fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Boeuf Bourguignon Recept

Boeuf Bourguignon Recept

We zitten vol in de herfst en daar horen natuurlijk heerlijke, herfstachtige recepten bij. Vandaag deel ik heel graag het recept van Boeuf Bourguignon met je. Een recept dat wel wat tijd in beslag neemt, maar geloof me, dat is het meer dan waard. Boeuf Bourguignon Recept, let’s go! 

Boeuf Bourguignon Recept

Boeuf Bourguignon Recept

Een tijdje terug maakte ik op Instagram een poll met de vraag of ik meer recepten moest delen op mijn blog. Hier werd heel veel op gereageerd en iedereen antwoordde ‘YAAAHS’. Tsja, dan kan ik er natuurlijk niet meer omheen. Tijd om meer recepten te delen op mijn blog en ik trap af met dit Boeuf Bourguignon Recept.

 • Ingrediënten
  • 700 gram riblappen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 winterpeen
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 200 gram zilveruitjes
  • 375 mililiter rode wijn
  • 350 mililiter rundvleesfond
  • 5 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laulierblaadjes
  • 1 gekneusde teen knoflook
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels bloem

Het gerecht is geschikt voor 4 personen, maar ik maak dit altijd voor 2 personen zodat we er twee dagen plezier van hebben!

Boeuf Bourguignon Recept

Let’s begin! 

We beginnen uiteraard met het snijden van de ingrediënten. Ik ben begonnen met de riblappen, deze heb ik in kleine blokjes gesneden van ongeveer 2×2 cm. Daarna heb ik de ui gesnipperd en de kastanjechampignons en winterpeen grof gesneden.

Doe de boter in een braadpan en braad hierin de riblappen totdat ze rondom bruin zijn. Schep het vlees vervolgens uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de ui en winterpeen 2 minuutjes. Na die 2 minuten voeg je de twee eetlepels bloem toe en deze bak je nog even mee.

Boeuf Bourguignon Recept

Thee-ei TIP!
Je maakt een gerecht met heel veel kruiden en als het gerecht af is moet je alle kruiden en takjes eruit gaan vissen. Heel irritant! Daarom geef ik je vandaag ‘de tip van de dag!’ Stop alle kruiden in een thee-ei en hang het ei in de stoof. Dezelfde smaak zonder irritatie, echt heel handig!

In mijn thee-ei heb ik dus de tijm, rozemarijn, laulierblaadjes en gekneude knoflookteen toegevoegd.

Boeuf Bourguignon Recept

Time to cook! 

Tijd om alle ingrediënten bij elkaar te brengen. Voeg de riblappen, vleesfond, rode wijn, zilveruitjes, kruiden in het thee-ei toe aan de ui, winterpeen en bloem en breng dit aan de kook. Als het eenmaal aan de kook is zet je het vuur op z’n laagst en laat je het gerecht 3 uur sudderen met de deksel op de braadpan. Verstandig is om na iedere 20 minuten eventjes te kijken bij het gerecht en even te roeren zodat niets aan de bodem blijft vastzitten.

Mocht het gerecht te droogstaan dan kun je wat water toevoegen om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten onder het vocht staan. Dit is echter wel een teken dat het vuur te hoog staat, dus pak echt de kleinste pit op het kleinste vuur. De Boeuf Bourguignon moet sudderen, niet koken.

Na 3 uur sudderen voeg ik de kastanjechampignons toe. Deze laat ik nog een half uurtje mee sudderen en daarna is de Boeuf Bourguignon ready to eat!

Geloof me, dit Boeuf Bourguignon Recept is echt hemels! Een perfect gerecht voor in de herfst en ik weet zeker dat iedereen hiervan gaat smullen. Ik heb de Boeuf Bourguignon zelf geserveerd met een heerlijke aardappelpuree maar met aardappeltjes of (zoete aardappel) frietjes is het ook echt heel erg lekker! Je kunt er alle kanten mee op.

Heb jij weleens Boeuf Bourguignon geproefd?  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

 1. 30 november 2017 / 10:32

  Dit vind ik echt ZO lekker. Mijn vader maakt het hooguit 1 keer per jaar en daar kan ik echt naar uitkijken haha