fbpx
16   47
8   36
272   802
27   67
32   78

Expeditie Samenwonen Deel 8

Expeditie Samenwonen Deel 8

TROTS! Dat is echt het juiste woord. Na 5 maanden fanatiek klussen is ons huis af. Dat betekent dat dit het laatste deel is van mijn Expeditie Samenwonen Serie! In dit artikel laat ik je de laatste loodjes zien en geef ik je een kleine sneakpeak van het eindresultaat. Benieuwd naar Expeditie Samenwonen Deel 8? Lees gezellig met me mee!

Expeditie Samenwonen Deel 8

Expeditie Samenwonen Deel 8

Af, Af, Af, dat woord ga je heel veel lezen in dit artikel. Gewoon omdat het echt allemaal helemaal AF is! In Expeditie Samenwonen Deel 7 was de badkamer al bijna af, op het ophangen van de wc, de badwand en een paar kitrandjes na. Nou en dat is nu gewoon helemaal gefixt. Sterker nog, we hebben er al een paar keer gedouched en dat bevalt echt perfect. We hebben een stortdouche, die echt heerlijk is en super handig als ik mijn haren wil wassen. Wil ik mijn haren niet wassen dan hebben we nog een losse handdouche en als laatste optie kan ik altijd nog even heerlijk een me time momentje pakken in bad. De badkamer is voorzien van daglicht LED waardoor het licht perfect is om mijn make-up te doen. Yes, love this bathroom!!

Expeditie Samenwonen Deel 8

Het spannendste van dit laatste deel was toch wel het schuren van de vloer. Vijf maanden lang lag deze vloer verstopt onder een grijze stucloper. Toen we de stucloper verwijderde werden we herinnerd aan het feit dat de vloer wel echt heel erg lelijk was. Er lag een hele donkere, glanzende, ouderwetse houten vloer in, totaal niet naar onze smaak. En daarom hadden we dus op dag één al besloten dat we de vloer aan gingen pakken. Mijn vriend nam een dag vrij, we huurde speciaal schuurapparatuur en toen kon de pret beginnen. We hoopte dat de vloer na het schuren van de bovenste laag prachtig zou worden en gelukkig was dat zo! Na het schuren van het eerst stukje dachten we al: Yes, dit komt helemaal goed!! De vloer hebben we een aantal keer goed geschuurd. Vervolgens hebben we het stof verwijderd en hebben we de vloer behandeld met twee lagen blanke, transparante matte lak. De vloer is echt prachtig geworden, helemaal naar onze wens!

Expeditie Samenwonen Deel 8
De keuken was in het vorige deel al af. We hadden er toen alleen nog folie overheen zitten die de kasten beschermden. Nadat de vloer was gedaan konden we deze folie verwijderen en de keuken helemaal schoon maken. In de afgelopen vijf maanden heb ik super veel verzameld voor in de keuken. Een blender, een keukenmachine, een weegschaal, een pannenset, een bestekset, een servies, theemokken, koffiemokken.. je kent het allemaal wel. Tijd om eindelijk alle dozen mee te nemen en de keuken in te richten! Dit vond ik echt super, super leuk om te doen.

Expeditie Samenwonen Deel 8
Meubels, ja je huis is natuurlijk niet af zonder meubels. Ik reed op mijn verjaardag samen met mijn moeder naar de Ikea. Tijd om wat kastjes te halen voor op de slaapkamers en die in elkaar te zetten. Na wat gevloek zaten ze uiteindelijk in elkaar. De week daarop kwamen de rest van de meubels. Een kledingkast, de bank, de salontafel, de eetkamerstoelen, de eettafel etc. etc. Super spannend! Alles zat in karton en ik kon niet wachten om het uit te pakken. Stanleymes erin en scheuren maar! Het leek wel Sinterklaas! Gelukkig werd al snel duidelijk dat de meubels echt prachtig stonden en dat alles precies werd zoals we het in onze hoofden hadden. Fantastisch!

Expeditie Samenwonen Deel 8
Eén meubel kochten we niet, namelijk een tv meubel. Ik was hier al zo lang naar aan het zoeken. Iedere mogelijke website zocht ik af en ik kon gewoon niet vinden wat ik zocht. Na lang piekeren besloot ik het tvmeubel zelf te maken, met betonblokken! Het was even puzzelen en wat research doen maar uiteindelijk is het gelukt. Ik vind het tv meubel echt fantastisch geworden en ik heb er eigenlijk al super veel complimenten over gekregen. Heel erg leuk! Op dit moment staan er in het midden 2 mandjes maar ik heb er nog 4 bijbesteld waardoor in ieder vakje mandjes staan. Hierin kunnen we dan dingen zetten zoals een DVD Speler, een Playstation en de afstandsbedieningen.

In het volgende deel laat ik je uiteraard het interieur zien!

Zo! Expeditie Samenwonen Deel 8 zit erop!! Wauw.. 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

 

 

Bron Uitgelichte Afbeelding:
https://www.detafelvan10.nl/house-doctor-wandrek-mesh.html
https://www.wehkamp.nl/wonen-slapen/tafels/bijzettafels/daven-bijzettafel-set-van-2/C28_8K9_H2Q_639894

Delen:

8 Reacties

 1. 26 april 2017 / 19:51

  Wat word het mooi! En leuk om alles zo langzaam aan je eigen plek te zien worden 🙂

 2. 26 april 2017 / 12:24

  Het is zo’n goed gevoel als je huis/appartement helemaal af is! Ik heb dat nu ook met mijn appartement, we waren in November verhuisd en vorig weekend was alles afgerond! Voelt super!!

 3. 26 april 2017 / 11:05

  Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn! Je keuken en badkamer zijn práchtig geworden! Gefeliciteerd!

 4. 25 april 2017 / 19:25

  Wauw, mooi hoor! Vooral de badkamer vind ik echt prachtig. Wij gaan binnenkort ook de boel verbouwen, ik kan niet wachten :).

 5. 25 april 2017 / 19:17

  Jeeeetje mina, wat mooi allemaal!!

 6. 25 april 2017 / 18:52

  Aaahw dat ziet er allemaal super goed uit zeg !

 7. 25 april 2017 / 07:47

  Oooh wat is het mooi geworden! Geniet er lekker van!

 8. 25 april 2017 / 06:32

  Wat gaaf.. heerlijk gevoel is dat hè als je huis (zo goed als) af is. Hoe tof dat je jouw tv meubel zelf hebt gemaakt!