fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Menstruatie ondergoed wassen

Menstruatie ondergoed wassen

Hoe was ik menstruatie ondergoed? Zoals jullie weten gebruik ik sinds een jaar, tijdens mijn menstuatie, het menstruatie ondergoed van Snuggs. Ik heb meerdere merken geprobeerd maar voor mij is tot nu toe Snuggs een duidelijke winnaar. Inmiddels heb ik over menstruatie ondergoed verschillende artikelen geschreven en diverse posts geplaatst op mijn Instagram account. Er blijft echter een vraag vaak naar voren komen en dat is: hoe was ik mijn menstruatie ondergoed? In dit artikel vertel ik je alles over menstruatie ondergoed wassen. Lees je mee?

Menstruatie ondergoed wassen

Hoe menstruatie ondergoed wassen?

Menstruatie ondergoed is de duurzame variant op tampons en maandverband. Waar je deze weggooid na gebruik kun je menstruatie ondergoed wassen en dus hergebruiken. Over het wassen van menstruatie ondergoed komen veel vragen. Want, hoe was je menstruatie ondergoed? Is dat wel fris? Krijg je menstruatie ondergoed goed schoon? Komen er geen vlekken in en gaat het niet stinken? Ik vertel je er alles over.

Voordat je het menstruatie ondergoed gaat gebruiken is het belangrijk het eerst te wassen. Door het ondergoed te wassen activeer je het absorberend vermogen. Dit kun je één keer doen maar ik doe dit bij voorkeur 2 of zelfs 3 keer om zeker te weten dat het ondergoed ready to use is.

Bij je menstuatie draag je dus het ondergoed. Het vervangt je tampon, maandverband of menstruatiecup. Mocht je hier alles over willen lezen dan verwijs ik je graag door naar het artikel –> Snuggs menstruatie ondergoed

Je kunt het menstruatie ondergoed zo’n 8 tot 12 uur dragen. Ik pak een schoon slipje in de ochtend en een schone in de avond. Afhankelijk van de zwaarte van mijn menstruatie kies ik het model. Met Snuggs voel ik mij altijd super comfortabel en zelfverzekerd. De slipjes zitten heerlijk en ik ben nog nooit doorgelekt.

Hoe was ik Snuggs?

Menstruatie ondergoed wassen is gelukkig heel simpel.

  1. Na gebruik spoel ik het ondergoed uit met koud water. Dit doe ik gewoon onder een koude kraan maar je kunt het ondergoed bijvoorbeeld ook even laten weken in een bak met koud water. Bij het uitspoelen van het ondergoed gebruik ik voorwasmiddel voor een extra fris resultaat.
  2. Ik laat het ondergoed dan minimaal 1 nacht nat en vervolgens gaat het ondergoed, in een apart zakje, mee in de bonte was. Deze draai ik alijd op 60 graden met vloeibaar wasmiddel en zonder wasverzachter. Dit doe ik omdat wasverzachter een negatief effect kan hebben op de opname.
  3. Al mijn bonte was gooi ik altijd linea recta in de droger maar dit wordt met menstruatieondergoed toch afgeraden. Door de droger slijt het materiaal namelijk sneller en het is het beste om het ondergoed te laten drogen aan de lucht. Door mijn ondergoed in een apart zakje te doen heb ik ze zo tussen d de rest van de was uitgevist en kan ik ze aan de waslijn ophangen.
  4. Zodra het menstruatie ondergoed weer droog is is het weer klaar voor gebruik. Zo simpel is het!

Menstruatie ondergoed wassen doe je zo! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: