fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

5 items die voor bloggers onmisbaar zijn

5 items die voor bloggers onmisbaar zijn

Bloggen, ik doe het al heel wat jaren. Ik ben mijn blog ooit begonnen uit interesse voor het bouwen van een website. Want, wat komt hier nou allemaal bij kijken? Na avonden struggelen op YouTube en Google had ik uiteindelijk mijn eigen website gebouwd. Wow! Hoe vet? Maar goed, wat gaan we met deze website doen? Uiteindelijk besloot ik er een blog van te maken en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds heel erg blij met deze keuze. Ik kan in mijn blog mijn liefde voor schrijven kwijt en mijn creativiteit. In dit artikel deel ik 5 items die voor bloggers onmisbaar zijn. Overweeg je een blog te starten? Dan is het zeker even handig om dit artikel te lezen. Off we go!

Onmisbare essentials voor bloggers

Telefoon

Een goede telefoon is echt musthave item nummer 1. Ik zou echt niet weten hoe ik mijn blog moet runnen zonder mijn telefoon. Zelf heb ik een iPhone 12 Pro Max en ben ik nu aan het kijken voor een nieuwe telefoon. Een goede telefoon is namelijk echt essentieel met het maken van foto’s en het bijhouden van je Social Media. Daarnaast noteer ik in mijn telefoon altijd mijn ideeën en hersenspinsels voor nieuwe teksten en schrijf ik soms zelfs artikelen in mijn WordPress App. Ik overweeg als nieuwe telefoon een iPhone 13 bij Ben, en dan het liefst in de Denim Blauwe kleur. Het liefst de Pro Max versie i.v.m. de kwaliteit van de camera en qua opslag minimaal 256GB aangezien ik enorm veel foto’s op mijn telefoon heb staan.

Laptop

Ik schrijf niet alle artikelen op mijn telefoon. Dat is meer een uitzondering dan een normale gang van zaken. De meeste artikelen typ ik op mijn laptop. Net als nu, ook dit artikel tik ik lekker weg achter mijn laptop (op de bank met een kopje thee). Ik heb een Acer Aspire 5 en daar ben ik erg tevreden over. Hij heeft een lichtgevend toetsenbord (ideaal voor het typen in de avond), is niet te groot en lekker licht. Wat mij betreft een prima laptop voor een blogger.

Goede camera

Last but not least, een goede camera. Ik maak veel foto’s met mijn telefoon maar niet allemaal. De foto’s die ik met mijn telefoon maak zijn meer als extraatje. Ik heb namelijk een goede camera en maak over het algemeen alle foto’s voor artikelen en productreviews met deze camera. De foto’s die ik maak met mijn camera zijn namelijk van een betere kwaliteit en hiermee kan ik ook beter de details vastleggen. Ik vind het belangrijk om een goede kwaliteit te leveren op mijn blog en daar hoort dus een goede camera absoluut bij.

Contentplanner

Een goede planner is echt zo belangrijk voor een blog. Ik heb heel veel te maken met het opleveren van previews en het inplannen van artikelen op een deadline welke is besproken met de klant. Zonder een goede contentplanner raak ik hierin absoluut de draad kwijt. Een goede planner geeft rust en overzicht en zorgt ervoor dat je altijd netjes op tijd je teksten kunt aanleveren en inplannen. Prettig voor jezelf maar uiteraard ook voor de klant. Een goede planning en communicatie is key! 

Social Media

Je kunt je blog versterken door het inzetten van Social Media. Ik doe dit graag en dit wordt crossmediale communicatie genoemd. Wanneer je namelijk veel volgers hebt op Social Media kun je ze vanuit deze kanalen natuurlijk sturen richting je blog. Op Instagram kun je bijvoorbeeld een story plaatsen met een linkje naar een artikel op je blog. Artikelen kun je daarnaast ook delen op Facebook en Pinterest. Dit levert weer extra unieke bezoekers op voor je blog en dat is natuurlijk weer extra prettig voor je statistieken!

Dit zijn, als je het mij vraagt, 5 items die voor bloggers onmisbaar zijn.

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen:

1 Reactie

  1. 3 oktober 2023 / 13:50

    Eens! Dat zijn echt de basale items die je nodig hebt. Zelf gebruik ik nog SEO tools om ervoor te zorgen dat ik nog beter gevonden wordt in Google