fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

De tips voor meer bezoekers op je blog

De tips voor meer bezoekers op je blog

Is bloggen dood anno 2023? Absoluut niet! Men roept dit al jaren maar geloof mij, daar is echt niets van waar. Zolang Google jouw beste vriend is en jij jouw informatie vergaart via je smartphone is bloggen alive and kicking! Ik blog inmiddels al heel wat jaar en kan nogsteeds concluderen dat mijn blog succesvol is. In dit artikel deel ik de tips voor meer bezoekers op je blog. Wil jij meer mensen bereiken met jou website? Lees dan zeker mee.

Meer bezoekers op je blog

Lees ook –> 5 tips om meer bezoekers op je blog te krijgen

  1. Wees consequent
  2. Gebruik pakkende titels
  3. SEO proof
  4. Zet Social Media in
  5. Gastbloggen

Heb jij het bovenstaande artikel al gelezen? Nee? Doe dat dan zeker. Hierin bespreek ik 5 tips om meer bezoekers op je blog te krijgen. Hierboven heb ik deze 5 tips even snel opgesomd maar uiteraard licht ik ze in het artikel verder toe. Uiteraard is dit artikel een gevolg hierop en bespreek ik hier nieuwe tips!

Content delen

Hoe meer jouw blog gedeeld wordt, hoe meer traffic je ontvangt op jouw blog. Dat is natuurlijk precies wat je wilt. Gebruiksvriendelijkheid is hierin belangrijker want men is liever lui dan moe. Hoe makkelijker jouw content te delen is, hoe meer dit wordt gedaan. Gebruik daarom social-share-buttons boven ieder artikel. Ik heb een WordPress blog en heb hiervoor een plug-in geïnstalleerd.

Engagement is belangrijk

Bij Instagram of TikTok denk je wellicht meer aan reacties en likes maar ook op jouw blog is engagement belangrijk. Reacties onder jouw blog zorgen er namelijk voor dat jouw artikel beter wordt gevonden. Het is dus goed om artikelen te schrijven die reacties opwekken en om onderaan een call-to-action te plaatsen. Ontvang je een reactie op jouw blog? Zorg er dan voor dat je terugreageert. Een extra pluspunt is dat je hierdoor binding krijgt met jouw lezers en dit vergroot de kans dat zij nog eens een bezoekje brengen aan jouw blog.

Advertentie op Facebook 

Heb jij alle tips al opgevolgd? Zijn jouw teksten SEO proof met een pakkende titel en deel jij jouw artikelen al op ieder denkbaar Social Media platform? Blijf je hangen in een bepaald aantal lezers per maand en lijk je hier maar niet uit te komen? Maak dan eens een Facebookadvertentie met een link naar een artikel waar je heel graag meer traffic op ontvangt. Met een paar euro kun je zorgen voor een boost waar je nog lang plezier van hebt.

Lees ook –> geld verdienen met je blog

Dit zijn de tips voor meer bezoekers op je blog (deel 2) – lees dus ook zeker deel 1. Ik hoop dat je met deze tips & tricks vooruit kunt. Heb jij een gouden tip? Laat deze dan zeker achter in de reacties! (hint naar tip 2, haha – thank you!)

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: