fbpx
17   34
58   258
41   84
60   177
40   226

Expeditie Samenwonen Deel 1

Expeditie Samenwonen Deel 1
Vorige maand was het zover, op 1 december om precies te zijn. Mijn vriend en ik kregen de sleutel van ons huis! Natuurlijk kondigde ik dit aan in een artikel en daarna hebben we alles behalve stilgezeten. Het huis is namelijk niet instapklaar en er moet hier en daar geklust worden. In dat artikel vroeg ik ook of je het leuk vond om op de hoogte gehouden te worden en de antwoorden waren volmondig ‘ja’! Ik heb dus besloten hier een serie van te maken op mijn blog, genaamd ‘Expeditie Samenwonen’. Vandaag is het de beurt aan Expeditie Samenwonen Deel 1 !

Expeditie Samenwonen Deel 1

Expeditie Samenwonen Deel 1

Donderdag 1 december, de sleuteloverdracht. Mega spannend, want ja, zoiets doe je nu eenmaal niet iedere dag. We kregen de sleutel rond 15:00 uur en zijn daarna direct naar het huis gereden. Eenmaal ’thuis’ lagen er allemaal kaarten van vrienden en familie op de deurmat dus dat was een warm welkom. Van de makelaar kregen we een fles champagne mee en die moest natuurlijk worden opgedronken. s’Avonds kwamen vrienden en familie langs om het huis te bekijken en dat was super gezellig!

Expeditie Samenwonen Deel 1
Vrijdag moesten we beide werken maar zaterdag was het toch echt zover om flink te gaan slopen. De keuken, badkamer, vloeren.. alles moest eruit! Als verrassing stonden een aantal vrienden voor de deur en ook onze families stonden paraat om te helpen. De keuken hebben we verkocht en iemand kwam hem die ochtend zelf demonteren. Handig, we hoefden hem dus niet zelf te slopen. Door alle hulp hebben we op die zaterdag echt enorm veel gedaan en ook zondag hebben we volop gesloopt. In dit weekend was bijna alles al gedaan, super fijn!

Expeditie Samenwonen Deel 1
Hierna kon eigenlijk het opbouwen al beginnen. In de keuken en badkamer werden nieuwe plafonds gemaakt en het hele huis (deuren, kozijnen, vensterbanken en plinten) werd geschuurd. Daarnaast is er een paar dagen een stukadoor langs geweest. Wow, dat scheelt qua zicht echt een hoop zeg! Tussen kerst en Oud&Nieuw hadden mijn vriend, vader en ik een week vrij en daardoor konden we in die week pas echt meters maken. Het stucwerk was gedroogd waardoor alles geverfd kon worden! Alles, dat was nogal voorbarig haha, maar een begin hebben we absoluut gemaakt!

Expeditie Samenwonen Deel 1
Volgende week komt de badkamer. Dat betekent dat mijn vriend nu volop bezig is met de wanden en vloer te egaliseren zodat er overheen betegeld kan worden. In week 4 komt de keuken en voor die tijd moet de vloer in de keuken en bijkeuken ook zijn geëgaliseerd zodat de keuken erop kan komen te staan. We hebben nog een hoop te doen maar hebben ook al echt een hoop gedaan. Tot nu toe heb ik nog geen seconde een hekel gehad aan het klussen en hebben we er eigenlijk juist wel lol in!

Binnenkort komt er natuurlijk een nieuw deel van Expeditie Samenwonen online. Deel 1 bestaat voornamelijk uit slopen en dat is aan de foto’s zeker terug te zien. In Deel 2 hoop ik al wat meer van de ‘opbouw’ te kunnen laten zien. Benieuwd naar onze ‘expeditie’ en het eindresultaat? Volg dan zeker mijn blog en blijf op de hoogte! X

Dit was Expeditie Samenwonen Deel 1. Vond je het leuk om te lezen? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Bron Uitgelichte Afbeelding:

https://www.detafelvan10.nl/house-doctor-wandrek-mesh.html

https://www.wehkamp.nl/wonen-slapen/tafels/bijzettafels/daven-bijzettafel-set-van-2/C28_8K9_H2Q_639894/

Delen:

8 Reacties

 1. 12 januari 2017 / 09:11

  Ooooh zo leuk om te zien! Samenwonen is geweldig!
  Heel veel plezier meis!

  Liefs, Nathalie

 2. 10 januari 2017 / 10:21

  wat super tof om jullie zo te zien klussen in je eigen huisje. Heel veel plezier ermee en ik kan niet wachten op deel 2!

 3. 10 januari 2017 / 10:19

  Heel leuk om te zien en fijn dat jullie zoveel meters kunnen maken! Heel veel succes!

 4. 10 januari 2017 / 10:02

  Wat een leuke reeks Lindsey! Jullie hebben zo te zien al een hoop werk gedaan, ben benieuwd naar het volgende deel!

 5. 10 januari 2017 / 09:55

  ZO leuk om te zien dit <3

 6. 10 januari 2017 / 07:47

  Leuk! Ik blijf het volgen hoor. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

 7. 10 januari 2017 / 07:06

  Wat een leuk artikel! Leuk dat je ons een kijkje in je leven geeft. (:
  Liefs,
  Yara