fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Wolfslaar Restaurant in Breda

https://lindseybeljaars.nl/2016/08/wolfslaar-restaurant-in-breda/

In april was ik jarig en ik kreeg een super cadeau van mijn vriend, namelijk een heerlijk diner bij Wolfslaar Restaurant in Breda. Vorige maand hebben we hier heerlijk genoten van een diner en ik besloot mijn ervaringen te verwerken in een artikel. Waarom? Omdat ik gewoon dol ben op heerlijk eten! Ben jij benieuwd? Lees dan zeker verder.

Wolfslaar Restaurant in Breda

Wolfslaar Restaurant in Breda

De reden dat we dit vorige maand deden is omdat wij toen 4 jaar samen. Time flies when you’re having fun! Natuurlijk kreeg ik het als cadeau voor mijn verjaardag maar ik vond het extra leuk om het diner uit te stellen tot deze datum. Zo maakte het de avond nog specialer.

Wolfslaar Restaurant in Breda is namelijk niet zomaar een restaurant. Het restaurant is sinds 2005 ieder jaar bekroond met een Michelin ster. Volgens onafhankelijke review sites behoren zij tot de 10 beste restaurants van Noord Brabant en bij de 80 beste restaurants van Nederland. Niet zomaar ‘even uiteten’ dus.

Wolfslaar is gevestigd in een oud, voormalig koetshuis. Het is een landgoed en het ligt midden in de natuur. Een prachtig gebied als je het mij vraagt. Het restaurant heeft dan ook een prachtig terras in de natuur. De chefkok van het restaurant is Maarten Camps. Maarten kookt het liefst met groenten uit eigen moestuin en producten uit de regio. Zijn kookstijl is eerlijk en smaakvol.

Wolfslaar Restaurant in Breda

Duurzame en biologische producten

De gerechten uit de keuken worden zo veel mogelijk bereid met duurzame en biologische ingrediënten. Denk hierbij aan vis van eerlijke vangst, biologisch vlees en groenten en fruit uit eigen moestuin. Daarnaast schenkt Wolfslaar een aantal wijnen van biologisch (dynamische) verbouwde druivensoorten en eerlijk verhandelde koffie. Al deze producten komen niet alleen de smaak ten goede, wij willen op deze manier ook bijdragen aan het welzijn van natuur en milieu.

Bij binnenkomst werden we heel netjes en gastvrij ontvangen. De gastvrouw ging ons voor naar de tafel. Wij kregen een hele gezellige, ronde tafel toegewezen met uitzicht op de tuin. Echt een top plek! Als aperitief nam ik een heerlijke witte wijn uit Spanje en mijn vriend ging voor een mocktail met peer en steranijs. Tsja.. en dan krijg je de menukaart. Wat moet je dan nemen? Mijn vriend zij al gelijk: ‘Ik was eigenlijk van plan om samen te gaan voor het 7 gangen menu van de chef!’ Yessss.. een top plan! Zo gezegd, zo gedaan. Kom maar op met die 7 gangen!

Wolfslaar Restaurant in Breda

Als eerste kregen we een amuse. Dit was een krokantje van piccalilly met gekonfijte ui en een kalfskroketje. Allebei heel erg lekker en leuk om het diner mee te beginnen.

Wolfslaar Restaurant in Breda

Daarna kregen we nog een bordje dat officieel niet bij het zeven gangen diner hoort. Dit waren structuren van biet (zelfs ijs, heel apart) in combinatie met eend. Super lekker! Daarnaast kregen we zoveel vers warm brood en gezouten roomboter als we wilde. Tsja.. en toen kon het ‘officiële’ 7 gangen diner beginnen!

Wolfslaar Restaurant in Breda

Hollandse Nieuwe & Royal Belgium Platinum Caviar
Rettich / appel / hangop / struikselderij / dille

Wolfslaar Restaurant in Breda

Maas-Rijn-IJssel rund & Noordzeekrab
Rund kort geschroeid / Noordzee krab / geelwortel / mosterdzaad

Wolfslaar Restaurant in Breda

Zeeduivel & Langoustine
Zacht gegaard / geroosterd / langoustine / tuinboon / koningskruid

Wolfslaar Restaurant in Breda

Anjou duif & Ganzenlever
Op lage temperatuur bereid / rilette van het boutje met ganzenlever / cantharel / snijboon

Wolfslaar Restaurant in Breda

Kaas uit de lage landen
Kaas uit Nederland en België / notenbrood / bijpassend garnituur

Wolfslaar Restaurant in Breda

Bessen uit de Regio
Gemarineerd / bros deeg / vlierbloesem / meringue schuim / ijstruffel

Wolfslaar Restaurant in Breda

Perzik
Gegaard in aromatische thee / panna cotta / citroen melisse / kamille

Wolfslaar Restaurant in Breda

Volgens mij zeggen de foto’s en de toelichtingen daarbij al genoeg.. wat een heer-lijk diner zeg. Ik besloot geen wijnarrangement te nemen omdat de wijn die ik als aperitief had mij erg goed smaakte. Ik besloot dan ook om deze wijn de rest van het diner te blijven drinken. Na al deze heerlijke gangen namen we nog een koffie na en ook daar kregen we natuurlijk weer een hoop lekkers bij. Hierbij zat een Wolfslaar BonBon met Aalbessen, een eclair en een witte chocolade bonbon met passievrucht. Yummmm.. 

Wolfslaar Restaurant in Breda

Wat kan ik genieten van zo’n avondje genieten zeg. Het is wel duidelijk dat mijn vriend mij goed kent want ik kan goed eten echt enorm waarderen. Ik vind het leuk om nieuwe smaakcombinaties te proberen en me de hele avond laten verrassen. Ik lust ook echt alles dus dat scheelt. En tsja.. een sterrenrestaurant, daar is natuurlijk alles gewoon fantastisch lekker. Mocht je ooit nog op zoek zijn naar een top restaurant in Brabant dan kan ik je bij deze Wolfslaar Restaurant in Breda van harte aanraden.

Lieverd, bij deze nogmaals bedankt. Het was een fantastische avond! X 

Heb jij ooit een keer gegeten bij een restaurant met Michelin Ster? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

8 Reacties

 1. 16 augustus 2016 / 21:10

  Wat een leuk cadeau, de gerechtjes zien er heerlijk uit zeg!

 2. 16 augustus 2016 / 11:50

  Wat een toffe ervaring, dit wil ik ook een keer gaan doen. Vind de gerechten erg vernieuwend!! Foto’s zien er weer prachtig uit.

 3. 16 augustus 2016 / 09:31

  Oh wat ziet dit er allemaal heerlijk uit!!

 4. 16 augustus 2016 / 08:58

  Wat een leuk cadeau en alles ziet er zo lekker uit! Ik heb nog nooit gegeten bij een restaurant met Michelin ster, maar het staat zeker op mijn lijstje!

 5. 16 augustus 2016 / 08:26

  Wauw, dat was vast een hele bijzondere ervaring. Super lief dat je dit cadeau kreeg van je vriend en nog leuker om het diner te doen tijdens jullie jubileum. De gerechten zien er stuk voor stuk onwijs lekker uit!

 6. 16 augustus 2016 / 07:10

  Ahhh wat fijn dat jullie zo’n heerlijk diner hebben gehad. Ik wil ook nog een keer eten bij Landgoed Wolfslaar, maar alles op zijn tijd ;-).