fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Yes! Onze kerstboom staat!

Bij samenwonen komt een hoop kijken en met kerst hoort daar natuurlijk gezellig een kerstboom bij! Wij wonen sinds april samen en dat betekent dat hij nu voor het eerst onze eigen kerstboom hebben gezet. Super leuk! Maar zoals mijn nichtje zo mooi (en een tikkeltje sarcastisch) zei: ‘Ach, leuk zo lekker die huis-boompje-beestje dingen!’ whaha! Ik kan haar eerlijk gezegd geen ongelijk geven maar toch vind ik het leuk dat ik nu voor het eerst een eigen kerstboom heb gezet. Yes! Onze kerstboom staat! en ik laat hem vandaag zien in dit artikel!

Yes! Onze kerstboom staat!

Woensdagmiddag ging ik samen met mijn moeder op pad. Na een heerlijk kopje koffie en een stuk boterletter was het toch echt tijd om op kerstbomenjacht te gaan. De voorbereidingen waren getroffen want mijn vriend ging die dag met mijn auto naar zijn werk zodat ik met zijn auto (een grote laadbak) gemakkelijk de kerstboom kon halen. Eenmaal aangekomen bij de kerstbomen’boer’ zagen we ongeveer meer dan 100 kerstbomen. Tuurlijk, kies er maar eentje uit. Whaha! Na heel lang zoeken (de een te kaal, te smal, te dik, te groot of te klein) hadden we uiteindelijk een boom gevonden. Mag ik alsjeblieft pinnen? Ik had het kunnen weten, geen pinautomaat.. De beste meneer zou de kerstboom even apart zetten, wij gingen pinnen en kwamen hem daarna wel eventjes ophalen. Geen probleem!

Op naar een pinautomaat en in de tussentijd kochten we gelijk wat lampjes en een kerstbomenmand bij Kruidvat en nog wat extra ballen bij de Blokker. Daarna was het toch echt tijd om de kerstboom af te rekenen en mee te nemen. In de auto paste hij niet helemaal maar gelukkig hoefde we maar een klein stukje te rijden dus dat was geen probleem. Uit de auto was al een stukje lastiger. Die meneer had hem voor ons in de auto gelegd maar eenmaal thuis moesten mama en ik het even zelf doen. Oeps, hadden we niet beter een kleinere boom kunnen kopen? Hij was namelijk echt loei zwaar!

Eenmaal in de achtertuin besloten we de boom (met kluit) eerst eens in de kerstbomenmand te zetten. Dat is niet zo moeilijk toch? Pfff!! Are you kidding me? Die loei zware boom, een grote kluit, scheef in de mand. 100 pogingen, kerstboom blijft niet staan. Is de kluit te groot? Moeten we er een stuk afzagen? Is de mand te klein? Sjeeeeezus! Uiteindelijk lukte het enigszins en waren we het eigenlijk wel beu. We besloten de boom naar binnen te brengen en hem gewoon te gaan optuigen.

Tijd om hem op te tuigen!

Het leuke werk begint! Uiteraard eerst de lampjes en daarna de rest. Ik koos voor een mix van houten en wollen hangertjes samen met gouden ballen. Deze gouden ballen heb ik gekocht in mat, glanzend en glittergoud. Een piek kocht ik niet, ik koos voor een hele grote gouden stik en dit pakte gelukkig heel erg goed uit. Het heeft ons heel de middag gekost maar Yes! Onze kerstboom staat! en ik ben er super tevreden mee.

Toen mijn vriend thuiskwam was hij blij verrast! Al moest hij natuurlijk zelf nog wel even iets doen. Uhm Schat, zou je misschien de boom even stevig in de mand kunnen zetten, grond erbij gooien en hem wat water geven? Dat lukte ons echt niet! Hihi, zo gezegd, zo gedaan! De kerstboom staat! Nu maar hopen dat onze kat de kerstballen niet tè leuk gaat vinden (fingers crossed)

Staat bij jou de kerstboom al? 

IMG_2672[1]Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

6 Reacties

 1. 10 december 2017 / 23:15

  Mooie boom, je hebt hem leuk versierd. x

 2. 10 december 2017 / 16:13

  Ah zo gezellig!! Ik heb hem al een tijdje staan en ik hou hem ook nog een lange tijd. Het is zo sfeervol!

 3. 9 december 2017 / 16:42

  Wauuuw jullie hebben ook een mooie kerstboom! Wij dachten hetzelfde want ik heb ook een post geschreven die vandaag online kwam over het optuigen van de kerstboom! hahahah! WIj hebben wel een hele andere boom dan jullie! Ik vind vooral dat XMAS bordje super leuk!

 4. 9 december 2017 / 13:47

  Wat een gezellige kerstboom! Ik ben niet van de goud maar toch vind ik hem heel sfeervol. Heerlijk sfeervol:).

 5. 9 december 2017 / 10:15

  Wat een avontuur, haha! Wij hebben er (nog?) geen, maar ik wil er wel eentje!

 6. 9 december 2017 / 09:16

  Ik vind de kerstbomen opzetten altijd zo leuk! Leuk dat jullie een echte hebben, wij hebben een neppe staan maar dat mag de pret niet bedrukken.
  Liefs,
  Evelien