fbpx
12   11
65   136
133   245
53   206
33   81

Update over mijn zwangerschap

Update over mijn zwangerschap

Yay! Ik heb een nieuwe mijlpaal unlocked, ik ben 20 weken zwanger en dat betekent dat ik precies op de helft ben. Ik dacht, het is tijd voor een update over mijn zwangerschap. Ben jij benieuwd hoe het met mij is? Hoe ik mij op dit moment voel en wat ik er tot nu toe van vind om zwanger te zijn? Lees gezellig met mij mee.

Zwangerschapsupdate

Laat ik even voorop stellen dat ik het echt bizar vind dat ik alweer op de helft ben. Het is echt niet normaal hoe snel dit gaat. Voor mijn gevoel stond ik afgelopen weekend met de eerste positieve zwangerschapstest in mijn handen in de badkamer. Maar niets is minder waar, dat is alweer maanden geleden.

Eerste trimester

In het begin van mijn zwangerschap was ik voornamelijk misselijk en heel erg moe. Ik denk dat dit vooral tussen week 10 en week 13 was. De misselijkheid was niet alleen in de ochtend maar gedurende de dag. Zolang ik ervoor zorgde dat ik voldoende at, ongeveer om het uur/anderhalf uur, was het te doen. Ik heb niet hoeven overgeven dus volgens mij mag ik hier verder niet over klagen.

Het tweede ‘kwaaltje’ was voornamelijk de vermoeidheid. Man, wat was ik moe. Ik kwam thuis uit het werk en kroop direct op de bank onder een deken voor een flinke powernap. Het was trouwens niet dat ik mij daarna weer fris en fruitig voelde. Nee, de hele dag door was ik vermoeid.

Tweede trimester

Inmiddels zit ik dus ruim in het tweede trimester en zijn de misselijkheid en vermoeidheid verdwenen. Vooral de misselijkheid is echt weggegaan en tot nu toe niet meer teruggekomen. De vermoeidheid kickt heel af en toe nog wel in. Maar ik weet niet of dat echt de zwangerschap is of ook de tijd van het jaar. Het is in ieder geval een stuk minder heftig dan in het eerste trimester. Verder voel ik mij echt heel erg goed en ik heb ervaar nu eigenlijk 0 kwaaltjes. Heel erg chill! Echt genieten dus!

Het komt overigens ook wel heel erg goed uit moet ik toegeven. We gaan natuurlijk verhuizen dus ik ben al druk bezig met het inpakken van spullen en dozen. Juist nu ik me goed voel maar ik daar even optimaal gebruik van!

De baby

Met de baby is overigens ook alles goed. Mocht je het hebben gemist, we weten nu een aantal weken dat we een jongentje verwachten. We hebben vorige week de 20 weken echo gehad en die was helemaal goed. Toch weer een hele fijne check en opluchting. Alle andere checks, zoals de 13 weken, NIPT, prenatale screening waren ook allemaal goed. Ik voel hem steeds beter in mijn buik en sinds een tijdje kan mijn vriend het ook goed voelen dus dat is natuurlijk ook heel erg leuk!

Fun fact: ik heb de gehele zwangerschap nog geen gekke cravings ervaren. Het enige wat ik echt sinds het begin niet meer lust is koffie. Gewoon een lekker zwart bakkie pleur. Waar ik hier voor mijn zwangerschap 3 koppies per dag van dronk kan ik de geur alleen al niet verdragen. Ik drink nog weleens een koffietje maar dan moet het echt minimaal een cappuccino zijn en het liefst met een caramel of vanille siroop. Dan is het wel te verdragen, haha! 

Dit was een persoonlijke update over mijn zwangerschap.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: