fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Onze badkamer: before & after

Onze badkamer: before & after

Welkom in onze badkamer! Zoals jullie inmiddels, denk ik, wel weten kochten mijn vriend en ik een huis dat volledig opgeknapt moest worden. We zijn hier in totaal 5 maanden mee bezig geweest. Ik weet nog goed dat wij op donderdag de sleutel kregen en zaterdagochtend zowel de badkamer als de keuken al gesloopt waren. Inmiddels genieten wij al jaren van onze spiksplinternieuwe badkamer. In dit artikel laat ik je graag onze badkamer: before & after zien. Let’s go! 

Onze badkamer: before & after

Expeditie Samenwonen Deel 5

Before & after van onze badkamer

Leuk dat we de foto’s nog hebben. Dit was namelijk de badkamer toen wij ons huis kosten. We wisten eigenlijk al direct dat deze gesloopt zou worden. Het is totaal niet onze smaak, erg verouderd en ook het plafond moest er echt uit. Wel was al gelijk duidelijk dat de ruimte goed is en dat er ruimte is voor een bad. En dat was voor mij absoluut een pré. Een badkamer met een bad!

Shoppen bij een badkamer winkel 

Het slopen van een badkamer is natuurlijk easy. Het uitzoeken van een nieuwe badkamer vond ik echter vrij lastig. Er is zoveel moois te zien in een badkamer winkel dat het gewoon echt heel erg moeilijk is om een keuze te maken. We hebben hier dan ook goed de tijd voor genomen voordat we echt de knoop hebben doorgehakt. We hebben diverse badkamer winkels gehad in Kaatsheuvel en Breda maar ook verder in het noorden van het land zoals o.a. badkamer winkel Apeldoorn.

Uiteindelijk zijn we gegaan voor een vrij strakke en moderne badkamer. Onze badkamer is niet heel groot waardoor we op drie muren zijn gegaan voor grote witte tegels. Op de vloer hebben we grote, antraciet tegels en deze hebben we ook doorgetrokken op de muur achter het bad. Bij de douche zijn we gegaan voor inbouwkranen van chroom en in dezelfde stijl een gewone kraan bij de wasbak. Het wasmeubel heeft een houtlook met een lichte greywash en boven de wasbak hangt een grote spiegelkast.

Lees ook –> Expeditie Samenwonen

Badkamer zelf plaatsen

Gelukkig is mijn vriend erg handig waardoor het zetten van de badkamer niet uitbesteed hoefde te worden. De tegels, het bad, de kranen etc. hebben wij gekocht in de winkel. Het omleggen van de leidingen, het gladmaken van de muren, het plaatsen van de tegels, het bad, de toilet etc. etc. heeft mijn vriend helemaal zelf gedaan met zijn vader. Het enige wat we niet zelf hebben gedaan is stucen van het plafond. Stiekem ben ik hier nog steeds erg trots op! Mijn vriend en zijn vader zijn namelijk helemaal geen loodgieters/tegelzetters o.i.d. Ze hebben alles gedaan op basis van kennis, how-to video’s op YouTube, tips van bekenden en logisch nadenken (zoals ze zelf zeggen). En geloof mij, dat is echt niet te zien. We hebben meerdere complimenten gekregen van mensen waarvan dit wel hun vakgebied is. De badkamer is echt super strak en wij zijn er nog steeds erg blij mee.

Na het plaatsen van de badkamer kwam uiteraard de finishing touch om de hoek kijken. Oftewel, het gezellig maken van de badkamer met wat leuke accessoires. Zo staat er in onze badkamer altijd een geurkaars, geurstokjes en diverse mooie planten. Ja, planten in de badkamer! Ik vind het altijd onwijs gezellig staan en daarnaast zijn planten ook erg happy in een vochtige omgeving zoals de badkamer. Win-win situatie dus.

Wat vind jij van onze badkamer: before & after? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: