fbpx
96   172
49   181
31   69
68   138
25   273

Palmolive UP! douchegel

Palmolive UP! douchegel

Als lid van de Kruidvat Squad krijg ik iedere maand een box vol toffe en nieuwe producten. In de box van juni zat 2x een Palmolive UP! douchegel. Ik was meteen super benieuwd naar deze douchegel want de verpakking ziet er heel anders uit dan we van Palmolive gewend zijn. Dat trekt natuurlijk meteen de aandacht en wekt interesse. In dit artikel vertel ik je alles over deze nieuwe douchegel van Palmolive.

Palmolive UP! douchegel

Vegan douchegel van Palmolive

Deze douchegel heeft als productnaam natuurlijk Palmolive UP! douchegel. Het woord ‘UP’ is opvallend en op de verpakking staat groot ‘upcycle’. In deze douchegel is gebruik gemaakt van upcycled ingrediënten en dat betekent dat dat er meer wordt gebruikt en minder wordt verspild.

Aan de verpakking voel je ook meteen dat deze net even anders is dan anders. Linksboven in het hoekje staat: ‘I’m made of sugarcane’. Deze douchegel van Palmolive zit in een recyclebare tube gemaakt van suikerriet. Deze tube zorgt ervoor dat er 19% minder co2-uitstoot wordt veroorzaakt dan bij een normale PE tube. Een douchegel in een knijptube vind ik altijd prettig in gebruik. Daarnaast vind ik de vormgeving heel leuk en goed gedaan. Thumbs up for Palmolive! 

Er zijn drie verschillende douchegels, namelijk:

  • Citrusschil
  • Eucalyptus
  • Rozenblaadjes

Ik heb twee varianten ontvangen, namelijk de citrusschil en de rozenblaadjes.

Douchegel met upcycled citrusschil

Fris je zintuigen UP! met een vleugje citrus. Deze douchegel is gemaakt met upcycled citrusschillen en bloesemgeur. Op de achterkant van de tube wordt uitgelegd dat voor deze douchegel citrusschillen zijn gebruikt die anders weggegooid zouden worden. Dit wordt, tijdens het maken van juice, gezien als afval. Goed dus dat er nu alsnog een mooie bestemming is voor deze ‘afval’ en de anders weggegooide schillen alsnog worden gebruikt.

De geur van deze douchegel is echt heerlijk verfrissend en verkwikkend. Dit is echt een geur waar je heel blij van wordt, zeker in de zomer! Na een douchebeurt voel je je heerlijk fris en fruitig.

Douchegel met upcycled rozenblaadjes

Verbeter je douche-ervaring. Deze douchegel is gemaakt met upcycled rozenblaadjes en de natuurlijke geur van zwarte thee. In deze douchegel zijn rozenblaadjes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. Vaak worden rozenblaadjes gebruikt voor parfum maar hiervoor worden alleen de mooiste en beste rozenblaadjes gebruikt en de rest wordt gezien als afval. Palmolive gebruikt deze ‘afval’ blaadjes nu dus voor deze body wash.

Als je denkt aan rozenblaadjes dan weet je precies hoe deze geur ruikt. Echt heel rozig en bloemig. Dat is natuurlijk wel echt een geur waar je van moet houden. Mijn favoriet is het persoonlijk niet maar mocht je dol zijn op de geur van rozenblaadjes dan zit je met deze showergel 100% goed!

Goed om te weten

  • bevat 96% ingrediënten met een natuurlijke oorsprong*
  • hij is voor 97% biologisch afbreekbaar en bevat géén microplastics
  • de douchegel is dermatologisch getest en huidvriendelijk
  • het product zit in een recyclebare tube gemaakt van suikerriet

Palmolive UP! douchegel review

Natuurlijk heb ik jullie inmiddels alles verteld over de verpakking, de gel zelf en de geuren. Maar, hoe is de Palmolive UP! douchegel in gebruik? Die is heerlijk! Precies wat je wilt van een showergel. Het is een transparante jelly-substantie die zich makkelijk laat verdelen over de huid en bij aanraking met water licht begint te schuimen. De geur ruik je heel goed onder de douche en eenmaal uit de douche ook nog lichtjes op de huid. Ik heb er niets op aan te merken. Helemaal prima!

Deze Palmolive UP! douchegel bevat 200ml. en is voor € 4,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

Maak jij een bewuste, duurzame keuze als je douchegel koopt?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: