fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

3 tips om goed te sparen

3 tips om goed te sparen

Sparen, het blijft een hot topic. Zeker nu er bijna iedere dag op het nieuws is dat alles steeds duurder en duurder wordt is goed sparen een uitdaging. Ik heb van mijn ouders altijd meegekregen dat sparen belangrijk is en dat je, geld dat je niet hebt ook niet kunt uitgeven. Iedere maand zet ik een vast bedrag apart en dat gaat eigenlijk heel goed. In dit artikel geef ik 3 tips om goed te sparen. Heb jij nog weleens moeite met sparen? Wellicht heb je wat aan mijn tips.

3 spaartips

Breng je financiën in kaart

Natuurlijk kun je een spaardoel hebben en deze mag zeker ambitieus zijn maar niet onmogelijk. Een onmogelijk spaardoel levert namelijk alleen maar frustratie en teleurstelling op. Het is dus handig om je financiën goed in kaart te brengen. Wat zijn je inkomsten? Wat zijn je vaste lasten? Welk bedrag geef je gemiddeld aan extra’s uit en wat kun je dus missen? Uiteraard hele belangrijke informatie en stap 1 in het maken van een spaardoel.

Automatisch sparen

Zodra je weet wat je kosten zijn in de maand weet je ook wat je kunt missen. De beste tip is om, zodra je salaris gestort wordt, direct geld opzij te zetten op je spaarrekening. Het geld is dan gelijk uit het zicht, je spaardoel is meteen bereikt en je weet ook nog precies wat je de rest van de maand te besteden hebt. Je kunt tegenwoordig automatisch sparen en hiermee schrijft jouw bank dus op een bepaalde datum het juiste bedrag over op de juiste rekening.

Spaarrekening

Maar, naar welke spaarrekening wordt het geld overgemaakt? Heb jij weleens gekeken naar de opties qua spaarrekeningen? Geloof mij, hier zit echt een verschil in. Je krijgt namelijk bij de ene spaarrekening meer rente dan bij de ander. En, wanneer je veel geld op je spaarrekening hebt staan is dit absoluut relevant. Om te kijken welke spaarrekening het beste is voor jou kun je een spaarrekening vergelijken. Ben jij vader/moeder en wil jij sparen voor kind? Doe dit dan ook. Het sparen voor je kind gaat namelijk meestal over heel wat jaren waardoor ook hier de rente echt verschil kan maken.

Dit waren mijn 3 tips om goed te sparen. Ik hoop dat je wat aan mijn 3 spaartips hebt. Ik ben heel benieuwd, ben jij goed in sparen of kan het beter? Heb jij een standaard bedrag dat jij iedere maand spaart of kijk je wat er aan het einde van de maand overblijft? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: