fbpx
19   51
12   40
272   802
27   67
32   78

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Tijd voor deel 4, we zijn officieel over de helft. Van deze ‘Roadtrip door West Amerika’ serie komen namelijk in totaal 6 delen online. Deel 1, deel 2 en deel 3 heb je inmiddels al kunnen lezen. Benieuwd naar mijn vierde deel? Lees dan zeker verder!

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Dag 10

Voor de laatste keer wakker worden in Las Vegas. Het was weer tijd om door te reizen. We besloten met de auto nog even de main af te rijden omdat we toch wel graag op de foto wilde met het ‘welbekende’ Las Vegas sign. Toch even bewijzen dat we er wel echt waren geweest, haha! Hier is gewoon serieus een parkeerplaats bij gemaakt en er stond een mega rij. Daar hadden we niet zo heel veel zin in dus wij hebben de foto’s uiteindelijk een beetje aan de zijkant gemaakt. Niet dat dit erg was want de foto’s zijn alsnog hartstikke leuk geworden.

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Vanuit Las Vegas zijn we recht ‘Death Valley’ ingereden. Dit was toch ook wel een gebied dat hoog op ons lijstje stond. Met een volle tank en genoeg drinken in de auto was het tijd om dit gebied te gaan verkennen. Pff… je kunt je echt letterlijk niet voorstellen hoe warm het hier is. Ik geloof dat het bij ons zo’n 110 graden Fahrenheit was op het moment dat we er waren. Binnen in de auto hadden we natuurlijk lekker airco maar op sommige plekken wil je toch echt even buiten kijken. En dan.. ga je echt kapot van de hitte. Het is daar echt zo ongelofelijk warm en een zuchtje wind voelt als een hete föhn. Blegh!

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Het is wel echt een super tof gebied. Het is het laagste, heetste en droogste gebied van Noord-Amerika. Je vindt er voornamelijk zand, gesteente, rotsformaties en zoutvlaktes. Echt heel gaaf! Daarnaast is er ook een krater van een vulkaan te bewonderen en kwamen we onderweg nog een coyote tegen.

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Deze dag was toch best een hele rit. We sliepen s’avonds in Visalia en waren toch best moe. Zeker omdat we de nacht van te voren nogal hadden doorgehaald in Las Vegas. We aten bij Denny’s, een fastfood keten die je vaak tegenkomt langs de kant van de weg. Maar, het is echt absoluut een aanrader. De gerechten zijn mega goedkoop maar niet zo typisch Amerikaans. Je krijgt er bijvoorbeeld een lekkere steak met veel verse groente. Echt heerlijk! Na het eten was het toch echt tijd om lekker te gaan slapen. Pff.. we waren moe!!

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Dag 11

Sequoia, dit is een wat bekender park. Het staat ook wel bekend als de ‘Giant Tree Forest’. Je vindt hier namelijk de grootste boom ter wereld (in volume). Het park lag bij ons precies op de route en echt heel ver rijden was dit niet. In het park zijn we als eerste naar het Visitor Centre gereden. Hier werd ons al snel duidelijk dat deze bomen echt belachelijk groot zijn. Overal waar je keek stonden die grote reuzen. Eenmaal in het Visitor Centre werd ons verteld dat de bomen die daar rondom stonden ‘average’ waren en dat er dus nog veel grotere zijn. Dat moesten we zien! Als eerste zijn we naar de ‘Tunnel Log’ gereden. Dit is een omgevallen boom waar een tunnel in is gemaakt. Hier wordt al snel duidelijk hoe groot deze bomen eigenlijk zijn.

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Na de Tunnel Log zijn we een ‘hiketrail’ gaan lopen. De hele dag in de auto rondrijden was toch niet echt iets voor ons. Wij vonden het juist lekker om in de parken een stukje te wandelen en we besloten naar Moro Rock te gaan. Dit is het allerhoogste punt van Sequoia National Park en het is dan ook een hele klim. Maar het geeft je echt een fantastisch uitzicht over de ‘Giant Tree Forest’ en het is dus zeker de moeite waard. Hier leerde we dat de Sequoia Tree, door de dikke bast, ontzettend goed tegen vuur kan. Daarnaast hebben ze heel veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Eens in de zoveel tijd zetten ze het bos, onder begeleiding, in brand. Alle dorre takken op de grond branden hierdoor weg waardoor het bos onderin meer licht krijgt en de bomen beter kunnen groeien. De bomen kunnen hier prima tegen en worden door het vuur absoluut niet beschadigd. Tof hè? De Amerikanen noemen het park ook wel ‘A Forest from Fire’.

Roadtrip door West Amerika Deel 4

En toen was het tijd om te grootste boom ter wereld te aanschouwen. De ‘General Sherman’. Het is een stukje lopen en dan.. staat daar ineens de reus der reuzen. Je kunt je letterlijk niet voorstellen hoe belachelijk groot en dik deze boom is. Het is echt niet te filmen! Heel erg gaaf om te zien en we zijn er natuurlijk mee op de foto geweest! Naast de General Sherman staat een boom die half open is waardoor je er in kan gaan staan. Heel maf om te zien en de boom is niet eens dood?

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Off to Modesto, onze stop voor die avond. Bij het inchecken vroegen we natuurlijk weer naar de ‘hotspot in town’ en zo belandde we bij ‘Damians’. Een authentiek Mexicaans restaurant. Bij binnenkomst waren we eigenlijk al meteen onder de indruk. Het zag er echt mega gezellig uit. We zijn lekker aan de cocktails geslagen en hebben echt super lekker gegeten. We werden ontzettend lief geholpen en hebben het er echt naar ons zin gehad. Eenmaal terug was het tijd om heerlijk te gaan slapen.

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Dag 12

Dag 12, tijd om het laatste Nationale Park van onze Roadtrip door West Amerika te bezoeken. Of Course.. Yosemite! Ik had dit park al gezien op foto’s en vond het echt fantastisch. Het geef een beetje een Canadees gevoel en ik had er heel veel zin in! In het park begonnen we niet helemaal goed want we raakte lichtelijk de weg kwijt. Uiteindelijk zijn we bij een restaurantje beland waar we eerst zijn gaan eten. Hier aten de ‘squirrels’ letterlijk het eten van je bord. Die beesten zaten echt overal, haha! Na de kaart goed te hebben bekeken zijn we weer op pad gegaan en toen ging het gelukkig wel goed. We zijn als eerste Yosemite Valley gaan bezoeken. Dit is een vallei dat in de lente vol met water staat. Dat heeft te maken met het smeltwater en daardoor zijn er op dat moment ook heel veel watervallen in Yosemite. Wij waren natuurlijk vrij laat en echt mega watervallen waren er niet maar dat maakte het absoluut niet minder mooi.

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Na Yosemite Valley besloten we ‘Glacier Point’ te bezoeken. Dit is het hoogste punt van Yosemite National Park en het uitzicht zou daar prachtig moeten zijn. Dat was niet gelogen! Het was er koud maar wel echt super mooi. Na het bezoeken van de Glacier Point was het tijd verder te gaan want het was eigenlijk al veel te laat. Dat terwijl we nog helemaal naar San Francisco moeten rijden!! Maar.. toen we Yosemite uitreden was het raak. Iedereen die we hoorde over Yosemite Park hoopte een beer te zien. Er zijn namelijk bruine beren in het park maar deze laten zich eigenlijk zelden tot nooit zien. Gewoon omdat die beren schuw zijn en de drukte van de mensen absoluut niet opzoeken. Wij hadden geluk! Ineens, rechts van ons, stond ie. Een hele grote bruine beer! Zo gaaaf! En er was verder niemand op de weg (omdat het al vrij laat was) dus hij was gewoon op z’n gemakkie aan het rondlopen. Snel het raampje naar beneden en foto’s maken en filmen. Dat maakte ons bezoek aan Yosemite helemaal compleet. Hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze een beer in het wild hebben gezien?

Eenmaal aangekomen in San Francisco was het echt al heel erg laat. Er zat niets anders op dan inchecken, douchen en slapen!

Roadtrip door West Amerika Deel 4

Ik vind het zó leuk om deze verslagen te typen. Het is echt net of dat ik de reis weer opnieuw beleef. Het blijft me verbazen hoeveel we gezien hebben en hoe alles zo verschillend is van elkaar. Echt niets lijkt op elkaar en je krijgt overal zoveel andere indrukken. Het is echt zo fantastisch! Benieuwd naar San Francisco? Lees dan zeker deel 5, want die staat geheel in het teken van deze fantastische stad omdat we hier 3 nachten zijn geweest.

Aanstaande woensdag (19-10) komt mijn vijfde deel online en volgende week vrijdag (21-10) alweer het zesde, en daarmee ook laatste, deel. Nog twee te gaan dus! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

15 Reacties

 1. sabrina
  2 november 2016 / 20:17

  Krijg gewoon heimwee! Op deze plekken ben ik ook geweest, geweldig he!
  De foto bij death Valley is super leuk!!

 2. 17 oktober 2016 / 21:16

  Wat een heerlijk artikel om te lezen en wat geweldig dat je zo genoten hebt! Ik wil ook naar Amerika, haha. XX

 3. 15 oktober 2016 / 17:54

  Waaauw! Wat een heerlijke foto’s! Echt waar. Ik heb al een mini rondtrip van 2 weken gemaakt aan de West-Kust maar Vegas enzovoort moet ik echt nog eens doen. Wat graaf ook dat je een coyote bent tegengekomen. En het Mexicaanse eten ziet er ook héérlijk uit!

 4. 15 oktober 2016 / 14:29

  Oh wauw wat gaaf! Het lijkt me zo leuk om een keer een roadtrip te doen door amerika!

 5. 14 oktober 2016 / 18:55

  Jaaaa daar ben ik weer hoor hihi! Wéér geweldige foto’s! Zo tof bedacht en grappig hihi en tsja de locaties natuurlijk ook!

 6. 14 oktober 2016 / 16:50

  Oh wauw je hebt gewoon een wilde beer gezien, een wilde beer! Jee wat is dit onwijs mooi én bijzonder. En dat terwijl ik mij al op al het andere moois zat te vergapen. Ook deze etappe van de reis is werkelijk waar prachtig!

 7. 14 oktober 2016 / 16:39

  Super leuk om te zien, ik wou dat ik met je mee was

 8. 14 oktober 2016 / 14:52

  Echt een super de super toffe blog weer!! Geniet er echt van, onze voorpret is begonnen.

 9. 14 oktober 2016 / 14:26

  Whaaaaa zoo vet!!

 10. 14 oktober 2016 / 14:14

  Wauw wat een prachtig gebied! En hoe cool wat je een beer hebt gezien 🙂

 11. 14 oktober 2016 / 12:00

  Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt. Ik ben wel een beetje jaloers hoor. Wat een mooie plekken allemaal.

 12. 14 oktober 2016 / 09:02

  Jullie foto bij het sign van Death Valley is echt zo gaaf! Dat wij daar niet op zijn gekomen zeg. I love it! Tof dat jullie een coyote zijn tegen gekomen, dat vind ik zelf echt hele gave beesten. Zo een Rock trail lijkt me ontzettend gaaf om te doen, dit heb ik 1 keer gedaan in Tsjechië en daar vond ik het uitzicht al gaaf, kan me bedenken hoe mooi het daar had moeten zijn. Nu heb ik zin in Denny’s hihi

 13. 14 oktober 2016 / 08:48

  Weer zo leuk om te zien! Leuk dat je al je foto’s deelt!

 14. 14 oktober 2016 / 08:19

  Ik heb weer genoten! Wat ontzettend gaaf van de beer!

 15. 14 oktober 2016 / 06:24

  Ik heb weer heerlijk gelezen. Ik wil deze reis echt eens maken.. super gaaf! Ook die bruine beer, hoe tof is dat dan!