fbpx
52   83
97   501
134   434
95   157
60   114

De invloed van lifestyle op je tanden

De invloed van lifestyle op je tanden

Het verzorgen van mijn gebit vind ik onwijs belangrijk. Ik poets mijn tanden minimaal 2 keer per dag maar bij voorkeur 3 keer per dag. Dit doe ik altijd met een goede tandpasta en mijn elektrische tandenborstel. Naast het poetsen van mijn tanden flos ik ze regelmatig, gebruik ik een waterflosser en mondwater. Maar, wist je dat je lifestyle ook invloed heeft op je tanden? In dit artikel bespreek ik de invloed van lifestyle op je tanden. Lees je mee?

Lifestyletips voor een gezond gebit

Jouw levensstijl heeft wel degelijk invloed op jouw gebit. Rook je veel? Snoep je veel of drink je alleen maar energydrink? Of heb je in je leven nog nooit gerookt en ben je iemand die vooral water drinkt? Een groot verschil omdat bij situatie 1 je gebit het flink te verduren krijgt en bij situatie 2 beduidend minder.

Nu zijn er een aantal fijne lifestyletips die zorgen voor een gezond gebit. Ik bespreek er in dit artikel 5:

Voldoende drinken

Natuurlijk weten we allemaal dat we voldoende moeten drinken. Een volwassen persoon moet gemiddeld zo’n 1,5 à 2 liter water drinken per dag. Niet alleen is dit heel goed voor je lijf maar absoluut ook voor je gebit. Het drinken van voldoende vocht zorgt namelijk voor een gezonde speekselproductie en die beschermt de kiezen en tanden.

Vitamine C

Goed voor je lijf, goed voor je huid en zeker ook goed voor je tanden: Vitamine C! Door voldoende groente en fruit te eten kom je aan zo’n 200 mg vitamine C per dag en dat is perfect. Als je er voor zorgt dat jij, in je dieet, voldoende Vitamine C binnenkrijgt zul je waarschijnlijk minder last hebben van ontstekingen van het tandvlees en aften.

Tip: eet veel kiwi’s en paprika! 

Relax

Dit klinkt misschien heel erg gek maar wanneer je veel stress ervaart kun je last krijgen van een verminderde weerstand. Een verminderde weerstand heeft weer effect op je gebit met kans op ontstoken tandvlees tot gevolg. Zorg er dus voor dat je voldoende ontspanning hebt om het risico op ontstekingen te verminderen.

Woon jij in Amsterdam en ben je op zoek naar een tandarts amsterdam oost? De locaties van Modern Dental Care zijn modern en professioneel. Woon je in west en ben je op zoek naar tandarts amsterdam west? Ook daar heeft Modern Dental Care een locatie!

Dit is de invloed van lifestyle op je tanden. Wat doe jij om je gebit gezond te houden?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: