fbpx
65   136
133   245
53   206
33   81
70   157

Alles over VITAMINE C

Alles over VITAMINE C

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen, helpt pigmentatie voorkomen en staat bekend als een verhelderend, gladmakend en verstevigend ingrediënt. Er zijn heel veel huidverzorgingsingrediënten maar Vitamine C is er eentje die de hype absoluut waard is. Heb jij nu al onwijs vaak gehoord van Vitamine C maar weet je er eigenlijk het fijne niet van? Ik vertel je in dit artikel alles over VITAME C. Lees je mee? Jep, dat rijmt. Let’s go! 

DE VOORDELEN VAN VITAMINE C

  • Krachtige antioxidant = beschermt tegen oxidatieve stress.
  • Ondersteunt de collageensynthese = voor het behoud van een stevige en elastische huid.
  • Verheldert de huid en boost de glow = geeft een meer stralende, heldere en egale teint.
  • Gaat de negatieve gevolgen van UVA/UVB stralen tegen = vermindert de zichtbare tekenen van photoageing en ondersteunt het herstel van de huid na blootstelling aan de zon.
  • Draagt bij aan het voorkomen van hyperpigmentatie = vermindert donkere vlekjes en een
    onregelmatige teint.

Mádara organic skincare

Duidelijk toch? Je begrijpt nu ook dat je Vitamine C dus beter niet kunt skippen in je ochtend- en avondroutine. Ik gebruik hiervoor twee producten van Mádara, namelijk de Vitamin C Illuminating Recovery Cream en de Vitamin C Intense Glow Concentrate.

Alles over VITAMINE C

Vitamin C Intense Glow Concentrate van Mádara

Dit Vitamine C serum bevat drie belangrijke, werkzame stoffen namelijk Ascorbinezuur Glucoside, Ferulinezuur en Tocoferol. Ascorbinezuur Glucoside herstelt de vitaliteit van de huid en bevordert een gezonde glans. Ferulinezuur helpt o.a. de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Tocoferol doet dit ook waardoor tekenen van vroegtijdige veroudering worden geminimaliseerd. Daarnaast heeft dit ingrediënt ook een verzachtende en hydraterende werking.

Tip: dit product is bijzonder
geschikt voor de vermoeide, doffe huid.

In de avond is dit stap 1 in mijn skincare routine het reinigen van mijn gezicht. Sowieso is het reinigen van je gezicht een stap die je nooit mag overslaan. Nadat mijn gezicht schoon is breng ik deze Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate aan.

Alles over VITAMINE C

Alles over VITAMINE C

Vitamin C Illuminating Recovery Cream van Mádara

In deze Vitamine C Crème is het key ingrediënt Ascorbinezuur Glucoside. Een zeer actieve en gestabiliseerde vorm van vitamine C die goed bestand is tegen oxidatie en die in staat is om de huid diep binnen te dringen voor maximaal effect. Naast Ascorbinezuur Glucoside bevat deze cream o.a. hyaluronzuur en zeewierextract. Hyaluronzuur zorgt voor intense hydratatie en zeewierextract in de
formule versterkt het verhelderende effect.

Tip: deze cream is bijzonder gunstig om de huid te helpen herstellen na de
koude, donkere wintermaanden of na blootstelling aan de zon.

In mijn avondroutine is deze cream stap 2. Oftewel, na het aanbrengen van de Intense Glow Concentrate breng ik de Illuminating Recovery Cream aan voor hydratatie en een extra brightening boost.

Alles over VITAMINE C

Alles over VITAMINE C

Plant Stem Cell Age-Defying Suncreen SPF30 van Mádara

Belangrijk is dat je de volgende ochtend je huid beschermt tegen de zon. Hoewel de Vitamine C cream de huid beschermt tegen de impact van vrije radicalen, is het geen vervanging van SPF. Wel heeft onderzoek uitgewezen dat Vitamine C de werking van SPF verbetert. De SPF is altijd de laatste stap in je skincare routine om je huid optimaal te beschermen voor UV-licht.

Deze SPF30 voor het gezicht van Mádara is een getinte natuurlijke zonbescherming op basis van (non nano) zinkoxide, frambozenzaadolie, Noordelijke drakenkop en vitamine A & C. Het is een SPF dat UV en blauw licht bescherming combineert verzorgende, egaliserende en beschermende eigenschappen.

Eigenlijk is dit dus stap 3. Waarbij je stap 1 en 2 in de avond, voordat je gaat slapen aanbrengt, en stap 3 de volgende ochtend. Easy toch? 

Mijn ervaring

Ik gebruik de producten van Mádara nu al een tijdje en uiteraard wil ik dit artikel niet afsluiten zonder mijn ervaring met jullie te delen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik onwijs blij ben met deze producten van Madara. Ze werken oprecht erg goed voor mijn huid. Sowieso zijn de producten geschikt voor ieder huidtype, zowel voor man als vrouw. De producten zijn mooi vormgegeven, ruiken heerlijk en laten zich makkelijk en prettig aanbrengen. Mijn huid voelt glad, zacht en gehydrateerd aan. De SPF30 heeft een beige teint waardoor hij heel mooi aanbrengt en niet wit uitslaat op de huid. Hij schijnt zelfs bij vrijwel alle huidskleuren in te blenden en biedt gelijk een lichte dekking. Ideaal toch? Ik vind het zo een hele fijne ochtend- en avondroutine dus ik blijf deze stappen zeker volgen!

Goed om te weten is dat de producten van Madara natuurlijk gecertificeerd, dermatologisch getest, vegan en crueltyfree zijn.

  • Intense Glow Concentrate bevat 30ml en kost € 42,95
  • Illuminating Recovery Cream bevat 50 ml en kost € 38,95
  • Plant Stem Cell Age-Defying Suncreen SPF30 bevat 40ml en kost € 29,-

Ben jij al bekend met het merk Madara? En wist jij dit over Vitamine C?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: