fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

5 tips om meer bezoekers op je blog te krijgen

5 tips om meer bezoekers op je blog te krijgen

Blog je al een tijdje maar blijft je aantal unieke, maandelijkse bezoekers continu steken op hetzelfde aantal? Tijd om je blog naar een hoger niveau te tillen. In dit artikel geef ik je 5 tips om meer bezoekers op je blog te krijgen. Ik hoop dat ik je een handje kan helpen. Lees je mee?

5 Tips voor meer bezoekers op je blog

Tip 1 – wees consequent

Voor jouw lezer is het natuurlijk heel erg fijn om te weten wanneer ze een nieuw artikel kunnen verwachten. Probeer dit goed te communiceren en dan ook aan deze verwachting te voldoen. Wanneer je communiceert dat je iedere dag een artikel plaatst en vervolgens niet verder komt dan één keer per week dan zal dit zorgen voor teleurstelling. Terwijl, wanneer je communiceert dat je één keer per week een artikel plaatst en dit vervolgens ook doet, dit juist zal zorgen voor vertrouwen. Je komt je afspraken en je beloftes na. Probeer daarom voor jezelf een haalbaar uploadschema op te stellen en je hier netjes aan te houden.

Tip 2 – gebruik pakkende titels

Kijk maar eens naar jezelf. Je klikt veel sneller een artikel of bijvoorbeeld een video op YouTube aan met pakkende titels. Daarnaast is de titel een van de eerste dingen die iemand ziet wanneer je jouw artikel bijvoorbeeld deelt op Facebook. Om de kans te vergroten dat men je artikel aanklikt is het dus belangrijk dat het een pakkende titel is die uitnodigt tot meer lezen. Probeer er alleen geen clickbait van te maken. Je ziet dat grote nieuwspagina’s veel doen en wanneer je dat artikel aanklikt wordt je eigenlijk altijd teleurgesteld met de inhoud van het artikel. Persoonlijk vind ik een clickbait echt een no go.

Tip 3 – SEO proof

Weleens gehoord van ‘je tekst SEO proof’ maken? Het is zo belangrijk! Op het moment dat een tekst SEO proof is wilt dat zeggen dat hij geschikt is voor Search Engine Optimization. Oftewel, geoptimaliseerd is voor zoekmachines. De bekendste zoekmachine is natuurlijk Google en het is wel prettig dat je goed scoort in de zoekresultaten. Stel, jij bent op zoek naar tips voor meer bezoekers op je blog? En ik schrijf er nu dit artikel over. Dan is het natuurlijk de bedoeling dat mijn artikel hoog in de zoekresultaten scoort!

Tip 4 – zet Social Media in

Ieder artikel dat je publiceert kun je promoten. Zo plaats ik ieder artikel automatisch door op Facebook en op Twitter. Voor de meesten maak ik vervolgens ook nog pins op Pinterest en zo af en doe voeg ik ook een swipe-up naar mijn blog toe op Instagram. Dit doe ik allemaal om meer traffic naar mijn blog te krijgen en om mijn statistieken te laten stijgen.

  • Tip: Op Facebook zijn er speciale groepen voor bloggers. Bijvoorbeeld Bloggers Platform Nederland, De Bloggergroep etc. Je kunt je aanmelden voor deze groepen en je mag dan vervolgens jouw artikelen delen in deze groepen. Geloof me, dit heeft echt zin! 

Tip 5 – Gastbloggen

Op een gegeven moment heb je een vaste kring om je heen gebouwd qua bezoekers en dan is het lastig om daarbuiten nieuwe bezoekers te vergaren. Een goede tip hiervoor is gastbloggen. Er zijn, in jouw niche, natuurlijk genoeg andere bloggers en het kan absoluut interessant zijn om eens een gastblog bij elkaar uit te wisselen. Los van het feit dat het SEO technisch heel interessant is, kan het er dus ook voor zorgen dat je nieuwe bezoekers ontvangt door jouw gastartikel op een blog van een ander.

  • Lijkt het jou leuk om eens een gastblog uit te wisselen? Stuur mij gerust een berichtje. 

Dit zijn mijn 5 tips om meer bezoekers op je blog te krijgen. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Mocht je vragen hebben, stel ze zeker in de comments! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

1 Reactie

  1. 5 september 2021 / 20:30

    Wat een goede tips! Op SEO moet ik echt beter letten.