fbpx
57   89
100   507
136   437
95   157
60   114

The Ray-Ban Battle

The Ray-Ban Battle

Vandaag een battle op mijn blog. Niet zomaar een battle, maar The Ray-Ban Battle. In deze battle vergelijk ik twee Ray-Ban zonnebrillen met elkaar. Ben jij benieuwd wie deze battle gaat winnen? Lees dan zeker verder!

The Ray-Ban Battle The Ray-Ban Battle

The Ray-Ban Battle

Deze battle gaat tussen twee verschillende Ray-Ban brillen, namelijk de Ray-Ban Clubmaster en de Ray-Ban Wayfarer. Beide twee bekende en populaire modellen van Ray-Ban maar ze zijn zeker anders. Wat de verschillen precies zijn ga ik natuurlijk uitgebreid bespreken in dit artikel.

The Ray-Ban Battle

The Ray-Ban Battle

The Ray-Ban Battle

The Ray-Ban Wayfarer

De geschiedenis van de Wayfarer:“Ray-Ban Wayfarer zonnebrillen worden sinds 1956 gemaakt en waren een revolutie omdat ze geen stalen montuur hadden. De ray-ban wayfarer zonnebrillen werden eind 1970 vooral door sterren veel gedragen waardoor ze immens populair werden. Voordat Tom Cruise in de film Risky Business een Ray-Ban Wayfarer zonnebril droeg werden er 360.000 verkocht, 3 jaar later waren het er 1.5 miljoen. Andere bekende Ray-Ban Wayfarer zonnebrillen dragers in die tijd zijn J.F. Kennedy en Roy Orbison. Nadat rond 1990 de productie van de Ray-Ban Wayfarer zonnebrillen werd stilgelegd nadat de populariteit gezakt was, leek het gedaan te zijn met het model. Toen rond 2008 de Wayfarer weer verscheen onstond er weer een enorme rage. Katy Perry bijvoorbeeld droeg in haar clip een zwarte Ray-Ban Wayfarer zonnebril waardoor de bril ook voor vrouwen weer trendy bleek.”

Het type ‘Wayfarer’ dat ik heb is de RAY-BAN WAYFARER ZONNEBRIL RB2140 50 902.

The Ray-Ban Battle The Ray-Ban Battle The Ray-Ban Battle

The Ray-Ban Clubmaster

Het type ‘Clubmaster’ dat ik heb is de RAY-BAN CLUBMASTER ZONNEBRIL RB3016 51 W0366. Dit type heeft in totaal twee verschillende modellen, je hebt namelijk ook nog de RAY-BAN CLUBMASTER ZONNEBRIL RB3016 49 W0366. Het was voor mij ook even een puzzel om uit te zoeken wat het verschil precies is, maar het verschil is de grootte. De 51 is net iets groter qua montuur dan de 49. Omdat ik persoonlijk wel van grote brillen houd ben ik dus voor de 51 gegaan.

The Ray-Ban Battle

Beide modellen hebben een, zoals Ray-Ban dat noemt, ‘Tortoise zwart/bruin’ framekleur. Dit is niet egaal zwart of bruin, maar juist een beetje gevlekt. Ik vergelijk het altijd een beetje met een chique en subtiel panterprintje. Beide brillen zijn unisex, dus dat betekent dat ze zowel voor een man als voor een vrouw geschikt zijn. De lenskleur van de Clubmaster neigt meer naar groen en die van de Wayfarer meer naar bruin.

Het grootste verschil is denk ik het volgende. De Wayfarer heeft een geheel doorlopend ‘Tortoise’ montuur. Ik bedoel hiermee dat het montuur de gehele lens omvat. Bij de Clubmaster is dit niet het geval. Hierbij zit het ‘Tortoise’ Frame namelijk alleen aan de bovenkant van de lens. Bij de Wayfarer zitten de neusvleugels in het montuur verwerkt en bij de Clubmaster zitten er losse neusvleugels op. Let op: De losse neusvleugels kunnen nog weleens irritant zijn. De meiden die zonnebrillen ook weleens in hun haar dragen kennen vast deze struggle! 

The Ray-Ban Battle

Beide zonnebrillen hebben gouden details, maar bij de Clubmaster zijn deze meer aanwezig. De Clubmaster is namelijk ook goud rondom de onderkant van de lens en bij het neusstukje. Beide brillen hebben rechtsbovenin op het rechterglas het ‘Ray-Ban logo’ staan. De Wayfarer heeft ook op beide pootjes aan de zijkant het ‘Ray-Ban logo’ staan, de Clubmaster heeft dit niet. De brillen worden geleverd in identieke hoesjes. Zwart en stevig, niets mis mee!

Wie wint The Ray-Ban Battle? Hmmm.. lastig! Ik ben fan van beide brillen! Stiekem ben ik eigenlijk sowieso fan van Ray-Ban. Deze brillen zal ik dan ook zeker gaan afwisselen en de keuze zal per dag misschien net afhangen van mijn bui. Ik vind ze namelijk allebei heel erg leuk staan. Persoonlijk vind ik de Clubmaster net iets chiquer en de Wayfarer misschien wat meer ‘Casual’. Eén ding weet ik wel: als ik mijn dag bijvoorbeeld de hele dag in een staart ga dragen dan zal ik absoluut de Wayfarer boven de Clubmaster verkiezen. Dat is puur omdat de losse neusvleugeltjes in je haar blijven haken als je de zonnebril eventjes op je hoofd zet..

Beide zonnebrillen kosten €139,- en zijn te koop bij o.a. Brandfield.nl

Dit was The Ray-Ban Battle! Welke Ray-Ban zonnebril vind jij het mooist? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. 

Delen:

20 Reacties

 1. 3 juli 2016 / 16:50

  Ze zijn allebei erg tof! Maar voor mij wint de clubmaster maar dat komt omdat ik die zelf ook heb 😉

 2. 29 juni 2016 / 11:52

  Oeh wat zijn ze mooi zeg!

 3. 24 juni 2016 / 15:46

  Toffe brillen! Ik ben zelf helemaal gek op aviators. Ik heb er inmiddels al weer 5 haha

 4. 23 juni 2016 / 22:05

  De Ray-Ban brillen vind ik altijd zo mooi! Stiekem wel een beetje jaloers dat jij gewoon twee van zulke mooie hebt! Ze staan je beide goed, vind ik. Dit model kun je goed hebben 🙂

 5. 23 juni 2016 / 21:40

  Ze staan je alle twee heel erg leuk! Maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor de Wayfarer gaan! X

 6. 23 juni 2016 / 20:36

  Oehh…twee prachtige zonnebrillen, ze staan je leuk 🙂
  X

 7. 23 juni 2016 / 20:27

  Love them! Die wayfarer is mijn favoriet!

 8. 23 juni 2016 / 18:27

  Wat een leuk artikel! Ik ga binnenkort mijn eerste Ray Ban kopen, ik ben benieuwd welke het gaat worden. Misschien dat deze battle mij zal helpen. 😉

 9. 23 juni 2016 / 14:13

  Mooie zonnebrillen. Ze staan je allebei goed.

 10. 23 juni 2016 / 13:32

  Ik vind de Wayfarer leuker! Ze staan je beide leuk!

 11. 23 juni 2016 / 12:22

  Ik vind beide brillen je erg mooi staan! Ik kan niet kiezen, haha. Heb zelf ook geen Ray-Ban zonnebril.

 12. 23 juni 2016 / 12:21

  Wat een prachtige brillen haha! liefs

 13. 23 juni 2016 / 11:10

  Ik vind ze allebei mooi! Kiezen is niet zo mijn sterkste punt 😛 leuk gedaan!

 14. 23 juni 2016 / 10:51

  Ik zou niet kunnen kiezen. Ze zijn allebei heel leuk en ze staan je beide heel goed.

 15. 23 juni 2016 / 09:14

  Gave brillen! De clubmaster vind ik jou iets leuker staan.

 16. 23 juni 2016 / 09:09

  Ik vind ze inderdaad allebei echt prachtig! Ik kan ook niet kiezen haha! Zelf heb ik geen rayban bril maar zou er wel graag één willen hebben!

 17. 23 juni 2016 / 07:48

  Ik vind ze allebei tof :-)!