fbpx
23   76
142   352
142   249
115   278
121   203

Een strandtent in de achtertuin

Een strandtent in de achtertuin

Op een vrije dag ga ik meestal iets leuks doen samen met mijn moeder. Mijn moeder bedacht dat het wel een leuk idee zou zijn om wat plantjes te gaan halen bij het tuincentrum voor in de achtertuin. Ik vond het een prima idee en dus was het tijd om richting het tuincentrum gedaan. Inmiddels heb ik een strandtent in de achtertuin…

Een strandtent in de achtertuin

Voordat je verder leest met dit artikel zal ik je eerst vertellen hoe het meestal gaat als mijn moeder en ik op pad gaan. We zien van alles wat leuk is, laden veel te veel in ons karretje waardoor we uiteindelijk op de parkeerplaats als twee melige alles in de auto proberen te proppen. Een goed voorbeeld hiervan is het artikel: Yes! Onze Kerstboom staat! Die kerstboom was veel en veel te zwaar en wat hebben we daar enorm op lopen ‘godveren’ en enorm om gelachen. Gisteren was dat niet anders… Dit keer geen kerstboom maar een loeizware buitenpot…

Tijd om onze tuin zomerproof te maken

Vorig jaar hebben mijn vriend en ik het hele huis verbouwd en nog niet gek veel gedaan aan de achtertuin. Er staat een hele toffe overkapping bij ons in de achtertuin die wel even wat kleur en verfrissing kon gebruiken. Naast een laagje white wash op het hout en een loungeset stond er namelijk nog niet echt iets onder.

Een strandtent in de achtertuin

Om te beginnen hebben we wat kleurrijke, houten accessoires aan de muren opgehangen. Zoals een setje slippers en een surfboard. In de hoek heb ik van die leuke macrame plantenhangers met 2 kleine vetplantjes erin. Uiteraard kon een bordje met ‘To The Beach’ niet ontbreken!

Een strandtent in de achtertuin

In de hoeken heb ik een setje gemaakt van 2 white wash lantaarns en een hoge grijze pot met siergras erin. Dit gras doet me een beetje denken aan het duingras dus ik vond het erg toepasselijk. Op tafel konden wat mooie planten ook niet ontbreken dus deze koraalroze bloemen maken het voor mij helemaal af!

We hebben op het grote stuk gras gisteren ook een soort white wash pot gekocht met siergras en een soort paarse bodembedekker. Dit vind ik zelf wel een erg leuk hoekje geworden. Het is echt een flinke pot waardoor hij de hoek echt mooi vult.

Een strandtent in de achtertuin

Spyke is in ieder geval erg blij met de gezellige loungehoek. Gekscherend zeggen we zelf: We hebben een strandtent in de achtertuin! (al is daar natuurlijk nog wel wat meer voor nodig!) De rest van de tuin is eerlijk gezegd nog wel een klein beetje kaal. We zijn dan ook nog op zoek naar een aantal leuke items om het aan te kleden. Mocht je leuke tips hebben, dan hoor ik het heel erg graag!

Oh en even terugkomend op mijn moeder en ik. Jawel, dit paste allemaal in een Opel Adam. Mijn moeder zat achterin tussen alle planten en de grote white wash pot lag op een plat gelegde passagiersstoel. Oh en als je denkt dat dit een hele lichte pot hebt, dan heb je het mis.. hij is loeizwaar! De kofferbak zat ook tjokvol, het was gewoon weer hilarisch! ‘Even naar het tuincentrum’, tsja dat zit er bij ons gewoon niet in… Thanks voor alle hulp mam x 

Verlichting

Via Directlampen.nl heb ik een aantal super mooie lampen gescoord voor in onze tuin. Ze werken op sensor en hebben ze bij de achterdeur en bij de oprit hangen. Super fijn! We zijn er heel erg blij mee. Bekijk hier het gehele assortiment van Directlampen.nl. Deze webshop heeft namelijk niet alleen tuinverlichting maar ook een groot assortiment aan binnenverlichting. Denk hierbij aan hanglampen, stalampen, wandlampen, spotjes en allerlei verschillende stijlen en verschillende merken. Ik ga er zelf ook nog even op rondneuzen aangezien ik nog op zoek ben naar nog meer tuinverlichting en naar verlichting in de woonkamer. Voor de woonkamer zoek ik een stoere, industriële stalamp.. hierover hopelijk binnenkort meer!

Is jouw tuin al helemaal ‘zomerproof’? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

15 Reacties

 1. 3 juni 2018 / 15:54

  Ziet er super tof en gezellig uit! Daar kun je wel lekker vertoefen!

 2. Gabriëlle
  1 juni 2018 / 21:35

  Super leuk gedaan, als ik een achtertuin had, zou ik dat ook zeker weten doen!

 3. 1 juni 2018 / 21:09

  Wat een leuk plekje zeg. Met de aankleding is het gelijk een wereld van verschil.. zo leuk!

 4. 1 juni 2018 / 08:00

  Je hebt het heel gezellig gemaakt zeg. Superleuk om zoiets met je tuin te doen! Ik zou er zo gaan zitten : )

 5. 1 juni 2018 / 00:20

  Wat een prachtig plekje. Zoiets zou ik ook wel gezellig vinden.
  Hier geen summer proof tuin. We hebben tuinmeubelen, maar nog geen eens een passend terras. Beetje bij beetje werken we eraan. Verbouwingen hè. Je wilt tóch eerst mooi binnen wonen in een.land als dit ?

 6. 31 mei 2018 / 22:59

  Wat leuk knus plekje, we hebben tuin wat verbouwd maar echt niet superm ooi want wonen in een huur huisje

 7. 31 mei 2018 / 22:38

  Wat een gezellig plekje! ik wil ook zo een plekje in de tuin!

 8. Sofie
  31 mei 2018 / 22:33

  Lijkt me een Superleuk plekje! Ik heb eindelijk een hangmat gekregen! Ben er echt supergelukkig mee! Dat is mijn favo plekje in de tuin!

 9. 31 mei 2018 / 20:20

  Helaas zijn wij nog steeds iedere dag bamboo aan het kappen. Mijn buren hadden het leuke idee bamboo te planten in de tuin, bak vroor stuk en nu hebben wij al jaren bamboo tussen de tegels. ?

 10. 31 mei 2018 / 19:10

  Kijkt al meteen heel anders met al die aankleding. Ziet er erg mooi uit.

 11. 31 mei 2018 / 18:33

  Ziet er super leuk uit zeg!

 12. 31 mei 2018 / 13:53

  Oh waauw, hoe leuk gedaan!! Jaloers hihi 😀

 13. 31 mei 2018 / 10:14

  haha ik zie jullie samen al gaan en maar inslaan en dan alles in de auto proppen 🙂 Mooie tuin hoor, wij zijn ook al heelmaal zomerprooi met onz tuin. Ik zit hier zo graag, juist omdat we zulke fijne spullen hier hebben staan.

 14. 31 mei 2018 / 10:04

  Mooi die grijze pot met siergras! Haha wel herkenbaar teveel in het karretje terwijl je eigenlijk gaat voor iets anders. Ik zie ook altijd zoveel leuks!