fbpx
59   91
101   508
137   438
95   157
60   114

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Real Techniques Your Picks Berlin Set

In juli reviewde ik mijn eerste set van Real Techniques, namelijk de Ultimate Base Set. Dit was mijn eerste, zeer positieve ervaring met Real Techniques. Na deze set heb ik o.a. ook de Real Techniques Bold Metals Miracle Diamond Sponge ontvangen. Een spons waar ik ook zeer tevreden over ben. Vandaag is het de beurt aan de Real Techniques Your Picks Berlin Set. Benieuwd of deze set mij ook bevalt? Lees dan zeker verder.

Real Techniques Your Picks Berlin SetReal Techniques Your Picks Berlin Set

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Het eerste wat mij opviel aan deze set was het design. Die is namelijk wel degelijk anders dan dat we van de kwasten van Real Techniques gewend zijn. Normaal hebben de kwasten metallic roze en oranje hulzen maar dit keer zijn ze kleurrijk met een print in het wit met zwart en fuchsia roze. Het design is geïnspireerd op de ‘streetart van Berlijn’. Creative Inspiration: street art scene of Berlin, Germany. Street artists and painters from around the world contribute to the graffiti, murals, and paintings in Berlin. Niet gek dus dat deze set de ‘Real Techniques Your Picks Berlin Set’ heet. Persoonlijk vind ik de look van de kwasten super tof en een stuk mooier dan de originele look.

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Real Techniques Your Picks Berlin Set

De kwasten in deze set zijn niet nieuw. Het zijn 5 kwasten die door de ‘fans’ zijn gekozen als must-have. Deze 5 hebben ze dus samengebracht in één set en ze hebben de kwasten een nieuw design gegeven. Persoonlijk vind ik dit erg slim gedaan. Zo heb je alle musthaves in één set en dan ook nog eens met een toffe look. Ideaal toch? De set bevat de volgende kwasten:

 • Buffing Brush
 • Contour Brush
 • Stippling Brush
 • Deluxe Crease Brush
 • Base Shadow Brush

Ik had zelf nog geen één kwast in mijn bezit uit deze set dus ik ben heel erg benieuwd hoe de kwasten mij gaan bevallen. Hieronder bespreek ik ze één voor één.

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Buffing Brush

Deze brush is duidelijk een gezichtskwast. Hij is bedoeld om poeder of foundation full coverage aan te brengen. De haartjes zijn super zacht en met ronddraaiende bewegingen heb je de foundation binnen no time egaal op je gezicht aangebracht. De haartjes staan dicht op elkaar waardoor je de foundation mooi dekkend kunt aanbrengen. Zeker voor een avondje uit (en dus een volledige partylook) ben ik altijd op zoek naar een mooie dekking. Deze Buffing Brush is daarvoor ideaal!

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Contour Brush

Deze contour brush is bedoeld om je gezicht mooi vorm te geven. Hij is officieel bedoeld om highlighter of contour mee aan te brengen maar ik vind deze kwast eigenlijk super veelzijdig. Het is een wijd uitlopende kwast die super ‘fluffy’ is. Hierdoor kun je poeders mooi zacht aanbrengen en goed blenden. Persoonlijk vind ik deze kwast bijvoorbeeld ook erg fijn om een blush mee aan te brengen of een transitiekleur op het ooglid. Echt een veelzijdige, fijne kwast waar je veel kanten mee op kunt.

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Stippling Brush

De Stippling Brush, een kwast die ik al een tijdje op het oog had. Super tof dus dat hij in deze set zit! In deze kwast zitten twee soorten lengtes en haren om ervoor te zorgen dat je een flawless finish krijgt. Waar de Buffing Brush zorgt voor een volledig dekkend effect, zorgt deze Stippling Brush eerder voor een luchtige dekking. De haren van deze kwast staan dan ook een stuk verder uit elkaar dan bij de Buffing Brush. Het effect met de Stippling Brush wordt ook wel het ‘airbrush effect’ genoemd. Ik heb geen onzuiverheden of roodheden in mijn huid waardoor voor mij een lichte dekking vaak al voldoende is. Deze Stippling Brush is voor mij dan ook perfect voor everyday. Naast foundation kun je met deze kwast ook prima poeder of concealer aanbrengen.

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Deluxe Crease Brush

Blenden, blenden, blenden. De beautytip van iedere beautyblogger tijdens het maken van een fantastische eyelook. Deze Deluxe Crease Brush is gemaakt om het oog te contouren. Oftewel, de crease mooi mee aan te zetten. De haartjes van de kwast staan vrij dicht op elkaar waardoor je harde lijnen snel en makkelijk kunt vervagen. Hierdoor kun je een prachtige, zachte overgang creëren tussen verschillende kleuren. Naar mijn mening is het hier echt een top kwast voor! Daarnaast gebruik ik hem ook graag om highlighter mee aan te brengen op het wenkbrauwbot, de cupidoboog, het puntje van mijn neus en in de binnenste ooghoek. Deze kwast is een echte multitasker, als je het mij vraagt.

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Base Shadow Brush

Last but not least.. De Base Shadow Brush. Echt ontworpen om, de naam zegt het al, oogschaduw mee aan te brengen. De haartjes staan wijd uit elkaar waardoor je een hele zachte, subtiele finish krijgt. Je kunt hier oogschaduw mee aanbrengen op het bewegend ooglid, maar ook een transitiekleur of kleur in de arcadeboog gaat prima. De kwast werkt echt verrassend fijn en je kunt er kleuren heel mooi mee opbouwen. Daarnaast ontdek ik totaal geen fall out, iets wat ik toch ook wel erg belangrijk vind. Echt een fijne kwast!

Real Techniques Your Picks Berlin SetReal Techniques Your Picks Berlin Set

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Conclusie

Volgens mij is het al wel duidelijk. Ik ben echt super blij met deze Real Techniques Your Picks Berlin Set. Ten eerste vind ik de vormgeving echt fantastisch. Het zwart/wit design in combinatie met het fuchsia roze vind ik echt super gaaf gedaan. De kwasten vallen op en zijn naar mijn mening een stuk mooier dan het originele design. Daarnaast snap ik heel goed dat deze 5 kwasten door de fans zijn gekozen als ‘Musthaves’. Er is dan ook geen één kwast die mij heeft teleurgesteld. Het zijn voor mij allemaal aanwinsten en kwasten die ik nu dagelijks heel graag gebruik!

De Real Techniques Your Picks Berlin Set kost € 32,99. Verkooppunten zijn o.a. Boozyshop.nl en Themakeupspot.nl

Heb jij kwasten van Real Techniques in je stash? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

17 Reacties

 1. 19 oktober 2016 / 11:02

  Een hele mooie set, maar de print is helaas niet echt mijn ding. De Contourbrush is de enige die mij echt aanspreekt omdat deze best wel een ronde vorm heeft en er super fluffy uit ziet. De gehele set ziet er wel super fijn een, een goede basispakket voor iedere persoon!

 2. 18 oktober 2016 / 22:32

  Ik heb een aantal Real Techniques kwasten en ik vind ze echt heel mooi. Er komen er nog wel meer in mijn stash bij!

 3. 18 oktober 2016 / 16:25

  Ik vind het patroontje wat druk, maar ik geloof wel dat ze fijn zijn!!

 4. 18 oktober 2016 / 16:22

  Wat een leuke kwasten , ze zien er goed uit

 5. 18 oktober 2016 / 15:40

  Real Techniques kwasten vind ik echt enorm fijn! Alleen de kwasten zelf vind ik wat minder mooi, jammer!

 6. 18 oktober 2016 / 15:22

  Hele mooie set! Heb nog geen kwasten van dit merk.

 7. 18 oktober 2016 / 12:42

  Ik heb meerdere kwasten van RT. Ze zijn erg goed vind ik. Mooi design ook! Ik heb heel lang een kwast gebruikt van RT om mijn foundation mee aan te brengen.

 8. 18 oktober 2016 / 10:37

  Alleen door het uiterlijk zou ik de kwasten al willen hebben. Maar ik heb nog genoeg kwasten van Real Techniques maar ze blijven echt heel fijn!

 9. 18 oktober 2016 / 10:10

  Heb echt al zo veel goeds gelezen over deze set, maar toch spreekt het uiterlijk me niet aan.
  De rose gouden variant vind ik veeele malen mooier

 10. 18 oktober 2016 / 10:00

  Dit lijken me echt hele fijne kwasten. Al helemaal voor die prijs!

 11. 18 oktober 2016 / 09:42

  Dit setje is iets minder aan mij besteed. Wel een toffe look! En een geode prijs

 12. 18 oktober 2016 / 09:40

  Wauw, dit lijken me hele fijne kwasten. Real Techniques lijkt me sowieso echt een ontzettend fijn merk. 🙂 Ook omdat ze dierproefvrij zijn.

 13. 18 oktober 2016 / 09:18

  Gaaf design en de kwasten lijken me eigenlijk ook gewoon lekker fijn 😀

 14. 18 oktober 2016 / 09:06

  Jaloers. Deze kwasten wil ik ook heel graag!

 15. 18 oktober 2016 / 07:05

  De kwasten van RT zijn altijd fijn! Deze print vind ik ook erg tof

 16. 18 oktober 2016 / 06:54

  Wat een leuk printje! Het lijken mij fijne kwasten. xx