fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Mag ik alsjeblieft pinnen?


Een vraag waarop je het antwoord ‘ja’ inmiddels wel ben gewend. De slogans als ‘Klein bedrag, Pinnen mag!‘ of ‘Liever pinnen dan contant’ hangen inmiddels al in heel wat winkels door heel Nederland. Toch kun je niet overal pinnen en dat kan nog weleens tot een ergernis leiden. Een oplossing deel ik graag met je in dit artikel.

Mag ik alsjeblieft pinnen?

Sta jij weleens met ’troubles’ als blijkt dat je alleen met cash kunt betalen? Je bent lekker aan het shoppen tijdens een sample sale, past een aantal toffe items en komt aan bij de kassa. De verkoopmedewerkster zegt: “Dat wordt dan € 80,-” waarop jij antwoord: ‘Mag ik alsjeblieft pinnen?’ en tot je verbazing zegt de persoon achter de kassa: ‘Helaas, dat kan niet!’ WAIT, WHUT?? Je kunt rommelen in je portemonnee wat je wilt, maar daar vind je toch echt niet meer dan 5 ct. en een pinpas.. Wat ga je nu doen? Hollen naar de eerste beste pinautomaat? Maar wat als dat minimaal 10 minuten lopen is? Juist, je denkt nog een keertje goed na over je aankoop. Is het nu echt een must of is het weer een spontane aankoop?

Van een buy naar een no buy

Je raad het al.. dit is precies wat mij een tijdje geleden is overkomen. Het niet kunnen pinnen zorgt er in 9 van de 10 gevallen voor dat je hetgeen wat je van plan was te kopen niet meer koopt. Zo ontzettend speciaal was het toch ook weer niet? Daar ga ik toch zeker geen 10 minuten heen en 10 minuten terug naar een pinautomaat voor lopen! Een buy verandert hiermee in een no buy, een gemiste kans voor de sample sale. Zeker omdat je, als er een pinautomaat aanwezig was, allang je pinpas in het apparaat had gestoken!

Hoezo kunnen we in 2017 niet overal pinnen? Dat terwijl een betaalautomaat huren echt ongelofelijk simpel, snel en makkelijk is. Je bestelt een pinautomaat en deze wordt binnen 24 uur geleverd. Het apparaat is draadloos en dat zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt. Er is geen WiFi nodig dus je kunt hem overal gebruiken.

Tsja, het blijft mij een raadsel. Als het zo ongelofelijk makkelijk is om aan een betaalautomaat te komen, waarom geeft dan niet iedere verkoper het antwoord ‘ja’ op de vraag ‘Mag ik alsjeblieft pinnen? Vind jij dat je overal moet kunnen pinnen of betaal jij nog steeds liever met cash? Ik ben heel benieuwd hoe jij hier over denkt!

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

9 Reacties

 1. 30 oktober 2017 / 20:54

  Ik heb ook echt nooit contant geld mee, behalve als ik weet dat ik ergens kom waar ik met contant geld moet betalen (bijvoorbeeld de markt, maar daar kun je vaak ook pinnen). Ik had vandaag wel dat het apparaat mijn pasje 3 keer weigerde, toen stresste ik wel hoor. Bij de vierde keer lukte het gelukkig wel!

 2. 30 oktober 2017 / 19:46

  Ik ben ook zo iemand die praktisch nooit cash op zak heeft. Maar ik kan me wel voorstellen dat het voor een winkelier een dure kost is. Zij betalen immers de huur voor het toestel en ik geloof dat ze per transactie ook nog een deel betalen, in elk geval wel als je met een visakaart betaald. Zodoende is elke pinactie eigenlijk een aanval op hun zuurverdiende winst, in die zin begrijp ik wel dat niet iedereen het heeft. Neemt niet weg dat het voor een klant een vervelend probleem is.

 3. 29 oktober 2017 / 15:18

  Wat een irritant probleem is dat! Ik heb dat wel eens meegemaakt en dacht dan bij mezelf, charel dit moet zo zijn je moet het gewoon niet kopen haha!

 4. 28 oktober 2017 / 22:59

  Heel soms hebben we pinstoring in de winkel! Snap wel dat het langere bedenktijd geeft, geloof toch dat iedereen terug komt met cash dan hehe. Ik ga meestal ook gewoon maar ergens anders pinnen. Vaak denk ik er van te voren al over na of ik het wil.

 5. 28 oktober 2017 / 21:52

  Echt heel herkenbaar dat als je niet kan pinnen je al snel denkt ‘oh laat maar’. Voor jezelf wel heel goed natuurlijk maar voor de winkel wat minder. Ik heb het ook ooit gehad in de Starbucks in Duitsland dat ik vroeg of ik kon pinnen en het antwoord nee was. Ik dacht oprecht dat de meneer achter de kassa een grapje maakte.

 6. 28 oktober 2017 / 17:37

  Ik kan me eigenlijk niet eens herinneren dat ik ergens niet kon pinnen! Ik zorg altijd wel dat ik cash op zak heb voor kleine uitgaves, zodat ik toch nog wat overzicht houdt.

 7. 28 oktober 2017 / 13:44

  Ja ik vind het ook altijd stom, alhoewel een pinautomaat voor een winkel ook kosten met zich meebrengt, maar ik weet niet of dat veel is hoor haha. Ik loop nooit met geld in mijn portemonnee, ik pin altijd alles dus ik zou het ook vervelend vinden als ik niet zou kunnen pinnen haha!

 8. Willemse
  28 oktober 2017 / 12:49

  Helemaal mee eens hoor
  Aan de andere kant spaart het wel weer geld uit als je ’t uiteindelijk niet koopt
  Hoewel ik meestal dan ergens anders iets soortgelijk koop waar ik dan wel kan pinnen en dat vaak duurder dan weer toch iets duurder is :-/

 9. 28 oktober 2017 / 12:32

  Zo jammer dat je dat al hebt meegemaakt. Zelf heb ik dit gelukkig nog niet meegemaakt, maar ik zou het waarschijnlijk ook niet meer kopen hoor.