fbpx
92   167
49   181
31   69
68   138
25   273

Genieten van je tuin in de herfst

Genieten van je tuin in de herfst

Zo, half oktober, we zitten middenin de herfst. Zonnige dagen wisselen zich af met regenachtige dagen. Het is vroeg donker en ik merk aan mijzelf dat ik in de avond graag op de bank kruip met een kopje thee. Maar, op een zonnige dag vind ik het ook heerlijk om nog even in onze fijne tuin te genieten. In dit artikel bespreek ik tips om te genieten van je tuin in de herfst. En geloof mij, die kun je wel gebruiken. Lees lekker mee!

Plaats een overkapping

Kou, regen, wind, het hoort bij de herfst. Voor deze elementen moet je je wel een beetje kunnen beschermen om ervoor te zorgen dat je aangenaam buiten kunt zitten. Het plaatsen van een overkapping of veranda is dan ook absoluut een pré.

Tip: Een Douglas balk 20×20 is de perfecte balk voor een overkappig of andere zware constructies. Ben jij voornemens om een overkapping of een veranda te maken in de tuin? Dan kan ik je het Douglas hout van Douglashout.nl aanraden.

Extra cosy

In de herfst is het natuurlijk wel lekker om het extra warm te maken in de overkapping of de veranda. Dit kan door het plaatsen van glaswanden zodat er minder wind in de overkapping komt of het plaatsen van een heater of een houthaard. Wij hebben zelf een heerlijke houtkachel in onze overkapping en geloof mij, dit is genieten! Warme kop chocolademelk en een warme deken erbij en het is echt wel lekker buiten!

Extra tip: leg een kleed in de overkapping. Dit zorgt ervoor dat de kou die uit de grond komt wat wordt tegengehouden!

Zorg dat de tuin netjes is

De bladeren vallen van de bomen, de zomerbloemen zijn uitgebloeid en de tuin staat er wellicht niet meer zo florisant bij dan een paar weken geleden. Om in de herfst nog te kunnen genieten van je tuin is het dus belangrijk om er eerst voor te zorgen dat je tuin netjes is. Haal je zomerspullen naar binnen, veeg de bladeren op en knip dode bloemen uit je vaste planten. Wil je toch wat kleur in je tuin? Plant dan sneeuwvlokjes of viooltjes, die vinden de herfst namelijk helemaal niet erg!

Genieten van je tuin in de herfst? Dat doe je zo! Zit jij in de herfst nog weleens in de tuin?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: