fbpx
34   149
25   56
67   128
25   261
24   103

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Vorige week maandag stond mijn Shoplog Beautyproducten uit Amerika online. Natuurlijk kon in Amerika niet verlaten zonder te shoppen. Wat ik onder andere kocht was het Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials Kit. Het palette stond niet op mijn Summer Vacation Beauty Wishlist maar ik besloot hem toch te kopen. Benieuwd naar mijn mening over de samenwerking tussen Too Faced en Nikkie Tutorials? Lees dan nu verder.

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Tijdens het maken van mijn Wishlist voor Amerika heb ik eigenlijk geen seconde stilgestaan bij het palette van Nikkie Tutorials in samenwerking met Too Faced. Ik had hier juist palettes van Lorac, Tarte en Kat Von D opgezet. Eenmaal in de Sephora beland viel mijn oog meteen op de Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials Kit. Na lang nadenken besloot ik voor deze kit te gaan. Waarom? Ik vind Nikkie gewoon fantastisch en de Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials kit is super veelzijdig. Ik noem het een ‘kit’ omdat het niet alleen een palette met oogschaduw is. Naast oogschaduw zitten er in het palette twee blushes, een bronzer en een highlighter. Buiten het palette om zit er nog een tasje in de kit met een shadow insurance, paarse mascara, glitter en fullsize eyeliner! Om het compleet te maken heeft Nikkie een boekje toegevoegd met een aantal tutorials. Hoe tof?

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Natuurlijk had ik deze kit in een video van Nikkie Tutorials voorbij zien komen. De vormgeving vind ik ten eerste echt top gedaan. Het zijn kleuren die al snel neigen naar het ordinaire maar dat vind ik bij deze kit echt absoluut niet het geval. Op de voorkant van de verpakking vind je alleen de productnaam. Op de achterkant van de verpakking vind je informatie over het product terug. Met foto’s wordt duidelijk gemaakt wat je allemaal terugvind in de kit en alles wordt stuk voor stuk uitgebreid besproken. Daarnaast vind je er ook nog een leuke spreuk op:

“When life gives you lemons, punch it in the face and ask for GLITTER.” – Nikkie
 
Als je de kit openmaakt zie je twee losse verpakkingen. Eén is het palette en de andere is een zipzakje met daarin het tutorialboekje en de shadow insurance, mascara, glitter en eyeliner. Dit vind ik super goed gedaan en echt helemaal ‘Nikkie’. Een ooglook van haar is nou eenmaal niet compleet zonder oogschaduwbasis, mascara, glitter en eyeliner!

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials – Palette

Laat ik beginnen met het palette! Dat is naar mijn mening toch de ‘ster’ van deze Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials kit. Het palette bevat 9 oogschaduws, twee blushes, een bronzer en een highlighter. Bedenk dus hoe handig dit palette alleen al is voor bijvoorbeeld op reis? Alles in één, ideaal! Ik vind de kleurkeuze echt fantastisch gedaan. Met de oogschaduws kan je zowel een neutrale als een partylook maken en bij de blushes heb je keuze uit roze of peach. De bronzer en de highlighter zijn zo gekozen dat ze bij beide blushes perfect matchen. Vergeet trouwens ook niet de geur. Net zoals veel andere palettes van Too Faced ruikt ook dit palette naar chocolade, hmmm! 

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Swatches Oogschaduws

Op de linkerfoto zie je alle oogschaduws gefotografeerd zonder flits en op de rechterfoto met flits. De volgorde is van boven naar beneden:

 • Ivy
 • Sugar Coated
 • Frosted Yum
 • Irresistible
 • Painkiller
 • Makeup & Chill
 • Mystic Hour
 • Wham Bam
 • Wanted

Bovenste Rij
Deze rij bevat hele lichte kleuren. Ivy is een matte tint en Sugar Coated en Frosted Yum zijn beide kleuren met grove glitters. Sugar Coated neigt naar het roze en Frosed Yum naar het zilver. Alle drie de kleuren zijn mooi gepigmenteerd!

Middelste Rij
Dit is een rij met neutrale kleuren. Irresitable is een goude kleur met grove glitters en Pain Killer en Makeup & Chill zijn beide bruine, matte kleuren. Alle drie weer erg mooi gepigmenteerd.

Onderste Rij
Voor een partylook moet je op deze rij zijn. Mytic Hour is een prachtige, diepe blauwe kleur en Wham Bam is een fantastische paarse kleur. Beide kleuren hebben een glans. Wanted is een mooi gepigmenteerde, zwarte oogschaduw.

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Swatches Blushes, bronzer en highlighter

Op de linkerfoto zie je alle poeders gefotografeerd zonder flits en op de rechterfoto met flits. De volgorde is van boven naar beneden:

 • I Will Always Love You
 • Justify My Love
 • Chocolate Soleil
 • Champange Truffel

Alle vier de poeders zijn erg mooi gepigmenteerd en brengen makkelijk aan. De blushes zijn goed op te bouwen en bevatten een lichte shimmer. Met de matte ‘Chocolate Soleil’ bronzer kun je een prachtige diepte in het gezicht creëren en de highlighter staat perfect bij de rest van de kleuren. Een erg mooie combinatie!

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials – Losse producten

Op naar het zipzakje. Hierin zitten de Dust Glitter Pigment Glitterally, Sketch Marker Eyeliner Black (full size), Shadow Insurance Eye Shadow Primer en de Better Than Sex Mascara Purple Shade. Ik zal hieronder alle vier de producten even wat verder toelichten.

Dust Glitter Pigment Glitterally
Dit is echt een prachtige glitter. Het is een duochrome die op het eerste gezicht ‘gewoon zilver’ lijkt. Als de lichtinval anders wordt dan lijkt de glitter te veranderen van oranje, naar goud, naar groen, naar paars. Echt heel erg tof!

Sketch Marker Eyeliner Black
De eyeliner heeft een vilten puntje en het uiteinde is erg spits. Hierdoor kun je een perfecte wing zetten. De eyeliner is prachtig gepigmenteerd en echt goed zwart. Hij trekt niet in de lijntjes en blijft de gehele dag mooi zitten.

Shadow Insurance Eye Shadow Primer
Superleuk dat er ook een mini Shadow Insurance in zit. Ik ben al bekend met dit product van Too Faced en het is zeker een groot favoriet van me.

Better Than Sex Macara Purple Shade
Ook de ‘Better Than Sex Mascara’ is niet nieuw voor mij. Ik heb deze mascara al eerder in mijn bezit gehad maar dan in het zwart. Deze versie is een mini en in het paars. Super tof! Ik vind het namelijk erg leuk om te spelen met gekleurde mascara en heb nog nooit eerder een paarse gehad. Ik snap wel dat Too Faced/Nikkie Tutorials ervoor heeft gekozen om een paarse mascara toe te voegen. Een zwarte mascara heeft iedereen thuis wel en dit is even net iets anders.

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Neutrale Look

Voor deze ooglook ben ik natuurlijk begonnen met de Shadow Insurance. Daarna heb ik Painkiller aangebracht als transitiekleur en Makeup & Chill in de arcadeboog. Op het bewegend ooglid heb ik Irresistable aangebracht. De highlighter Champagne Truffel heb ik lichtjes aangebracht in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot en Wanted heb ik als een klein streepje aangebracht langs de bovenste wimperrand. Langs de onderste wimperrand heb ik Makeup & Chill aangebracht om de ooglook zacht te houden. De bronzer is Chocolate Soleil en de highlighter Champagne Truffel. Als blush heb ik gekozen voor de peachkleurige blush, namelijk I Will Always Love You.

Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Party Look

Ook bij deze look ben ik begonnen met de Shadow Insurance. Als basis heb ik Ivy aangebracht over het gehele ooglid en onder het wenkbrauwbot. Puur om ervoor te zorgen dat alle kleuren beter blenden. Painkiller heb ik gebruikt als transitiekleur. Op het bewegend ooglid heb ik Mystic Hour en Wham Bam in elkaar overlaten lopen als een soort ‘ombre effect’. In de binnenste ooghoek heb ik Sugar Coated aangebracht. In de arcadeboog heb ik Wanted zachtjes geblend om de look wat meer diepte te geven. Op de onderste wimperrand heb ik Wham Bam aangebracht. De look heb ik afgemaakt met een prachtige wing (gezet met de Sketch Marker Eyeliner Black) en de Better Than Sex Mascara Purple Shade. De bronzer is wederom Chocolate Soleil en de highlighter Champagne Truffel. Als blush heb ik gekozen voor de roze blush, namelijk Justify My Love.

 Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials

Conclusie

Ik ben echt heel erg blij met mijn keuze voor deze Too Faced The Power of Makeup By Nikkie Tutorials Kit. Super gaaf dat Too Faced en Nikkie de krachten hebben gebundeld en samen een product op de markt hebben gebracht. Het palette vind ik echt fantastisch gekozen. Met de 9 oogschaduws kun je makkelijk zowel een neutrale- als een partylook maken en alle kleuren zijn mooi gepigmenteerd en werken erg fijn. Daarnaast ook nog twee blushes die beide perfect matchen met de bronzer en de highlighter. Alsof dat nog niet genoeg was hebben ze het palette ook nog een heerlijke chocoladegeur gegeven. Wie wordt daar nou niet vrolijk van?

Dan nog natuurlijk de losse producten die je vind in de kit. Daarover heb ik ook niets te klagen. De Shadow Insurance was al favoriet en ik vind het tof dat de mascara paars is. De eyeliner werkt fantastisch en de glitter is echt prachtig. Wil je deze kit ook scoren? Wacht dan niet te lang want het is een Limited Edition!!

Too Faced The Power of Makeup by Nikkie Tutorials kost $56,- en is te koop bij Toofaced.com en Sephora.com

Heb jij producten van Too Faced in je stash? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

22 Reacties

 1. 23 oktober 2016 / 12:28

  Wat tof dat je dit palette op de kop hebt getikt! Ik vind ‘m prachtig! Fijn dat ‘ie zo compleet is. Je party look is tof, meid!

 2. 18 oktober 2016 / 15:30

  Wat een mooi palette is het he! Mooie look heb je ermee gemaakt.

 3. 18 oktober 2016 / 12:44

  Jouw party look ziet er super uit! Ik heb het palette besteld via Sephora.fr maar is nog niet toegekomen. Ik kan bijna niet wachten tot ik het in huis heb!

 4. 17 oktober 2016 / 23:08

  Wowie, wat een mooie kit! Prachtige kleuren erin en goede pigmentatie.

 5. 17 oktober 2016 / 21:55

  Gave kleurtjes, echt zo jammer dat het overal is uitverkocht!

 6. 17 oktober 2016 / 21:06

  Wat een pretty palet! Ik wil deze hebben, echt zo mooi vind ik het! X

 7. 17 oktober 2016 / 20:10

  Mooi palette , leuke party look! Er zitten zeker mooie kleuren in het palette. Nikkie maakt ook zulke mooie looks!

 8. 17 oktober 2016 / 18:05

  Prachtige look! het palette is zoooo mooi!!

 9. 17 oktober 2016 / 17:21

  Mooie looks! Ik heb ook een aantal Too Faced palettes en vind ze erg fijn. Ik moest en zou de New York editie hebben en die komt volgende maand dus. Too Faced is ook met de verpakking een topper!

 10. 17 oktober 2016 / 16:27

  Wat een super pigment hebben de kleuren zeg Je hebt er een mooie look mee gemaakt!

 11. 17 oktober 2016 / 10:21

  Ik ben jaloers dat je deze palette in je handen hebt. De laatste tijd ben ik minder hebberig geworden op palettes, maar als ik iets wil graag hebben dan is het deze wel. Maar de kans zit niet veel in geloof ik. Geniet ervan. Hij is geweldig!

 12. 17 oktober 2016 / 10:11

  Zooo gaaf dat je ‘m hebt! De swatches en looks zijn ook echt heel mooi! En je hebt ook goed laten zien dat je met dit palette veel kanten op kan 😀

 13. 17 oktober 2016 / 09:10

  Jouw party look is echt prachtig! Super gaaf dat je hem hebt weten te bemachtigen!

 14. 17 oktober 2016 / 09:09

  Ik vind hem ZO ZO ZO mooi <3 Love it!! Je ziet er ook erg mooi uit <3

 15. 17 oktober 2016 / 09:07

  Waaaauw, ik snap wel dat je deze prachtige kit niet kon laten liggen. Alleen de mooie verpakking maakt mij al hebberig, en de producten die er in zitten zien er ook super mooi uit. Vooral de look die je hebt gemaakt vind ik prachtig <3

 16. 17 oktober 2016 / 08:24

  Die laatste look is echt geweldig!! Het staat je super mooi! En wat gaaf dat je dit palette hebt. Het is een plaatje!

 17. 17 oktober 2016 / 07:57

  Wat een prachtige looks heb je gemaakt en echt het palette is zoooo mooi!

 18. 17 oktober 2016 / 07:42

  Vind dit echt een tof palette! Mooie kleuren zitten er in.

 19. 17 oktober 2016 / 06:39

  Mooi palette!

 20. 17 oktober 2016 / 06:30

  Ik vind dit palette er zo mooi uit zien en je kan er ontzettend veel kanten mee op. Goede aankoop :-)!