fbpx
65   136
133   245
53   206
33   81
70   157

Sim Only abonnement: de voor- en nadelen

Sim Only abonnement: de voor- en nadelen

Heb je op dit moment een telefoonabonnement en loopt deze binnenkort af? Dan is het natuurlijk tijd voor een nieuw abonnement. Kies je voor een Sim Only of voor een abonnement met telefoon? In dit artikelen bespreek ik Sim Only abonnement: de voor- en nadelen. Off we go! 

Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement is een losse simkaart, oftewel een abonnement zonder telefoon.

Voordelen

Flexibiliteit – Mijn ervaring met een Sim Only abonnement is dat ik erg flexibel ben in het samenstellen van het abonnement. Je kiest zelf hoeveel belminuten en GB’s aan internet je hebt. Zo bel ik onbeperkt, heb ik toegang tot 5G en heb ik voldoende gigabytes om mee te internetten. Ik kan het abonnement aanpassen wanneer ik bijvoorbeeld merk dat ik toch te weinig GB’s heb. Zodra ik op vakantie ga zet ik mijn aantal GB’s tijdelijk wat omhoog om altijd en overal online te kunnen zijn.

Lage vaste kosten – Doordat je bij een Sim Only abonnement geen telefoon hebt, zijn de maandelijkse lasten vrij laag. Ik betaal op dit moment € 17,50 voor onbeperkt bellen, toegang tot 5G en in totaal 5GB om mee te internetten. Dat is natuurlijk helemaal niet veel!

Huidige toestel blijven gebruiken – Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je 2 jaar geleden een abonnement met telefoon hebt afgesloten en dat dit abonnement nu afloopt. Als jouw toestel nog prima is, hoef je natuurlijk niet perse een nieuwe telefoon aan te schaffen. Je kunt er dan ook voor kiezen om je huidige toestel te blijven gebruiken in combinatie met een Sim Only Abonnement.

Nadelen

Eigenlijk zit er maar één groot nadeel aan een Sim Only abonnement. Dit is namelijk dat, wanneer je een nieuwe telefoon wilt aanschaffen, je deze in één keer moet betalen. Telefoons zijn alles behalve goedkoop en in plaats van een telefoon beetje bij beetje te betalen, betaal je nu die smak geld in één keer. Ik heb op dit moment een iPhone 12 Pro Max en heb deze ook los gekocht. Op dat moment even slikken maar nu ben ik echt heel blij met een losse telefoon en een Sim Only abonnement met lage, vaste kosten.

Bescherm je smartphone goed

Heb je nou net een gloednieuwe telefoon? Bescherm deze dan goed met een telefoonhoesje. Sinds ik mijn nieuwe telefoon heb, heb ik meerdere merken qua hoesjes geprobeerd maar mijn absoluut favoriete merk is Burga. Deze hoesjes bestaan uit twee delen om je telefoon optimaal te beschermen. Daarnaast hebben ze echt de leukste kleurtjes en printjes. Ik bestel er ook altijd een ringgreep bij zodat ik beter grip heb op mijn telefoon en de kans dat ik hem laat vallen kleiner is. Oh en een screenprotector, niet te vergeten. Die ervoor zorgt dat jouw scherm scheur- en krasvrij blijft. Extra tip: je hebt tegenwoordig ook een cameralensbeschermer. Maak jij veel content met je telefoon? Dan is het aan te raden om ook jouw camera(s) goed te beschermen!

Sim Only abonnement: de voor- en nadelen.

Wat heb jij voor een telefoon abonnement?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: