fbpx
34   38
66   137
134   246
53   207
33   82

Meer blogbezoekers via Pinterest

Meer blogbezoekers via Pinterest

Pinterest, gebruik jij het platform al? Ik heb al jaren een account op Pinterest maar ben het sinds kort pas echt actief gaan gebruiken. Daarin heeft, eerlijk is eerlijk, ook even een dip gezeten en hierin merk ik ook direct een dip in mijn statistieken van mijn blog. Je bereikt absoluut meer blogbezoekers via Pinterest. Inmiddels heb ik mijzelf aangeleerd om iedere week één momentje in te plannen om pins te maken. Dit doe ik op dit moment erg consequent en dat werpt zijn vruchten af. Wil jij ook meer blogbezoekers via Pinterest? Ik vertel je er meer over in dit artikel.

5 tips voor meer website bezoekers via Pinterest

Ik weet dat er heel veel speciale apps zijn om het pinnen op Pinterest te organiseren maar ik gebruik hiervoor geen apps. Het enige wat ik gebruik is Canva voor het designen van de pins. That’s it! 

Lees ook –> meer verkeer naar je blog via Pinterest

Mijn Pinterest

Je website koppelen

Het eerste wat je goed moet regelen is dat je jouw website koppelt aan je Pinterest account. Ik ben hier zelf best wel lang mee bezig geweest maar uiteindelijk is het gelukt. Heb je nu nog een persoonlijk account op Pinterest? Zorg dan dat je deze direct omzet naar een zakelijk account. Hiermee kun je namelijk inzicht krijgen in Pinterest statistieken, je website verifiëren en een bedrijfsnaam instellen. Belangrijk dus!

Aandacht trekken

Ik design mijn pins in Canva om ervoor te zorgen dat ze er stylish uitzien en de aandacht trekken. Je wilt uiteraard dat de pin opvalt en dat men geneigd is om hem aan te klikken. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat men op je blog terecht komt! Bij het designen van een pin is het dus belangrijk om dit doel in je achterhoofd te houden.

Een goede omschrijving

Pinterest is één grote zoekmachine en daarom is een goede omschrijving heel belangrijk. Eigenlijk werkt SEO op je blog hetzelfde als een goede omschrijving op Pinterest. Om echt veel publiek te bereiken schrijf je deze in het Engels. Ik doe het echter in het Nederlands omdat alle artikelen op mijn blog ook in het Nederlands zijn geschreven. Voeg in de omschrijving zoveel mogelijk trefwoorden doe en benut alle ruimte om te typen. En vergeet natuurlijk niet om de juiste link naar jouw blog toe te voegen!

Dag in, dag uit

Pinnen doe je niet eens in de paar weken, maar bij voorkeur heel consistent iedere dag. Eerlijk is eerlijk, het schiet er bij mij ook vaak bij in maar het is wel mijn streven om dit te doen. Eén keer per week creëer ik hier een moment voor en dan plan ik mijn pins gelijk in voor de gehele week. Dat werkt voor mij heel erg goed.

Meer volgers

Hoe meer volgers, hoe meer mensen je eigen pins voorbij zien komen. Het is dus ook op Pinterest heel belangrijk om volgers te verzamelen. Ik vind dit zelf heel erg lastig. Ik ben best actief op Pinterest en heb nu 140 volgers, niet heel veel dus. Ik probeer nu zoveel mogelijk mensen te laten weten dat ik Pinterest gebruik, bijvoorbeeld op Facebook en LinkedIn. Uiteraard is dit artikel daar ook handig bij. Hopelijk groeit met deze tip het aantal volgers!

Op deze manier ontvang jij meer blogbezoekers via Pinterest. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en je er lekker mee aan de slag kunt. Succes! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen:

1 Reactie

  1. 23 maart 2023 / 11:19

    wat een fijn blogje Lindsey!

    Ik ben zelf ook pas 2 maanden actief op Pinterest bezig voor mijn blog en Etsy shop maar het verkrijgen van volgers is wel mega lastig, terwijl mijn bereik gigantisch is daar. Elk platform heeft zn eigen uitdagingen denk ik. leuk om dit te lezen! fijne dag!
    liefs Esther
    Essyspictures