fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

Een pvc vloer

Een pvc vloer

Volgens mij overweegt iedereen die op dit moment een huis koopt, verbouwt, huurt of wat dan ook een pvc vloer. Toen mijn vriend en ik 6 jaar geleden ons huis kochten was er eigenlijk nauwelijks een aanbod in pvc vloeren. Nou, dat is de afgelopen jaren ontzettend veranderd. Een pvc vloer – wel of geen goed idee? Ik bespreek het in dit artikel. Lees je mee?

Echte, houten vloer

Houten vloeren zijn absoluut mijn favoriet. Vroeger, bij mijn ouders, hadden we echt een prachtige houten vloer. Zo’n grote kastelenvloer met brede planken, grote knoesten, echt prachtig. Mijn vriend en ik hebben op dit moment ook een houten vloer in ons huis. Toen wij het kochten had deze houten vloer een beitslaag in een kersenkleur en was echt afschuwelijk. Gelukkig bleek er een prachtige, lichthouten vloer onder te zitten na het schuren van de bovenlaag. De vloer hebben wij vervolgens gelakt met een matte lak en het werd weer een prachtige vloer. Helaas is hout niet zo praktisch. Je ziet er alles op, kunt het weinig dweilen, veel onderhoud en moet, voor het mooie, eens in de zoveel tijd worden geschuurd.

PVC vloer leggen

Ik heb mij stiekem best wel ingelezen over pvc vloeren. Stel dat mijn vriend en ik zouden gaan verhuizen, dan zouden wij absoluut kiezen voor een pvc vloer. Sowieso op de eerste verdieping en eventueel de zolder maar wellicht zelfs ook wel op de begane grond. Een PVC vloer heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Uiteraard breng ik je hier graag van op de hoogte.

–> Outfit op de foto: Stronger loungewear

Niet van echt te onderscheiden

Een pvc vloer is namelijk nauwelijks van echt te onderscheiden. Er zijn heel veel designs qua pvc vloeren. Naast een houtlook zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een beton- of tegellook. Alle designs zijn inmiddels zo goed dat ze de looks perfect weten na te bootsen. Omdat ik erg houd van de warmte en sfeer van een houten vloer zou ik persoonlijk sowieso kiezen voor een pvc vloer met houtlook. Bij voorkeur met een visgraat of hongaarde punt met een mooie zwarte bies rondom. Zo chique!

Lange levensduur en makkelijk in onderhoud

In tegenstelling tot een houten vloer is een pvc vloer heel erg makkelijk in onderhoud en hij heeft een lange levensduur. Als je een pvc vloer koopt van kwaliteit kun je rekenen op een periode van zo’n 20 tot 30 jaar. Dat is toch bizar? Je zou een vloer dus veranderen omdat het je smaak niet meer is maar zeker niet omdat hij versleten is. Nice! Daarnaast is een vloer van pvc dus ook heel erg makkelijk in onderhoud. Je kunt de vloer gewoon dweilen en poetsen en dat is, zeker met twee huisdieren in huis, toch wel echt heel fijn!

Een goede warmtegeleider

En, als je dan toch de vloer aanpakt, dan kun je natuurlijk het beste ook vloerverwarming leggen. Wij hebben dit helaas op dit moment niet in huis maar bij een verhuizing zouden wij dit, als het nog niet in het huis zit, wel echt meteen laten leggen. Sowieso ben ik een koukleum en heb ik altijd steenkoude voeten dus lijkt het me heerlijk als de vloer lekker warm is. Een pvc vloer is zeer geschikt voor het gebruik van vloerverwarming. Daarnaast is het een hele goede warmtegeleider waardoor het sneller warm wordt in huis. Dat is met de stijgende gasprijzen ook best lekker natuurlijk.

Wat voor vloer heb jij in huis?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: