fbpx
34   38
66   137
134   246
53   207
33   82

Een veranda gezellig maken

Een veranda gezellig maken

Een veranda plaatsen is één ding. Maar een veranda gezellig maken is toch echt andere koek. In onze tuin staat een overkapping en ik ben echt wel even bezig geweest met de aankleding en inrichting hiervan. Inmiddels ben ik helemaal blij met het resultaat en geef ik je graag wat tips om een gezellige veranda te creëren. Off we go! 

Kleine correctie: in onze tuin staat een overkapping. Ik noem het zelf altijd een veranda maar ik ben er inmiddels achter dat een veranda en een overkapping niet hetzelfde is. Een veranda zit namelijk altijd vast aan je huis terwijl een overkapping daar ook los van kan staan. Daarnaast kan een veranda wanden hebben, een overkapping niet. 

Een gezellige loungeset

Uiteraard is een loungeset onmisbaar in een veranda. Loungesets heb je natuurlijk in verschillende vormen en maten. Wij zijn gegaan voor een antracietkleurige set met een hoekbank en twee losse poefjes. De tafel is een eettafel en geen lage salontafel. Hier hebben we voor gekozen omdat wij het heerlijk vinden om buiten te eten. Daarnaast vinden wij met borrelen een hoge tafel eigenlijk ook wel handiger/gezelliger en hebben we een grote hond waarbij ook een lage tafel natuurlijk niet zo’n succes is.

Houthaard

Geloof mij, een houthaard is echt zo’n fantastische aanwinst in een veranda. Niet alleen is het onwijs knus en gezellig maar geeft het ook nog eens echt heel erg goed warmte af. Zodra het dus wat kouder wordt in de avond kun je, door de haard aan te steken, echt prima blijven zitten in je overkapping. Wij hebben hem ontzettend vaak aan en genieten er zeker van!

Sfeerverlichting

Natuurlijk geeft een haardvuurtje ook wel wat licht af maar vaak is dit niet genoeg. Het is dus wel handig om ook wat sfeerverlichting op te hangen in de tuin. Wij hebben laatst een prikkabel in de overkapping gehangen. De prikkabel is 7,6 meter lang en heeft 25 kwalitatieve LED hanglampjes (+ 2 reserve lampjes). De snoer zelf is zwart met mooie bolletjes als lampjes. Hij werkt trouwens op een zonnepaneel, echt briljant!

Lees ook –> prikkabel ophangen in de tuin

Vloerkleed

De vloer mogen we zeker ook niet vergeten. Tegenwoordig zijn er buitenkleden te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Wij hebben zelf ook een buitenkleed in onze overkapping liggen en dit kleed het geheel gelijk zoveel meer aan. Het staat echt gelijk helemaal gezellig en gestyled! Ik ben gegaan voor een rechthoekig kleed maar kan me ook zo voorstellen dat een rond kleed ook een leuke en speelse sfeer geeft.

Accessoires

Last but not least, accessoires! Onmisbaar binnen maar dus zeker ook buiten. Je kunt de loungeset aankleden met leuke kussentjes, iets gezelligs op tafel plaatsen en natuurlijk de wanden decoreren. Hang mooie spiegels op of vul de wanden met een te gekke fotowand. Wij hebben een grote foto op hout laten drukken en verder van onze reizen leuke houten hangers mee naar huis genomen. De overkapping krijgt hierdoor dus een beetje een beachhouse idee met allerlei toffe herinneringen van onze reizen. Erg leuk!

Een veranda gezellig maken doe je zo! Ik hoop dat je iets aan mijn 5 tips hebt! 

Heb jij een veranda in de tuin? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: