fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Expeditie Samenwonen Deel 7

Expeditie Samenwonen Deel 7
Het begint op te schieten! We zijn gewoon echt bijna klaar. Al hebben we iedere week bergen met werk verzet, de laatste weken lijkt alles veel sneller te gaan. Waarom? Omdat gewoon echt de grote klussen werden afgerond. In plaats van dingen slopen en schuren kon er worden gebouwd en afgelakt. Dat scheelt voor je gevoel gewoon heel veel. Als je benieuwd bent hoe ver we nu zijn dan moet je zeker gezellig verder lezen!

Expeditie Samenwonen Deel 7

Expeditie Samenwonen Deel 7

Waar in ‘Expeditie Samenwonen Deel 6’ het werk in de badkamer even stil lag door de stukadoor, is dat in dit deel compleet anders. Sterker nog, het werk in de badkamer lag echt alles behalve stil! Mijn vriend had twee weken geleden een week vrij en kon met zijn vader de badkamer helemaal afmaken. Wow! Waar de badkamer een tijdje terug alleen nog maar bestond uit plaatmateriaal is hij nu helemaal betegeld. Hij is gewoon af, niet normaal! Alle tegels zitten er in en ik heb vorige week de hele badkamer gevoegd. Wat een werkje is dat zeg, haha, maar hè, het is gefixt!! Daarna is mijn vader het plafond gaan witten en mijn vriend en zijn vader hebben het badkamermeubel opgehangen. Nu is het dus eigenlijk alleen nog de wc en de douchewand en dan is hij echt compleet af!

Expeditie Samenwonen Deel 7
In het vorige deel liet ik zien dat de wc beneden ook al helemaal af was qua tegelwerk. Ook deze heb ik vorige week gevoegd en inmiddels ook al afgekit en ook het plafond is al gewit. Hier hoeft dus echt alleen de wc en het fonteintje worden opgehangen en dan kunnen we plassen, haha! Vanavond wordt deze als het goed is helemaal afgemaakt.

Expeditie Samenwonen Deel 7
Mijn vader is vorige week omgedoopt tot ‘Tonny Electra’, haha! Hij is zo ongeveer 30x op en neer gereden naar de Hornbach maar inmiddels heeft hij het hele huis voorzien van nieuwe, mooie, spierwitte stopcontacten. Ja, dat ziet er weer helemaal strak uit! Toen hij daarmee klaar was heeft hij de langste muur in onze woonkamer geverfd. Het is een hele mooie, lichtgrijze kleur geworden en hij steekt heel mooi af tegen het plafond en de rest van de witte muren. We zijn er heel erg blij mee.

Expeditie Samenwonen Deel 7
Project Keuken!! OMG, ik was zoooo excited! Ik houd namelijk enorm van koken en ik kon echt niet wachten tot dat de keuken eindelijk werd geplaatst. Hij stond al een maand binnen in de woonkamer in dozen en in folie. Nadat de badkamer en de wc klaar waren begon mijn vriend aan de keuken. Yeeeeha! Dat ging trouwens echt mega snel. Binnen twee dagen had hij samen met zijn vader de hele keuken geplaatst en wij zijn er echt zo ongelofelijk blij mee. Hij is prachtig en precies zo geworden als we hem hebben wilde.

De groene strepen op de keuken is plakfolie om de kasten te beschermen. We halen deze er pas af als we echt helemaal klaar zijn! 

Expeditie Samenwonen Deel 7
Naast het voegen hield ik mij ook bezig met lakken. Zo zette ik boven de kozijnen en de hoge plinten in de witte hoogglans lak. Lekker opfrissen! Oh en de trapleuningen lakte ik af in dezelfde kleur als de trappen. Mijn broer lakte ook vrolijk verder. Hij heeft de trap naar de zolder gelakt met speciale trapverf. Dat ziet er echt super strak uit!

Expeditie Samenwonen Deel 7
Tijd om aan de trap van beneden naar de eerste verdieping te beginnen. Mijn vader heeft het trappengat gewit en de dag daarna heeft mijn broer de trap helemaal geschuurd, schoongemaakt en afgelakt. Een wereld van verschil!

Het einde begint in zicht te komen. Zo gaaf om te zien hoe alles op zijn plek valt en vorm begint te krijgen. We hebben van nog geen één keuze spijt en worden iedere dag als we het huis binnen lopen vrolijk. Het wordt echt heel mooi en helemaal van ons! We gaan dit weekend onze houten vloer van kwaliteit vurenhout schuren en voorzien van een matte olielaag en dan kunnen we gewoon gaan beginnen met inrichten. Bizar! Het heeft even geduurd maar absoluut niet tè lang. Voor mijn gevoel zijn we juist net begonnen en is het allemaal super snel gegaan. De sfeer is altijd goed geweest tijdens het klussen en we hebben het gewoon allemaal heel gezellig met elkaar!!

Zo! Expeditie Samenwonen Deel 7 zit erop. Binnenkort weer een nieuwe update!! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Bron Uitgelichte Afbeelding:
https://www.detafelvan10.nl/house-doctor-wandrek-mesh.html
https://www.wehkamp.nl/wonen-slapen/tafels/bijzettafels/daven-bijzettafel-set-van-2/C28_8K9_H2Q_639894

Delen:

9 Reacties

 1. 6 april 2017 / 14:58

  Heel leuk om te lezen! En wat fijn dat het einde nu in zicht begint te komen. Ik zit zelf ook midden in een verbouwing en vind dat het ook allemaal zo langzaam gaat. Maar wat zien de badkamer en de keuken er prachtig uit!

 2. 4 april 2017 / 21:44

  Haha, ik heb er lak aan! Super leuke selfie. Wat super voor jullie dat het de goede kant op gaat!!

 3. 4 april 2017 / 20:57

  Wat word de keuken tof!!

 4. 4 april 2017 / 17:28

  Wat ontzettend leuk om te zien ! Prachtige keuken.

 5. 4 april 2017 / 10:21

  Oh wat fijn dat alles nu lekker vlog gaat. Jullie zijn goed bezig zeg! Ik ben heel benieuwd als straks alles ingericht is en je er lekker in kunt gaan wonen :).

 6. 4 april 2017 / 10:20

  Wauw, wat gaat het snel! Ik vind je keuken erg leuk; tof, dat contrast tussen zwart en wit. Zo spannend dat je bijna kan beginnen inrichten!!

 7. 4 april 2017 / 08:45

  Oh het gaat echt steeds sneller! Mooi hoor, je keuken.

 8. 4 april 2017 / 06:21

  Wauw, wat gaat het nu snel! Super leuk dat het al zo ver is en dat je bijna kunt gaan inrichten :-)!