fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Expeditie Samenwonen Deel 5

Expeditie Samenwonen Deel 5

Wow! Het is alweer tijd voor Expeditie Samenwonen Deel 5! Ik blijf deze serie gewoon zelf ook heel erg leuk vinden omdat ik zo constant bewust ben van alle veranderingen en alles wat we al hebben gedaan. Beetje bij beetje komt het einde in zicht en dat vind ik gewoon echt super leuk! Lees je gezellig mee!

Expeditie Samenwonen Deel 5Expeditie Samenwonen Deel 5

Laten we weer beginnen met project badkamer! Vorige keer eindigde met dat de grijze wand helemaal betegeld was en inmiddels is de hele badkamer (tot op hoogte van het bad) betegeld! Woooohoo! De reden dat het bad er nog niet in staat is omdat de stukadoor nu eerst het plafond komt stucen. Hij adviseerde ons eerst de tegels rondom het plafond klaar te hebben zodat er tegen de tegels aan kan worden gestuct voor het mooiste resultaat. En hij kan er niet goed bij als het bad erin staat, dus vandaar! De stukadoor komt volgende week dus daarna kan de badkamer echt totaal af worden gemaakt!

Expeditie Samenwonen Deel 5
Omdat we even moeten ‘wachten’ op de stukadoor is mijn vriend samen met zijn vader verder gegaan met tegelen in de bijkeuken en de keuken. Vorige keer in ‘Expeditie Samenwonen Deel 4’ heb ik laten zien dat de vloer daar netjes geëgaliseerd is. Perfect dus om overheen te tegelen! Inmiddels ligt de hele vloer er in en het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Het is precies geworden hoe ik het voor ogen had en we zijn er ontzettend blij mee.

Expeditie Samenwonen Deel 5
Het huis hoe wij het gekocht hebben, met al zijn felle en vooral lelijke kleuren, begint steeds meer te verdwijnen. Alle radiatoren in het huis heb ik geschuurd en wat roestige plekjes ontroest. Inmiddels zijn namelijk alle radiatoren gespoten en dit geeft echt een wereld van verschil! Verder heb ik boven alle vloerbedekking verwijderd zodat we kunnen beginnen met het leggen van de ondervloer en vervolgens het laminaat. Ik heb al een beginnetje gemaakt met onze slaapkamer en hoop deze week klaar te zijn met het laminaat.

Expeditie Samenwonen Deel 5
Beneden waren alle muren letterlijk geel, met vieze donkere vegen. Niet echt heel fris dus.. De bijkeuken, berging en keuken waren een tijdje terug al helemaal geverfd en vorige week was het de beurt aan de woonkamer. Mijn vader heeft de muren gewit en dat geeft echt zoveel frisheid en ruimte in de kamer. Love it! Naast witte muren hebben we ervoor gekozen één lange muur licht warmgrijs te maken en één muur (achter de tv) wat donkerder warm grijs. Stiekem maakte ik de muur eerst okergeel omdat ik dat ‘ergens had gezien’ en het super tof vond. Helaas pakte het niet super mooi uit en was eigenlijk niemand er echt over te spreken. Die kleur hebben we dus snel overgeverfd met donker/warm grijs.

Expeditie Samenwonen Deel 5
Lakken, lakken, lakken! Eerlijk gezegd vind ik het best leuk om te doen. Een aantal weken geleden heb ik alle kozijnen in het huis geschuurd, gegrondverfd, geschuurd, gegrondverfd en geschuurd. Nu zijn ze dus helemaal klaar om gelakt te worden en daar ben ik nu mee bezig. Eén voor een worden alle kozijnen netjes hoogglans wit gelakt en het begint er al aardig netjes en chique uit te zien! Oh en we zijn bezig met witte, hoge plinten! Een vriend van ons heeft deze gemaakt en inmiddels hebben we alle plinten (voor zowel boven als beneden) voorzien van twee lagen grondverf. Als nu de vloeren liggen kunnen de plinten in worden gemeten en op maat worden gezaagd. Het aflakken doen we pas als ze tegen de muur aan zijn bevestigd!

Expeditie Samenwonen Deel 5

Maandagavond besloot ik laminaat te leggen in onze slaapkamer. Mijn moeder was zo lief om mij mee te helpen. We hadden het beide nog nooit gedaan maar hadden ons goed ingelezen, wat YouTube Tutorials gekeken en wat uitleg gekregen van vriendlief en schoonvader dus ‘dat klusje zouden wij wel even klaren’. We ruimden heel de kamer leeg, maakte de ondervloer mooi vrij van vuil en toen konden we beginnen. In het begin was het even prielen want je moet toch een bepaalde slag te pakken hebben. Maar op een gegeven moment waren we op dreef en hebben we in één avondje de hele vloer erin gelegd. Uiteindelijk kregen we complimenten want de vloer ligt er echt super strak in en wij zijn er stiekem toch wel trots op! Op naar de andere slaapkamers, want we hebben er nog 4 en een overloop te gaan, haha!
Zo! Expeditie Samenwonen Deel 5 zit erop. Binnenkort weer een nieuwe update!! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Bron Uitgelichte Afbeelding:
https://www.detafelvan10.nl/house-doctor-wandrek-mesh.html
https://www.wehkamp.nl/wonen-slapen/tafels/bijzettafels/daven-bijzettafel-set-van-2/C28_8K9_H2Q_639894

Delen:

9 Reacties

 1. 8 maart 2017 / 23:25

  Wat heerlijk dat je zo kan bezig zijn met je eigen (toekomstige) plekje! Het ziet er echt al heel goed uit, ben benieuwd hoe het eindresultaat uiteindelijk is πŸ™‚

 2. 8 maart 2017 / 19:08

  Heel leuk om te zien weer πŸ™‚ Zo te zien pakken jullie het ook super goed aan!

 3. 8 maart 2017 / 12:01

  Wat zijn jullie al ver! De tegels in de (bij)keuken, erg mooi! En dat donker laminaat in de slaapkamer is ook lang niet verkeerd. πŸ˜‰

 4. 8 maart 2017 / 10:42

  Wauw, ik ben helaas niet zo handig πŸ™‚ ziet er goed uit!

 5. 8 maart 2017 / 09:44

  Jaaa hier was ik zo benieuwd naar (zal het straks vast nog wel vragen in de auto), maar je bent idd al heeel ver!

 6. 8 maart 2017 / 08:21

  Mooi zeg je vloer! Het gaat hard zie ik πŸ™‚

 7. 8 maart 2017 / 06:13

  Wauw, wat ben je al ver! Ik moet onze radiatoren nog schuren en spuiten… Deze week ga ik ’s avonds de gestuckte muren schuren en borstelen zodat ze van het weekend of volgende week geschilderd kunnen worden.. Schiet lekker op zo!