fbpx
96   171
49   181
31   69
68   138
25   273

Expeditie Samenwonen Deel 6

Jawel, we zijn nog steeds fanatiek aan het klussen. Ik krijg inmiddels vaak de vraag: ‘Ben je het onderhand niet beu?’ Het antwoord hierop is ‘nee’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het juist allemaal super gezellig vind. Mijn (schoon)vader en broer zijn er ieder weekend en we hebben gewoon echt lol met elkaar. Om de zoveel tijd even een kopje koffie met een koek of een lekker worstenbroodje en hup weer aan de slag! We zijn inmiddels weer wat stapjes verder en die voortgang laat ik je in dit artikel zien!

Expeditie Samenwonen Deel 6

Expeditie Samenwonen Deel 6

Zoals ik in Expeditie Samenwonen Deel 5 al aangaf, stond vorige week het werk in de badkamer heel eventjes stil. Dat komt omdat hij zo ver klaar was dat het bad erin kon. Echter moest het plafond nog wel worden gestuukt en dat gaat niet als het bad erin staat. Dus we moest even wachten op de stukadoor. Die is vorige week dinsdag een avondje geweest en hij heeft toen het plafond in zowel de wc als de badkamer gestuukt. Wat een verschil weer zeg. Hij heeft het echt super strak gedaan en we zijn er heel erg blij mee.

Expeditie Samenwonen Deel 6Expeditie Samenwonen Deel 6

In de tussentijd is mijn vriend verder gegaan in de wc beneden. Hier moest een inbouwreservoir worden gemonteerd en vervolgens een ombouw zodat er getegeld kon worden. Omdat hij dit boven in de badkamer al een keertje had gedaan ging dit heel erg snel! Nadat vorige week dinsdag de stukadoor was geweest is mijn vriend verder gegaan in de badkamer omdat het bad geplaatst moest worden zodat daar de rest ook afgetegeld kan worden. Mijn schoonvader is toen verder gegaan met tegelen in de wc. Volg je hem nog? Alles tegelijk, zoals je leest, haha! Inmiddels is de wc helemaal klaar om gevoegd te worden en dan kunnen we het wasbakje en de wc ophangen, alles afkitten en dan is die zo goed als af!

Expeditie Samenwonen Deel 6

Vorige week zaterdag kwam een goede vriend van ons langs met z’n apparatuur, haha! De hele tuin stond vol en ja het is waar, gereedschap is het halve werk. Jeetje wat handig allemaal zeg! Hij kwam in onze slaapkamer de plinten bevestigen en wauw, we zijn er zo super blij mee! Toen hij klaar was vroeg hij of hij nog iets kon doen en toen heeft hij maar gelijk, samen met mij, in een andere slaapkamer het laminaat erin geknald. Waar ik een half uur stond te zagen (met een handzaag!!) op een laminaatplank, had hij ze met zijn apparatuur in ongeveer 10sec. doorgezaagd dus dat ging als een speer. Afgelopen zaterdag is hij weer geweest (super fijn!!) en toen heeft hij de rest van het laminaat boven gelegd (overloop en derde slaapkamer) en de plinten overal bevestigd.

Expeditie Samenwonen Deel 6
Ik ben vervolgens aan het lakken geslagen. De plinten stonden in de grondverf en die heb ik afgelakt in wit hoogglans. Ook de vensterbanken in alle slaapkamers heb ik eerst netjes afgekit en vervolgens voorzien van een laag witte hoogglans lak. Dat betekent dat alle slaapkamers (op de vierde na) helemaal af zijn! Wow, zoo fijn!!

Expeditie Samenwonen Deel 6
Natuurlijk waren mijn vader en mijn broer ook weer van de partij. Vorige week zaterdag had mijn vader de lentekriebels dus hij ging het dak op om alles schoon te maken, de takken uit de goot te halen en bij het lood op het dak alles netjes af te kitten. Hij heeft de oprit geveegd en alles zag er weer spik en span uit.

Expeditie Samenwonen Deel 6
Samen met mijn broer verfde ik het plafond in onze berging en we hingen stellingen op. Dat bekent dat ook onze berging nu helemaal af is! Oh en in de bijkeuken heb ik alle voegen extra wit gemaakt. Dit ziet er echt een stuk frisser uit. Dus, niet alleen de berging is af maar de bijkeuken ook!!

Expeditie Samenwonen Deel 6
Mijn broer is, na het verven van de berging, aan de slag gegaan met de trap naar zolder. Deze heeft hij helemaal geschuurd, bijgewerkt en vervolgens heeft hij deze gelakt met speciale trapverf. Hij dekte niet helemaal in één keer dus daar zetten we aankomend weekend nog een laagje op en dan is die ook klaar!

Weer een hoop gedaan, denk ik zo! Ik vind deze periode wel echt het leukste hoor. Je kunt echt letterlijk dingen afvinken. Je maakt kamers helemaal af en dat vind ik echt super leuk. Stapje voor stapje komen we steeds dichterbij het einde en ik geniet er nog steeds heel erg van!! Dit was expeditie samenwonen deel 6, hoeveel delen zullen er nog komen voordat we echt helemaal klaar zijn?

Zo! Expeditie Samenwonen Deel 6 zit erop. Binnenkort weer een nieuwe update!! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Bron Uitgelichte Afbeelding:
https://www.detafelvan10.nl/house-doctor-wandrek-mesh.html
https://www.wehkamp.nl/wonen-slapen/tafels/bijzettafels/daven-bijzettafel-set-van-2/C28_8K9_H2Q_639894

Delen:

5 Reacties

 1. 22 maart 2017 / 17:58

  Ik ben heel benieuwd hoe jullie huisje word! Leuk zeg om zo bij te houden. Ook voor jullie zelf om later terug te zien.

 2. 22 maart 2017 / 10:23

  Ik lees je Expeditie Samenwonen iedere keer weer met veel plezier. 🙂 Zo leuk om de vooruitgang te zien! Lief dat die vriend komen helpen is. Ik kan geloven dat het dankzij zijn apparatuur sneller ging!

 3. 22 maart 2017 / 07:33

  Wat een leuke update! Ik ben benieuwd wanneer het helemaal af is 🙂

 4. 22 maart 2017 / 06:19

  Zo leuk om een nieuwe update te lezen! Super grappig, de kleur verf die ik boven je slaapkamer stukje zie, is vrijwel dezelfde kleur verf als ik heb in mijn woning. Bij ons begint er ook steeds meer af te raken, dat moet ook wel want wij hebben uiteraard een deadline. Komende zaterdag gaan we verhuizen want volgende week is ons appartement verkocht. Spannend!