij sceptisch. Een kamerplant online bestellen? Hoe moet zo’n plant in godsnaam in goede orde aankomen? Inmiddels heb ik al meerdere planten via Het Beste van de Kweker besteld en ik ben echt ontzettend aangenaam verrast. De planten zijn ontzettend goed verpakt en op de buitenkant staat duidelijk welke kant omhoog moet. Alle planten die ik tot nu toe besteld heb zijn in top conditie en 100% in tact aangekomen. De planten komen direct van de kweker dus verser wordt het niet en ze worden ook nog eens gratis verzonden. Echt ideaal!

Wat is jouw favoriete plant in huis? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

20 Reacties

 1. 11 juni 2018 / 10:58

  Ik ben dol op groen in huis! Het begint hier ook op een ware jungle te lijken haha!

 2. 9 juni 2018 / 11:38

  Aaah, dit vind ik echt super leuk voor de pannenkoekenplant. Ik zou echt meer jungle platen in de woonkamer moeten zetten!

 3. 9 juni 2018 / 10:39

  Aah superleuk. Heerlijk groen in huis. Die pannenkoek planten staat op mij verlanglijstje

 4. 9 juni 2018 / 09:12

  Soms moet je ergens ook echt een tijdje wonen om te weten wat je graag wilt in een huis. (Kan op oudere posts niet reageren, want daar zit geen comment formulier meer bij.)

 5. 9 juni 2018 / 08:57

  Mooi al dat groen!

 6. 9 juni 2018 / 00:02

  Vroeger vond ik het maar niets maar nu vind ik het keigezellig veel planten in huis!

 7. 8 juni 2018 / 23:10

  Ik ben ook dol op planten in huis. Maar ik moet een beetje opletten nu want onze kleine meid denkt dat ze om te eten zijn…

 8. 8 juni 2018 / 18:32

  Heel erg leuk! Ik ben ook een urban jungle aan het maken thuis, zo gezellig. Pannenkoekenplant vind ik ook echt fantastisch, en ik zou heel graag nog een banenenboom, maar die is echt te groot voor mijn huis haha.

 9. 8 juni 2018 / 16:24

  Wat een mooi pakket. Ben dol op beetje bloemen.

 10. 8 juni 2018 / 16:16

  Ik heb zo graag wat kleur in huis en liefst door planten. Ik heb een boompje in het midden van de leefruimte, 2 kleine planten op de salontafeltjes langs de zetel en nog eentje op de eettafel.

 11. 8 juni 2018 / 15:13

  Ik vind planten in huis zo mooi, maar hier overleven ze gewoon niet. Heel jammer

 12. 8 juni 2018 / 13:49

  Planten zijn erg gezellig in huis, maar ik kan ze niet houden. Op een of andere manier gaan ze altijd dood.

 13. 8 juni 2018 / 12:41

  Planten maken van een huis echt een thuis. Jouw woning ziet er zo warm en huiselijk uit! Fijne plantjes heb je staan, ik ben zelf ook dol op de pannekoekenplant.

 14. 8 juni 2018 / 12:34

  Ik vind het altijd super gezellig staan. Wij hebben eigenlijk geen planten in huis, enkel een bos bloemen op tafel.

 15. 8 juni 2018 / 12:16

  Ik heb ook zo een gave plant voor mijn man gehaald, maar meer omdat ik er fan van ben haha

 16. 8 juni 2018 / 11:29

  Mijn favoriete plant in huis is een nepplant. Hoe ik niet naar om te kijken en ziet er toch gezellig uit. Jou planten jungle ziet er ook leuk uit!

 17. 8 juni 2018 / 11:15

  De pannenkoekenplant, wat leuk! Nog nooit van gehoord. Ik vind het zo gezellig staan in huis, planten.

 18. 8 juni 2018 / 10:31

  Mijn favoriete plan is een plant die niet kan doodgaan. Een stoffen plant dus… Maar ik zie zeker de charme van echte planten. De pioenroos is mijn favoriet bij jou.

 19. 8 juni 2018 / 06:42

  Ik ben na een paar maanden pas planten enzo weg gaan zetten in mijn huis. Vind het er veel gezelliger uit zien. Hoe mijn favoriete plant heet weet ik niet.